Skip to main content

Norge med tog afg. 25. maj

Norge er i den grad ulig Danmark, i hvert fald visuelt. Arealmæssigt er landet cirka ni gange større end vores, så her er albuerum og højt til loftet. De store vidder, dybe fjorde, enorme fjelde og storslåede skove giver alt sammen indtryk af overskud, ro og fred. Norge har rigtig meget og forskelligt at tilbyde og vi skal opleve landet til vands og på skinner. Vi tager toget på nogle af verdens mest populære togstrækninger, sejler på fjordene og snupper nogle skønne byvandringer i både Bergen og Oslo. For hele rejsen gælder det, at de magiske udsigter er vores følgesvend.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Norge har rigtig meget og forskelligt at tilbyde og her skal vi opleve landet til vands og på skinner. Vi tager toget på nogle af verdens mest populære togstrækninger, sejler på fjordene og snupper nogle skønne byvandringer i både Bergen og Oslo. For hele rejsen gælder det, at de magiske udsigter er vores følgesvend.

 • Med panoramaudsigt

  Panter Rejser er teknisk arrangør, når bussen samler deltagere op i Silkeborg, Ikast og Herning om eftermiddagen lørdag 25. maj.
  I Hirtshals venter Fjord Lines komfortable færge os for at krydse Skagerak og sejle langs Norges vestkyst op til Bergen. Indkvartering i kahytterne, og efterfølgende har vi reserveret bord i restauranten agterude, hvor der står en lækker buffet klar, mens vi nyder den sublime panoramaudsigt over havet. Drikkevarer er også inkluderet. Tidligt om morgenen søndag lægger færgen til ved Stavanger for et kort stop. Herefter sejler vi indenskærs videre op langs den norske skærgårdskyst, mens vi i ro og mag hygger os over morgenmaden om bord.
  Færgen har mange siddepladser, hvorfra vi kan nyde en rolig formiddag og lade landskaberne passere forbi os. I klart vejr kan vi se gletsjeren Folgefonna til styrbord.

 • Charmerende Bergen

  Ankomst til Bergen ved middagstid. Denne Norges næststørste by er utrolig charmerende og har
  karakter af en meget mindre by. Den er omgivet af syv bjerge og fjorde og har den ideelle kombination af natur, kultur, historie og spændende byliv. Den maleriske havnefront med de gamle træbygninger i forskellige farver er vel nærmest blevet byens vartegn. Færgeterminalen ligger midt i byen, så byrundturen begynder med det samme. Vi oplever middelalderfæstningen Bergenshus og Bryggen, der er det mest åbenlyse minde om dengang, Bergen
  var en hansestad. På havnen finder vi det livlige fiske- og frugtmarked, kører forbi Festpladsen, domkirken og den fine gamle Mariakirke, hvor mange af de tidligere hansekøbmænd blev begravet. Turen slutter i højderne, idet vi tager med kabelbanen fra centrum og godt 300 meter op på Fløienbjerget. Fra udsigtsplatformen kan man nyde en spektakulær udsigt over byen, bjergene og fjordene. Er du ekstra frisk, kan du vælge at gå til fods ned til byen igen, gennem skov og langs bagsiden af husene, som er bygget op ad den stejle bjergside.
  Middag og overnatning i Bergen centrum.

 • Sejlads på Osterfjorden

  Mandag efter morgenmaden skal vi på en tretimers-sejlads, hvor temaet er dybe fjorde og stejle fjelde. Vi border ved Zachariasbryggen, der ligger ved fisketorvet, og en vidunderlig sejltur er i vente. Turen går ud under Nordhordalandsbrua og ind i den 27 kilometer lange Osterfjorden i Hordaland. Længst inde i den dybe fjord ligger Modalen, som med sine få hundrede indbyggere er en af de mindste
  kommuner i landet. En skøn sejltur, hvor vi blandt andet også passerer vandfaldet Fossefall. Resten af dagen er til egne oplevelser i en by, hvor der er nok at tage fat på i en by med verdensberømte attraktioner.

 • Verdens naturarv

  Tirsdag forlader vi Bergen. Vi stiger fra morgenstunden om bord på Bergensbanen, som på en times tid
  bringer os til Voss. Herfra tager vi bussen videre til Gudvangen, der ligger inderst i den smalle Nærøyfjord. Nærøyfjorden er en arm i den store Sognefjord, som blev dannet under istiden, og som strækker sig 200 kilometer ind i landet. Fjorden er optaget på Unescos Verdensarvliste som eksempel på et typisk fjordlandskab med stejle fjeldsider, vandfald og små gårde langs vandet og højt oppe i fjeldene. Her tager vi på et totimers-cruise gennem Nærøyfjorden og ind i Aurlandfjorden til Flåm, endnu en hyggelig fjordby, omgivet af stejle fjelde.

  Vi ankommer til Flåm ved middagstid, og der vil være tid på egen hånd til at udforske den hyggelig by.
  Snup en frokost på en af de gode resturantenter, der tilbyder lokal traditionel mad, såsom laks, lam,
  gedeost og tørret skinke. Du kan også besøge det interessante Flåmsbana-museum med fine historiske udstillinger, blandt andet om det store ingeniørarbejde i forbindelse med anlæggelsen af banen. I byen finder man også et af de mest succesfulde mikrobryggerier i Norge, »Ægier«, der bestemt også er et besøg værd. Byggestilen er inspireret af norsk mytologi, og udseendet minder mest om en stavkirke. For de mere aktive findes der også smukke vandreruter i området. Middag på hotellet.

 • Top-10-listen

  Onsdag skal vi afprøve den berømte Flåmsbana, der er kåret som en af de 10 flotteste togrejser i verden og er en af de stejleste i Europa.
  Naturen folder sig ud i al sin skønhed uden for vores vindue, og de næste 20 kilometer er bjergtagende. Turen ender i Myrdal, hvorefter vi står på endnu en berømt jernbanestrækning, nemlig Bergensbanen, for vores vidererejse mod hovedstaden, Oslo. Denne togstrækning kan helt klart også bryste sig af vidunderlige naturscenerier. Bustransfer til Thon Hotel Snö, hvor vi spiser middag.

 • Den grønne hovedstad

  Oslo har de seneste år undergået en stor udvikling. Nye dristige byggeprojekter er kommet til, og med en
  udnævnelse som europæisk miljøhovedstad i 2019 er den grønne byudvikling blevet en vigtig faktor i nye
  tiltag. Torsdag efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører en kort orienterede byrundtur i hovedstaden.
  Derefter sætter vi kursen mod Larvik, hvorfra færgen afgår sidst på eftermiddagen. Efter små fire timer og en herlig buffet er vi tilbage i Hirtshals. Her venter vores danske bus på at køre os retur mod hjembyerne.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Ikast Buslommen ved Føtex
Silkeborg Ansvej 114, ved jysk park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Udvendig enekahyt
  Pris: 250,-
 • Udvendig kahyt
  Pris: 150,-
 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 100,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris Ikke-abonnentpris
  Pris: 200,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 2.950,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
25/5Flere
Se alternativ
Norge med togMere end 811.495,-11.295,-BestilMere information
Rejsekalender
5/3Rejseinspiration - Alle tre foredrag
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning