Skip to main content

VLTJ, Lidenlund og TV MidtVest

Den tar' fra Vemb fra morgenen af, tar' over Lemvig og kør' derfra, tar' ud mod kysten, hvorden ender helt i Thyborøn. Turen er en dejlig rejse ned ved fjorden, ud mod havet, gennem Jylland, når man rejser medVLTJ!! Sådan lyder omkvædet i bandet Tørfisks kendte sang om Lemvigbanen, der blev grundlagt i1879 og udvidet med stykket fra Lemvig til Thyborøn 20 år senere. I folkemunde kaldesbanen ved sit oprindelige navn: VLTJ, som står for Vemb-Lemvig-Thyborøn-Jernbane. Den skal skal vi køre med fra Thyborøn gennem den smukke vestjyske natur.

Oplandsbræt på Lidenlund
Vel ankommet til Lemvig - et smilehul ved fjordens vig - bliver vi lidt i det nostalgiske spor. Frokosten indtager vi nemlig på det hyggelige og traditionsrige Hotel Lidenlund. Det var hertegneserietegneren Gantriis, havde sin gang og fik inspiration til sin populære tegneserie"Livets gang i Lidenlund". Det er også herfra, at navnet på hotellet stammer. Vi får serveret et "Lidenlund oplandsbræt".

Værtinden Gitte Bitsch giver et oplæg. Gennem de seneste 30 år har hun boet i Gudum, østfor Lemvig, og er derfor helt bekendt med seværdighederne, bysladderen og lokalhistorien.

Bag kameraet på en TV-station
Godt mætte kører vi nu til Holstebro, hvor vi har bestilt en rundvisning på TV MidtVest. Besøget her beskrives bedst som en blanding af en biograftur og et virksomhedsbesøg tilsatkendte ansigter fra skærmen. Besøget tager sit udgangspunkt i multisalen, hvor værtenblandt andet tager os gennem tv-stationens historie, produktionen af dagens nyheder ogprogrammer til kanalen. Undervejs er der indlagt en kaffepause og naturligvis en rundvisning gennem mediehuset,nyhedsredaktionen og helt ind i studierne.

Klokken 16.30 tager vi afsked med TV Midt og kører retur mod vores hjembyer.

Afgang fra Silkeborg og Herning (nøjagtigt tidspunkt angives senere).

Fritekstsøgning

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Ikast Buslommen på hovedgaden overfor Føtex
Silkeborg Ansvej 114, ved Jysk Park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Ikke-abonnentpris
    Pris: 50,-
  • Sædereservation
    Sædereservation Skriv i kommentarfeltet hvilken plads du ønsker. Er den ønskede plads ikke ledig bliver du placeret på pladsen tættest på dit ønske.
    Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
3/10Flere
Se alternativ
VLTJ, Lidenlund og TV MidtVestUdsolgt, venteliste815,-765,-Book på ventelisteMere information
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning