Skip to main content

Thyborøn med årstidens charme

Fiskeauktion, iskunst, smukke sneglehuse i tusindtal samt en indføring i et liv langt mod vest. Læserklubben tager på vintertur tirsdag 20. februar til fiskerbyen, Thyborøn.


Her hvor det brusende Vesterhav møder den rolige Limfjord og hvor generationer har arbejdet i fisk, har naturen altid været en stor del af hverdagen. Den rå, barske og ganske vidunderlige natur, der hersker her, er både en, man lever af og lever med. 
På denne skønne vinterdag skal vi mærke naturens kræfter og opleve hvad denne fiskerby kan. 
Bussen fra Skave Turistfart samler deltagere op i Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 8 og 08.50. Kursen er sat mod vest og undervejs serveres der morgenkaffe/the og rundstykker. 
Vel ankommet til Thyborøn lægger vi ud med en rundvisning på fiskeauktionen, hvor vi kommer helt tæt på »havets guld«. Vi hører om dagligdagen på den topmoderne og internet-baserede fiskeauktion, hvor opkøbere i hele Europa aftager de friske fisk hver morgen.
Godt belært om fiskerlivet tager vi ind på Café Sus, hvor vi naturligvis har bestilt en fiskefrokost, som vi kan nyde sammen med den førsteklasses udsigt over havnen. 
Livets gang
Med noget i maven er vi klar på en rundtur i lukket traktorvogn (med varme tæpper om benene). Vi får historien om den stærke og dynamiske havn, som idag er en af Danmarks største fiskerihavne. Man skal ikke befinde sig ret længe på havnen før man mærker, at den ikke bare er til pynt. 
Turen går også forbi Mindelunden for de faldne sømænd fra historiens største søslag - en meget smuk og udtryksfuld mindelund, helt i pagt med den omkringliggende natur.
Forunderlig iskunst
Undervejs gør vi også et stop ved det gamle frysehus, der har forvandlet sig til »Iskunsten«. Her skal vi opleve en ganske særlig udstilling af isskulpturer, der bringes til live af det spil, der skabes mellem det krystalklare is og lyset. Kunsten er omskiftelig, da is er levende og arbejder og udvikler sig konstant. Isskulpturerne har en levetid på mellem fire og seks måneder. Vi præsenteres for fortællingen om »Atlantis - den forsvundne by«, fortalt igennem smukke isskulpturer.
Traktorturen fortsætter til Sneglehuset, der er et helt unikt hus, dekoreret med tusindvis af skaller, muslinger og konkylier, skabt af en enkelt mand gennem et langt liv. Her skal vi se den store udstilling af snegle, muslinger, konkylier og flaskeskibe, som stammer fra hele verden, samt spændende fund fra de lokale fiskere. Inden turen går videre får vi serveret kaffe og kringle i den lille hyggelige café på stedet.
Retur mod hjembyerne med forventet hjemkomst mellem klokken 17.15 og 18.

Fritekstsøgning

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Ikast Buslommen på hovedgaden overfor Føtex
Silkeborg Ansvej 114 ved Jysk Park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Sædereservation
    Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
    Pris: 50,-
  • Forsendelsesgebyr
    Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
    Pris: 25,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
20/2Flere
Se alternativ
Thyborøn med årstidens charmeMere end 8895,-BestilMere information
Rejsekalender
12/12Jul på FynFra 945,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning