Skip to main content

Holland i blomst

Vi nyder det blomstrende forår lige præcist der, hvor det blomstrer allermest. Ophold i Volendam og mange udflugter inkluderet - blandt andet på blomsterauktion og til Amsterdam. Afgang 9.-13. april

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Tænker man Holland, tænker man blomster, blomster og atter blomster i alskens farver og konstellationer. Herefter kommer der lidt kanaler ind i tankerækken, fine træmøller samt flotte dekorerede træsko og et temmelig uforståeligt sprog.
  Det hele og lidt mere skal vi opleve i foråret, når de hollandske marker fyldes i et sandt farveorgie med tulipanen som den knejsende dronning. Keukenhof - den verdensberømte blomsterpark - er uovertruffen.
  Men også de særprægede landskaber, grønne skove, indre søer og velbevarede historiske byer med hyggelig markedsstemning præger billedet.
  Amsterdam - mangfoldighedens hovedstad med flodbåde, hyggelige kanalrundfarter, middelalderarkitektur, enestående museer og et utal af caféer.
  Rembrandt og Van Goghs fædreland oser af charme, hygge og kulturelle seværdigheder. Og så ligger det ikke frygtelig langt fra Danmark.

 • Så er der afgang

  Med Giba Travel som teknisk arrangør kører bussen fra Skive, Silkeborg og Herning mellem klokken 05.30 og 7 tirsdag 9. april
  Morgenkaffe, rundstykke samt frokostsandwich serveres undervejs og med passende pauser når vi frem til vores hotel, Art Spaander i Volendam. Hotellet har en rigtig god beliggenhed tæt på centrum og vandet.

  Det historiske hotel er fra 1881 og har forskellige værelser dekoreret i gammel hollandsk stil.

  Fælles middag

 • En hyggelig storby

  Onsdag besøger vi Amsterdam, der er kendt som cyklernes by, og med sine over 1000 broer er byen også broernes by. Byen er adskilt i 75 øer af de mange kanaler, og på trods af denne lighed med Venedig er Amsterdam en helt anden oplevelse. Her er utrolig stor charme og alsidighed både i bygninger og i den multietniske lokalbefolkning.
  Vi opsøger byens sjæl blandt andet med en kanalrundfart, hvor vi dels fornemmer de mange øer, men også byens stemning med de mange gamle. smalle huse og husbådene, der ligger tæt.
  Så er der tid på egen hånd, og her kan det være svært at få tiden til at slå til, for der er virkelig meget at kigge på. Byen har et hav af museer, så alt efter interesse, er der med garanti også noget for dig.

 • Farver og dufte

  Torsdagen står i blomsternes tegn.
  Vi står tidligt op for at besøge Hollands største blomsterauktion, der ligger i Aalsmeer. Det er ret imponerende at se omsætningen af millioner af løg, blomster og selve transporten, som foregår i tusinder af lastbiler, der bringer et blomstrende Holland ud i Europa.
  Efter besøget på blomsterauktionen kører vi til fantastiske Keukenhof Blomsterpark, der med sine millioner af tulipaner og andre forårsblomster er verdens største blomsterpark. Det er ganske overvældende for både øje og sind at vandre rundt i den farverige blomsterpragt, hvor fantasien har fået frit slag både ud og inde.
  De mange haver og fire pavilloner fremviser en enestående samling af tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iriser, liljer og mange andre blomster. Uanset om man er blomsterentusiast eller blot nærer almindelig kærlighed til den smukke natur, er én ting sikkert - et besøg i Keukenhof Blomsterpark er uforglemmelig.

 • Tilbage til fortiden

  Fredag efter morgenmaden kører vi til Zaanse Schans, kendt for sin samling af gamle vindmøller og træhuse, som blev flyttet hertil fra den bredere region nord for Amsterdam for at blive bevaret. Stedet minder om et friluftsmuseum, men nogle af husene er beboede, så området besøges ikke kun af turister. Det er et utroligt spændende tilbageblik i tiden og hvis tiden er til det bør du kigge indenfor i nogle af de gamle huse.
  Herfra går turen til Marken, et lille fiskerleje, som har måttet kæmpe mod havet indtil 1933, hvor de fik dæmningen Afsluitdijk.
  Her er der mulighed for en tur i den lille by med de små stræder, hvor husene står klods op af
  hinanden og er et virvar af gyder, hvor man skal passe på ikke at fare vild.
  Inden vi forlader øen, besøger vi træskofabrikken og her finder vi klædedragter og andre genstande, som blev brugt her i tidligere tider.

 • Osteherligheder

  Turen går tilbage til vores egen by, Volendam, hvor vi besøger en lokal osteproducent og hører, hvorledes man laver ost, og hvad forskellen er mellem en Goudaost og en Edammer. Der skal også smages på herlighederne.
  Lørdag efter et dejligt ophold med mange oplevelser begynder hjemturen og vi ankommer til Herning, Silkeborg og Skive først på aftenen.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Silkeborg Ansvej 114 ved JYSK park
Skive Opsamlingssted opgives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 100,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris Ikke-abonnentpris
  Pris: 200,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Dobbeltværelse med ekstra opredning 0,-
 • Enkeltværelse 1.036,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
9/4Flere
Se alternativ
Holland i blomst 45.495,-5.295,-BestilMere information
Rejsekalender
5/3Rejseinspiration - Alle tre foredrag
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning