Skip to main content

Australien

Kolosale ørkenområder, verdens længste koralrev, krystalklart hav, charmerende storbyer og arkitektur i verdensklasse - Velkommen "Down Under"! 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • På intet mindre end 7.600.300 km2 udfolder Australien sig med sin storslåede natur og sit unikke dyreliv. Med en kystlinje på 36.738 km får Australien besøg af bølger fra tre forskellige verdenshave og fire øvrige have.

  Vi tager hul på nogle af Australiens mest fantastiske oplevelser når vi 1. oktober rejser til landet Down Under .

 • Afrejse fra Kastrup Lufthavn 1. oktober

  1. oktober
  Vi rejser med tog til København. Herfra skal vi flyve med Emirates kl. 15.35. Flyselskabet er et af verdens bedste. Undervejs vises der film, og vi vil få serveret mad og drikke. Forplejningen på oversøiske fly er inklusiv.

 • Velkommen til Melbourne

  2.-3. oktober
  Efter en lang men behagelig flyrejse lander vi Melbourne ved en 22-tiden og kører direkte til hotellet.

  Melbourne og Sydney har eftersigende haft en endeløs kamp om at være den mest fremtrædende by i Australien. Det gjorde at ingen af byerne vandt titlen som Australiens hovedstad og man skabte i stedet Canberra midt mellem Melbourne og Sydney.

  Formiddagen 3. oktober er afsat til afslapning på egen hånd. Hotellet er centraltbeliggende, så det er nemt at udforske byen.
  Først på eftermiddagen tager vi med bus ud på en sightseeingtur i Melbourne. Vi kommer forbi de største seværdigheder, som blandt andet er parlamentsbygningen, Kaptajn Cook’s Cottage, den Olympiske park mv.

 • En pingvin kom marcherende....

  4. oktober
  Først på eftermiddagen kører vi sydpå til Philip Island. Øen er forbundet til fastlandet med en bro. Hele øen er et beskyttet naturområde på grund af det helt særlige dyreliv, der er det helt store trækplaster. Det er specielt de små, charmerende pingviner og en af Australiens største koncentration af pelssæler, der har sat øen på verdenskortet. Men – Phillip Island har endnu mere at byde på.

  Vi starter med at smage på den lokale vin på en vingård. Herefter er det tid til øens store attraktion ”pingvin march”. Tidligt hver morgen forlader pingvinerne deres reder og svømmer til havs for at fiske for så at returnere ved solnedgang godt trætte. Dette syn er fantastisk og vi skal naturligvis overvære det. Før vi skal se pingvinerne marchere, spiser vi aftensmad på stedet.
  Vi er tilbage på hotellet hen på aftenen.

 • Great Ocean Road

  5. oktober
  Når vi forlader hotellet denne dag, så er det for at opleve en af verdens smukkeste kystveje Great Ocean Road. Beundret af rejsende på fastlandet og frygtet af søfolk på grund af de mange undersøiske rev og klipper. Langs kysten står mindesmærker over skibe og deres besætninger, der gik til grunde på denne kyststrækning. Vi gør stop flere steder på køreturen, og nyder udsigten over den smukke men barske kystlinje. Et af stederne er ved de ”tolv apostle” - en række klipper stående ud for kysten. Oprindelig var der 12 klipper, men den barske natur viser ingen nåde og desværre har havet nedbrudt 4 af klipperne, så vi kan nyde synet af de tilbageværende 8 klipper.

  Først på aftenen er vi tilbage i Melbourne.

 • Alice Springs

  6. - 7. oktober
  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvorefter vi flyver mod Alice Springs i ”det røde center”.
  Kl. 10.25 letter vores fly mod Alice Springs, efter et par timers flyvning er vi fremme, og kører direkte til hotellet.

  Byens oprindelse startede med telegrafstationen. Vi skal naturligvis se telegrafstationen og de smukke omgivelser. Andre stop på dagens rundtur i Alice er School of the air. Skolen underviser børn udelukkende ved hjælp af radio. Nogle af børnene bor over 1000 km væk fra Alice.

  Royal flying Doctors har gennem tiden reddet mange menneskeliv ved at lande deres små fly mulige og umulige steder i outbacken. Vi besøger naturligvis også deres kontor i Alice, hvor vi får en gennemgang af deres fortid og nutid. Sidste stop er Anzac Hill med udsigt over Alice og MacDonnell Ranges.

 • Et anderledes landskab

  8.-9. oktober
  Først på dagen forlader vi Alice og kører mod en af verdens mest kendte sten – monolitten Ayers Rock
  Vi laver flere stop undervejs, så der er tid til at nyde naturen. Fremme ved området er der tid til at se lidt nærmere på dette anderledes landskab.

  Solopgang over Ayers Rock er et “must”. Derfor starter dagen tidligt med afgang fra hotellet, vi kører ud for at se det fantastiske syn, når de første solstråler rammer stenen. Herefter er der mulighed for at gå en tur ved

  Ayers Rock og nyde de smukke omgivelser. Vi kører tilbage til hotellet og spiser morgenmad. Vi skal på en lille vandretur i


  området i dag, hvor vi får lov at opleve den helt spektakulære natur på nærmeste hold.
  Vi ser nærmere på området i dag, bl.a. Kata Tjuta og Walpa Gorge.
  Sidst på dagen vender vi tilbage for at nyde solnedgangen over Ayers Rock, hvor der også vil blive serveret en lille forfriskning.

 • Verdens længste korealrev

  10.-11. oktober
  Efter morgenmaden 10. oktober kører vi til lufthavnen, hvor rejsen fortsætter med fly til Cairns. Efter ankomsten til Cairns kører vi direkte til vores hotel.
  Når alle har fået deres værelse, mødes vi igen og ser nærmere på Cairns til fods.

  11. oktober er det blevet tid til en virkelig enestående oplevelse. Vi sejler ud til Great Barrier Reef umiddelbart efter morgenmaden.

  På sejlturen vil skibets besætning besvare spørgsmål og fortælle omkring revet. Der er mulighed for at låne dykkerbriller og snorkel og hoppe i bølgen blå for en fuldkommen oplevelse.

  Vi får serveret frokost undervejs.
  Livet og mangfoldigheden på og ved revet er fascinerende. Farverige koralfisk overalt og
  en sigtbarhed, vi ikke er vant til, gør oplevelsen unik - også for ikke-svømmere. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.


 • Fra koralrev til regnskov

  12. -13. oktober
  Heldagstur til Kuranda. Vi bevæger os over regnskoven via en kabelbane ”Skyline Cable Cars”, der er mulighed for at stoppe op på turen, og begive sig ned i regnskoven - og den mulighed benytter vi os naturligvis af. Fremme i Kuranda besøger vi bl.a. det lokale marked. Vi får serveret en ægte australsk BBQ frokost undervejs. Rejsen tilbage til Cairns foregår med tog. Og det er ikke uden grund at toget hedder ”Kuranda Scenic Train” for fra toget er der udsigt til den fantastiske natur i området.

  13. oktober er der en tiltrængt fridag i Cairns. Benyt dagen på egen hånd, eller sammen med rejselederen til at gå på opdagelse i byen og området.

 • Cape Tribulation

  14. oktober
  Dagen i dag byder på en heldagsudflugt til Mossman Gorge og Cape Tribulation.
  Vi kommer til at køre gennem noget af den ældste regnskov i verden. Vi skal vandre en tur i Mossman Gorge, samt krydse Daintree River inden vi kommer til Cape Tribulation, hvor regnskoven bogstaveligt talt møder Stillehavet.
  Vi har nu bevæget os et godt stykke mod nord, og er med alt tydelighed et langt væk fra den primære civilisation.
  I løbet af dagen tager vi på en flodsejlads, hvor vi formentlig kan se de store saltvandskrokodiller solbade langs floden.
  Vi får undervejs serveret frokost.

 • Mod Sidney

  15.-16. oktober
  Tidligt på formiddagen kører vi til lufthavnen, herfra flyver vi til Sydney med ankomst hen på eftermiddagen.
  Når vi er på plads på hotellet, går vi en tur og ser nærmere på området.

  Efter en god nats søvn tager vi på sightseeing med bus i Sydney. Rundturen inkluderer naturligvis en guidet tur inde i Sydney Opera House. Vi ser også nærmere på Sydney Harbour Bridge, samt omgivelserne ved det
  historiske område The Rocks, hvor de første europæere bosatte sig.
  Vi vil før afrejsen undersøge mulighederne for at opleve en koncert i Sydney Opera
  House, dette vender vi tilbage med når vi kender deltagerantallet.

 • Sidney på egen hånd

  En fridag i Sidney er noget de fleste drømmer om. Benyt dagen på egen hånd, eller sammen med rejselederen til at gå på opdagelse i byen og området.

 • Uovertruffen udsigt

  18. oktober
  I udkanten af Sydney finder vi Blue Mountains, et smukt område, som vi skal se nærmere på i dag.
  Det er også et af de områder hvor vi kan være heldige at se koalabjørne.
  For at få mest mulig ud af dagen, har vi inkluderet billetter til Scenic Skyway og Scenic Cableway.
  Fra en gondol kan vi nyde udsigten over den smukke natur, og med kabelbanen kører vi i skovene og nyder naturen.
  Vi skal også nyde synet af Katoomba vandfaldene før vi returnerer til Sydney.
  Der er tid til at blive frisket op før vi mødes til vores Farewell middag.

 • Et farvel til "Down Under"

  19.-20. oktober
  Vores fly hjem afgår ved 22-tiden. Efter morgenmaden mødes vi og ser mere på Sydney til fods, der er også mulighed for at tage af sted på egen hånd.
  Vi har værelserne frem til afgang, så der er mulighed for at blive frisket op før hjemrejsen begynder.

  Vi lander i Kastrup Lufthavn 20. oktober. Herfra er der tog retur til vores hjembyer.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Dobbeltværelse med ekstra opredning 0,-
 • Enkeltværelse 7.875,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
1/10Tog fra din hjemstationAustralien857.995,-BestilMere information
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning