Skip to main content

Jul på vandet

Har du nogensinde set et sejlende Luciaoptog? Eller sejlet med »Juldamperen«? Måske du har undret dig over hvordan Aarhus egentlig ser ud fra vandsiden? På Luciadag 13. december kører fra Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg mellem klokken 10 og 11 (nøjagtige tider angives senere i afrejsebrev)

»Juldamperen«
Efter endt opsamling kører vi mod Aarhus. Vi finder et passende sted og holder en pause inden ankomst, hvor vi spiser en medbragt frokostsandwich. Velankommet til Smilets By sætter vi kursen mod havnen, hvor vi går ombord på »Juldamperen« Til lyden af julemusik passerer nogle af Aarhus' største vartegn såsom det nye Aarhus Ø, Toldboden og DOKK1. Under vores sejlads bliver vi budt på æbleskiver og gløgg for at komme i den helt rette julestemning.

Hyggelige Aarhus
Vi forlader havneområdet og tager videre mod midtbyen. Herfra er der tid på egen hånd med mulighed for at gå på opdagelse i Aarhus’ hyggelige gågade med de mange butikker eller måske besøge julemarkedet i Ridehuset, der ligger lige i nærheden. Julemarkedet i Ridehuset er en af byens største indendørs julemarkeder, hvor man kan gå på opdagelse i de mere end 80 stande, der bugner af kunst, design, julepynt og unikke julegaver, mens der dufter dejligt af julebag og varm gløgg. Efter lidt tid på egen hånd tager vi videre mod det populære Aarhus Street Food, hvor vi skal nyde aftensmad i Mormors Køkken. Her står den på tre klassiske tarteletter med høns i asparges inden vi tager mod et af dagens højdepunkter – Luciaoptog på vandet.

Flydende Luciaoptog
Vi tager ned til havnen for at opleve det imponerende Luciaoptog til vands. Her deltager cirka 70 kajakker og sup-boards i et noget anderledes Luciaoptog, som bare må opleves med egne øjne. De mange roere har pyntet deres kajakker og udstyr med funklende lyskæder, gran og andet julepynt.

Herefter køres mod hjembyerne efter en oplevelsesrig dag fyldt med julestemning. Forventet hjemkomst kl. 20.15- 21.00

Fritekstsøgning

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Ikast Buslommen ved Føtex
Silkeborg Ansvej 114, ved jysk park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Ikke-abonnentpris
    Pris: 50,-
  • Sædereservation
    Sædereservation Skriv i kommentarfeltet hvilken plads du ønsker. Er den ønskede plads ikke ledig bliver du placeret på pladsen tættest på dit ønske.
    Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
13/12Flere
Se alternativ
Jul på vandetMere end 8945,-895,-BestilMere information
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning