Skip to main content

Sort sol

Onsdag 11. oktober tager Læserklubben fra Skive og Herning mellem klokken 10 og 11 og kører mod Sønderjylland. Her skal vi opleve det fascinerende naturfænomen »sort sol«. Men inden stærerne byder op til ballet på tusmørkets smukke himmel, skal vi en tur forbi historiske Bjerremark.

Blandt fiskehejrer og toppede brosten
I udkanten af Tønder ligger den vestslesvigske marskgård, Bjerremark. Den gamle marskgård blev bygget tilbage i 1600-tallet, hvor den rå natur satte store krav til konstruktionsarbejdet. Det barske klima var nemlig grunden til at man opførte større gårde og lader med en særlig selvbærende tømmerkonstruktion, hvor murene ikke var bærende, men kunne skubbes bort af vandmasserne ved stormflod, uden at resten af huset og særligt tagværket blev hevet med i de massive vandmasser. Vi afslutter besøget på ægte sønderjyske manér med et herligt kaffebord bestående af hjemmebagte boller med pålæg og ost, lagkage, tærte, småkager og en pladekage.

Ud i marsken
Om eftermiddagen mødes vi med en naturvejleder, der vil bringe os tættere på det fantastiske naturfænomen »sort sol«, der opleves bedst og oftest i den sønderjyske marsk. Begrebet dækker over enorme stæreflokke, der søger ly for natten og nærmest danser en koreografere ballet hen over himlen inden de på én gang dykker ned for at gå til ro. Det er virkelig et fantastisk skue. Man kan også opleve fænomenet andre steder i landet, men ikke så storslået som her. Naturguiderne er meget dygtige til at finde de rigtige steder og selvom der aldrig kan gives garanti, når vi taler vilde dyr, så er det sjældent at det ikke lykkes for guiderne at give os stæreballet. Når mørket er faldet på og benene blevet en anelse stive siger vi farvel til naturvejlederen og kører til Rudbøl Græsekro, som vil stå og vente med en kærkommen varm ret bestående af svinekam med rødkål, grøntsager, sovs og kartofler. Drikkevarer for egen regning.

Retur til hjembyerne efter en oplevelsesrig dag mellem klokken 22 og 23.

OBS: Husk pas samt praktisk tøj og sko efter vejrforholdene. Medbring gerne en kikkert og vandtæt siddeunderlag.

Fritekstsøgning

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Skive Gemsevej 7-9, ved Folkebladet
Herning Markedspladsen ved Møllegade

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Ikke-abonnentpris
    Pris: 50,-
  • Sædereservation
    Sædereservation Skriv i kommentarfeltet hvilken plads du ønsker. Er den ønskede plads ikke ledig bliver du placeret på pladsen tættest på dit ønske.
    Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
11/10Flere
Se alternativ
Sort sol Mere end 81.045,-995,-BestilMere information
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning