Skip to main content

Egholm og Aalborg Lufthavn

© Aalborg Lufthavn
© Aalborg Lufthavn
© Restaurant Kronborg

Kriterierne for at kunne kalde sig en »småø« er, at øen udgør et helårssamfund, har færre end 1200 beboere, er uden broforbindelse og ikke er egen kommune. Der er 27 af slagsen i Danmark og her i blandt er lille Egholm. Første gang man hører om Egholm er i 1231 og øen var dengang en del af kronens gods. I dag fremstår den som et af Aalborgs fredfyldte åndehuller med cirka 20 husstande og cirka 50 beboere. De fleste af arealerne er udlagt til planteavl og en mindre, men voksende del til eng, strand og skov. Som noget enestående er hele øen omlagt til økologi og er som sådan Danmarks største økologiske ø. Efter øturen skal vi have luft under vingerne. Vi besøger nemlig Aalborg Lufthavn hvor vi får en helt særlig rundvisning i Danmarks tredje største lufthavn.

Planter, fugle og øl
Denne forårsdag samler vi deltagere op i Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg mellem klokken 07.00 og 08.00 (OBS: Tider er vejledende) . Kursen er sat mod Aalborg og undervejs snupper vi vores medbragte morgenkaffe og smurte rundstykker. Ved færgelejet efterlader vi bussen og sejler over til øen, hvor en lokal guide venter på at fortælle om og vise os den lille ø. Egholm emmer af naturoplevelser i særklasse. Et unikt og rigt dyre-og planteliv hersker her, både med sjældne fugle, forskellige artede krebsdyr og råvildt. Vi vender måske ud forbi øens mikrobryggeri, hvor vi bl.a hører lidt om den øl, som vi måske skal nyde til den frokost som venter os. Denne indtager vi selvfølgelig på øens attraktive spisested Restaurant Kronborg, der er kendt for sine imponerende kæmpe tarteletter og deres helt igennem fantastiske beliggenhed, med panoramaudsigt over Limfjorden.

Luft under vingerne
Vi vender tilbage til fastlandet, hvor vi mødes med bussen og kører vejen ned til Aalborg Lufthavn. Aalborg Lufthavn som er Danmarks tredje største . Lufthavnen blev i 2023 for tredje år i træk kåret som Danmarks bedste lufthavn ved den store prisuddeling ”Danish Travel Awards”. Vi kommer med bag kulisserne i den travle lufthavn med 12 gates med direkte flyvninger til alt fra Amsterdam, Mallorca og Reykjavik. Vores guide tager os under sine vinger og med et stort know-how får vi fortællingen om lufthavnens virke og dens spændende historie, som bl.a. omhandler lufthavnens rolle i 2. verdenskrig. Beriget af dagens oplevelser, vender vi bussen hjemad undervejs får vi en sandwich, hvis sulten skulle have meldt sig, inden vi rammer hjembyerne med forventet hjemkomst mellem kl. 19.30-20.15

OBS: Turen er ikke egnet for gangbesværede. 

Fritekstsøgning

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Hammerum Buslommen ved Brugsen
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Ikast Buslommen ved Føtex
Silkeborg Ansvej 114, ved JYSK Park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Sædereservation
    Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
    Pris: 50,-
  • Ikke-abonnentpris
    Ikke-abonnentpris
    Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
8/5Flere
Se alternativ
Egholm og Aalborg LufthavnMere end 8945,-895,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning