Skip to main content

Smuk løvfaldstur

Når pilen begynder at pege mod efterår, sker der fantastiske ting med landskabet. De grønne farver skifter til alle nuancer af gult, orange og brunt, og det ser helt vidunderligt ud. Området omkring Vejle Ådal er altid smukt, men i det spæde efterår kan man virkelig nyde årstidens pragt her - en ganske betagende kulisse.

Med bussen fra Skave Turistfart kører vi fra Skive og Herning torsdag 5. oktober mellem klokken 8.45 og 9.45. Undervejs får vi en lokal naturvejleder om bord i bussen, og så skal vi ellers nyde det spektakulære landskab i selskab med en dygtig fagperson.

Fyldt op af viden og smukke indtryk kører vi nu til Fyn og den historiske Munkebo Kro, beliggende med forrygende udsigt over Kertinge Nor. Her skal vi forkæles med ål i lange baner tilført persillesovs, almindelige og stuvede kartofter samt agurkesalat - alt tilberedt med omhu og kærlighed, har de lovet.

Efter denne velsmagende oplevelse går vores tur videre til Munkebo Minilandsby, hvor tiden synes at have stået stille. Her kan vi gå på opdagelse i en skalaudgave af en traditionel fynsk landsby, komplet med små huse, kirke og charmerende butikker. Det er som at træde tilbage i tiden og opleve livet, som det engang var. Minilandsbyen består af cirka 100 minihuse, der helt ned i detaljen er nøjagtige kopier af husene fra den gamle Munkebo fiskeby, som den så ud i 1956 før etableringen af Lindøværftet. Rundviseren vil også tage os med helt ind på værkstedet, hvor vi kommer helt tæt på, hvor stort et arbejde der ligger bag tilblivelsen af de smukke minihuse.

Vores sidste stop, før turen slutter, er Munkebo Bakke. Her får vi mulighed for at strække benene og nyde en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Vi skal høre historier med rod i Vikingetiden, og de, der vil, kan komme op i Tårnet på Loddenhøjen og se en af Fyns absolut smukkeste udsigter. Vi snupper en eftermiddagskage med kaffe til, og efterfølgende vender vi tilbage til bussen med gode minder og indtryk. Så tag med os på denne særlige løvfaldstur, hvor vi sammen vil udforske naturens farverige palet, nyde det lokale køkken og værdsætte årstidernes skiften. Forventet hjemkomst mellem klokken 19 og 20

Fritekstsøgning

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen, ved Møllegade
skive Gemsevej 7 - p pladsen ved avisen

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Ikke-abonnentpris
    Pris: 50,-
  • Sædereservation
    Sædereservation Skriv i kommentarfeltet hvilken plads du ønsker. Er den ønskede plads ikke ledig bliver du placeret på pladsen tættest på dit ønske.
    Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
5/10Flere
Se alternativ
Smuk løvfaldsturUdsolgt, venteliste925,-875,-Book på ventelisteMere information
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning