Skip to main content

Juleweekend på Ærø

Skønne dage med udflugter, julefrokost og hygge på Ærø. Søndag besøger vi også Humlemagasinet på Fyn, der foruden deres sædvanlige udstillinger- også har en julesærudstilling kreeret af en af gartnerne fra Gråsten Slot.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • På Ærø er der værnet om traditionerne - også når julemarkederne åbner i de
  brostensbelagte gader med et spændende udvalg af lokale, hjemmelavede delikatesser og kunsthåndværk.

  Vi nyder gæstfriheden 1.-3. december og får en festlig julemiddag Det er ganske vist, at Ærø ligger smukt i hjertet af Det Sydfynske Øhav. Kombinationen af blide strandlinjer mod øhavet og mere vilde, forrevne kyststrækninger mod Østersøen, de bølgende bakker, de inddæmmede nor og den imponerende flora er ganske unik.
  Naturen er utrolig omskiftelig, og Ærø kan oven i hatten byde på et helårssamfund, hvor man er glad for turister, men også kan fungere uden. Her findes mange ildsjæle, der kombineret med såvel naturen som de yndige gamle bindingsværksbyer genererer en helt speciel atmosfære, der næsten ikke er til at stå for - især ikke ved juletid.

 • Afslappet livsrytme

  Med Skave Turistfart som teknisk arrangør samler bussen op i Skive og Herning fredag 1. december fra morgenen af. Undervejs mod Fyn får vi morgenkaffe og rundstykke og kan allerede nu begynde at forberede os på en anderledes og afslappet livsrytme i et samfund med cirka 6000 fastboende.

  Vel ankommet mødes vi med lokalguiden, der tager os med på en ørundtur. Ærø rummer mange gode udsigtspunkter og interessante steder, der er et besøg værd. Vi gør stop ved et par af disse og kører sluttelig til vores overnatningssted, Ærø Hotel, der ligger blot fem minutters gang fra det maritime Marstal centrum. En to-retters menu venter til aftensmad i hotellets restaurant, og senere er der aftenkaffe med de legendariske ærøpandekager som et perfekt punktum for vores første dag på Ærø.

 • En velkendt øl

  Lørdag indledes med en god morgenmadsbuffet.
  Herefter kører vi til Ærø Bryggeri, hvor vi får en rundvisning og hører historien om det lille sted, der med stor succes eksporterer velsmagende øl til hele landet. Intet bryggeribesøg uden smagsprøver, så det får vi naturligvis. Turen går nu videre til Ærøskøbing. Her danner de brostensbelagte gader og hyggelige, skæve huse den perfekte ramme for øens julemarked, hvor bybilledet er som taget ud af et gammelt julekort. Julemusikken lyder fra de små butikker, og her dufter af gløgg og klejner. I de små boder langs byens gader er der fyldt med lækkerier og rig mulighed for at handle gode lokale varer. Hjemme på hotellet bydes vi på julefrokostbuffet samt tre timers fri drikkevarer krydret med underholdning af tidligere bakkesangerinde Elsebeth Iver. Vi slutter dagen af med sang og en svingom for de danseglade.

 • Kærlighed og poesi

  Søndag nyder vi en tidlig morgenmad, inden vi tager afsked med Ærø og snupper Ærøxpressen til Langeland. Herfra tager vi en kort afstikker gennem Tåsinge og får fortalt den ulykkelige kærlighedshistorie om Elvira Madigan og Sixten Sparre, der endte med at gå i døden sammen i Nørreskoven. Vi kører videre mod Fyn, hvor vi skal besøge Humlemagasinet, der i denne tid slår dørene op for årets juleudstilling lavet af Elin Johannsen, der til daglig er gartner på Gråsten Slot. Den overdådige udstilling består blandt andet af 10 smukt pyntede juletræer samt nye internationale kaffe- og spisestel, der pynter på de over 20 dekorerede juleborde i Dagmarsalen.

  Humlemagasinet har desuden et museum for den danske digter Sigfred Pedersen og et
  dukkemuseum med over 130 porcelænsdukker samt en skiftende udstilling som i år handler om »Danske Slotte og Herregårde«. Herfra går turen tilbage mod Herning og Skive, hvor vi lander lige omkring aftensmadstid.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Skive Gemsevej 7-9, ved Folkebladet

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Ikke-abonnentpris
  Pris: 300,-
 • Sædereservation
  Sædereservation Skriv i kommentarfeltet hvilken plads du ønsker. Er den ønskede plads ikke ledig bliver du placeret på pladsen tættest på dit ønske.
  Pris: 75,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 500,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
1/12Flere
Se alternativ
Juleweekend på ÆrøMere end 83.395,-3.195,-BestilMere information
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning