Skip to main content

Teknik og fart i Hamborg

To herlige dage i Hamborg, hvor vi besøger Airbusfabrikkerne, verdens største modeljernbane - Minature Wunderland og det hippe St. Paulikvarter.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Hamborg er en by med meget at byde på og emmer af elegance, leben og penge - og netop det sidste har gjort noget for byens udseende de seneste år. På denne to-dags rejse besøger vi bl.a Airbusfabrikkerne, Miniatur Wunderland og den gamle Elbtunnel. Vi tager på sightseeing i den pulserende maritime storby og nyder det store udbud. Venø Bussen/Skave Turistfart er teknisk arrangør når vi tirsdag 3. oktober sætter kursen sydpå fra Herning, Ikast og Silkeborg mellem klokken 06.25 og 07.15. Undervejs finder vi et passende sted og får en kop kaffe og et smurt rundstykke og lidt senere en frokostsandwich.

 • Den gamle Elbtunnel

  Vi indleder programmet på en rundvisning sammen med rejselederen, der vil tage os med en tur igennem den gamle Elbtunnel, også kaldet "St. Pauli Elbentunnel" (cirka 1 kilometer frem og tilbage). Den blev åbnet i 1911 og var på det tidspunkt en teknisk sensation. I dag er den et nostalgisk og kærligt plejet stykke Hamborg-historie, der allerede har fejret sin 100 års fødselsdag. Når vi kommer op på den modsatte side, kan vi nyde en fantastisk udsigt over havnen. Tilbage på den anden side, fortsætter vores tur til havnen, som er Hamborgs økonomiske rygrad, hvilket man tydeligt kan fornemme.

 • Byens vartegn

  Vi bevæger os væk fra vandet og ind imod centrum til Sct. Michaelis kirken - en af Hamborgs fem lutherske hovedkirker og en af de mest berømte kirker i byen. St. Michaelis er et vartegn for byen og det anses for at være en af de fineste hanseatiske protestantiske barokkirker. Vi tager en tur op i kirketårnet, hvor der er en forrygende udsigt over byen.

 • En verden i miniature

  Efter en skøn sight-seeingtur, kører bussen os til Miniatur Wunderland. Lad dig endelig ikke
  narre af navnet. For Miniatur Wunderland er verdens største modeljernbaneudstillinger i
  miniformat. Modeljernbaneudstillingen er fordelt på et 1.499 m2 stort anlæg og de mere end
  263.000 figurer er et smukt sceneri af biler og skibe, der bevæger sig gennem landskaberne
  og fly der starter i lufthavnen meget præcist. Et forrygende miniature kosmos, som ikke findes andre steder i verden.

 • Hotellets gode beliggenhed

  Efter dette spændende besøg kører vi ind til hotellet, hvor vi indkvarteres for natten. Egon Hotel Hamborg City, ligger i hjertet af Hamborg, ved porten til Hamborgs havn med dens anløbsbroer og i gåafstand fra det moderne Reeperbahn/St Pauli-distriktet. Vi spiser vores aftensmad på hotellet. Med hotellets gode beliggenhed er der rig mulighed for at slentre en tur gennem den smukke by og nyde de mange lys i aftentimerne.

 • Pulserende og smart bydel

  Vi starter med morgenmad på hotellet efterfulgt af en sightseeingtur sammen med vores rejseleder i det spændende kvarter, vi bor i. Bydelen St. Pauli er en af de mest pulserende og smarte bydele i Hamborg, hvilket tydeligt afspejler sig i de mange lokale og turister der strømmer hertil. Efter rundturen, vil der være lidt tid på egen hånd til frokost på en af de mange hyggelige caféer i området.

 • De enorme fly

  Vi tager herefter til Finkenwerder i udkanten af Hamborg. Her startede Airbus Industrie i 1970 som et europæisk projekt med det formål at fabrikere fly i skarp konkurrence med amerikanske flyproducenter som Boeing og McDonnell Douglas. Samarbejdet bestod af Frankrig, Tyskland og Spanien, og i 1979 kom også England med. Alle delene bliver produceret i diverse lande og bliver så fløjet eller sejlet til Finkenwerder, hvor det hele bliver samlet. Det betyder, at der hver dag starter og lander mellem 10 og 15 fly på fabrikken, som er fordelt over flere bygninger på et areal svarende til 500 fodboldbaner og beskæftiger over 11.450 medarbejdere. Flyene bliver testet og afprøvet på fabrikkens egen landingsbane, inden de leveres til køberne. Vi kommer rundt i et par timer med engelsktalende guider – vores guide skal nok sørge for at forsøge at oversætte så meget som muligt. Den samlede tur er på cirka tre kilometer, hvor man går lidt på trapper.

 • På vej hjem

  På turen hjem mod Danmark gøres et stop ved grænsen, hvor det er muligt at få handlet lidt med hjem og købe lidt let aftensmad, hvis sulten skulle have meldt sig.

  Forventet hjemkomst ca. kl. 21.00- 22.00

  OBS: Afgangstider er vejledende. Nøjagtige afrejseinformationer bliver fremsendt op til afgang.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Ikast Ikast Hovedgade, buslommen ved Føtex
Silkeborg Ansvej 114, ved Jysk Park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Ikke-abonnentpris
  Pris: 150,-
 • Sædereservation
  Sædereservation Skriv i kommentarfeltet hvilken plads du ønsker. Er den ønskede plads ikke ledig bliver du placeret på pladsen tættest på dit ønske.
  Pris: 100,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 550,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
3/10Flere
Se alternativ
Fart og teknik i HamborgUdsolgt, venteliste2.545,-2.395,-Book på ventelisteMere information

Hotel

Overnatning dag 1 - 2

Egon Hotel
Egon Hotel Hamburg City ligger kun fem minutters kørsel fra Reeperbahn og Miniatur Wunderland.
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning