Skip to main content

Jul i Budapest

Tre fulde dage i Ungarns smukke hovedstad 18.-21. december med udflugter, dansk rejseleder hele vejen hjemmefra, fly fra Billund og overnatning på centralt hotel.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Giv dig selv en julegave på forskud og tag med Læserklubben på en skøn juletur til Budapest. Ungarns hovedstad kan SÅ meget - ikke mindst i klædelig juledragt. Faktisk er julemarkederne i Budapest flere gange kåret, som nogle af Europas allerbedste. Vi besøger de største seværdigheder i den todelte ungarske hovedstad. Det gamle Buda mod vest med historiske kvarterer, middelalderlige gader og det kongelige palads. Og det moderne Pest med brede boulevarder, jugendstil, parlamentsbygningen og shopping områder. De to livlige bydele deles af Donau og forbindes af fotogene broer.

 • På sightseeing med det samme

  På denne rejse, som foregår fra 18.-21. december flyver vi sammen med rejselederen direkte fra Billund til Budapest meget tidligt om morgenen mandag 18. december. Direkte fra lufthavnen ind til det centralt beliggende Hotel Benczur, hvor vi får bagagen opbevaret indtil vi kan tjekke ind senere på dagen. Vi indleder en byrundtur, der foregår med bus og til fods, og der vil være mulighed for at spise en frokost undervejs.

 • Så er der julemarked

  Ved aftentiden kører vi ind til den smukt oplyste Vörösmarty Plads. Det centrale torv er forvandlet til et festligt marked med hyttelignende træboder og to udendørs scener. Her bliver spillet jazz, verdens- og folkemusik. Fra over 100 forskellige boder kan du måske få købt nogle af årets julegaver – du har i hvert fald en enestående chance for at få håndlavet brugskunst som fx smykker, hatte, tasker eller dekorationer af traditionelle materialer med hjem. Alle markedets produkter er udvalgt af en lokal, professionel jury for at sikre deres kvalitet. Du vil ikke kunne undgå at dufte de mange gastronomiske delikatesser, som markedet også bugner af. Honningkager, gløgg, kastanjer, kanel og gran fylder luften omkring markedet, hvor du også kan smage på traditionelle ungarske juleretter som fyldt kål, strudel, ristede gåselår og grillede pølser. Snyd ikke dig selv for den lokale delikatesse kürtös kalács, en cylinderformet wienerbrødslignende kage, som bages over åben ild og overtrækkes med fx sukker, kokos, chokolade eller valnød. Det hele kan nydes med en kop stærk, varm vin til.

 • Fri leg

  Tirsdag besøger vi den store indendørs markedshal, der byder på lækre madvarer og meget andet.
  Resten af dagen er fri til egne oplevelser - måske du vil besøge flere julemarkeder eller forkæle dig selv i et af Budapests traditionsrige spabade. Her kan du slappe af med en omgang massage eller få varmen i adskillige både indendørs og udendørs bassiner med vand i varierende temperaturer. Om aftenen tilbyder rejselederen fælles middag på Restaurant Trofea med overdådig buffet og drikkevarer ad libitum til kr. 350,- (forhåndstilmelding).

 • Musik, lys og lyd

  Onsdag formiddag tager vi til Musikkens Hus, det forholdsvis nye og helt eventyrlige House of Music,
  sangens hus - der emmer af musik, sang og topmoderne arkitektur. Vi overværer bl.a. en flot lyd og lys-forestilling, der tager 30 min. For de, som ikke kan få nok af lyd og modernisme, bør man tage en tur i Dome, i kælderen. Resten af dagen fri.
  Torsdag flyver vi meget tidligt tilbage til Billund, så vi får morgenmadspakker med fra hotellet, inden vi kører mod lufthavnen og afgangen kl. 08.30.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Fælles middag Budapest
  Fælles middag Budapest Fælles middag 19/12 med overdådig buffet og drikkevarer på Restaurant Trofea
  Pris: 350,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris Ikke-abonnentpris
  Pris: 200,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse med ekstra opredning -120,-
 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 620,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
18/12BillundJul i BudapestMere end 83.695,-3.495,-BestilMere information
Rejsekalender
12/12Jul på FynFra 945,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning