Skip to main content

Bornholm med fly

Mange har et særligt forhold til Bornholm. Enten fordi man har været der mange gange, eller fordi man kun har været der en enkelt gang helt tilbage i skoletiden. Uanset hvad, så skal vi på denne tur opleve naturskønne skærgårde, strande, skove, hyggelige byer og ikke mindst en af øens mange rundkirker og Nordeuropas største borgruin. Du flyver direkte til Bornholm. Oplevelserne og den første udflugt starter ca. 2 timer efter, du står i lufthavnen – vi skal altså opleve så meget af Bornholm som muligt.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Dag 1 -

  Godt en time efter, at vi er lettet fra Billund, lander vi på Bornholm. Vi kører direkte fra lufthavnen og ud på turens første udflugt.
  Rønne er Bornholms ”hovedstad” med ca. 13.500 indbyggere. Rønnes gamle bydel er en ganske speciel og flot oplevelse med gamle huse og brostensbelagte gader. De gamle gaslamper har beholdt deres plads i de krogede og hyggelige gader. De mange tidligere købmandsgårde kan ”fortælle” spændende historier fra dengang, at tovværk lugtede af tjære og sejlskibene dominerede havnebilledet. Undervejs på turen passeres Danmarks ældste provinsteater – Rønne Theater samt Rønnes smukke kirke – Sct. Nicolai Kirke, som hæver sig over indsejlingen til Rønne.

  Ligeledes besøges Erichsens gård som er en lille perle af en oase i Rønnes gamle bydel. Den gamle have emmer af ro og fredfyldt stemning. Huset ligner sig selv og giver minder om et andet liv i en svunden tid. Nyd de fine stuer, hvor bl.a. digteren og maleren Holger Drachmann og vennen, maleren Kristian Zahrtmann, havde sin gang.

  Vi gør desuden et stop ved Hjorts Fabrik som i dag er et keramikmuseum.
  Her oplever vi et arbejdende værksted, går igennem den gamle fabrik og fornemmer, at her har været en meget stor produktion af keramik gennem tiderne. Før eller efter den guidede byrundtur får I tid på egen
  hånd.

  Frokost på egen hånd.

  Vi checker ind på hotellet sidst på eftermiddagen og klokken 18.00 er der stor aftenbuffet inklusive drikkevarer ad libitum i hotellets restaurant.

 • Dag 2

  Efter en god morgenmadsbuffet tager kører bussen klokken 10 mod dagens store ø rundtur. Vi skal omkring Hammershus, Gudhjem, Østerlars, Dueodde og Svaneke. Vi skal altså opleve det bedste af Bornholm.

  Første stop er Hammershus på den nordlige del af Bornholm. På Bornholms nordspids ligger de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. I dag er det Nordeuropas største borgruin, og Bornholms
  mest besøgte seværdighed. Det antages at opførelsen af borgen startede i begyndelsen af 1200-tallet for at befæste den magt over øen, som ærkebispen af Lund havde fået. De følgende godt 500 år var Hammershus hovedsæde for øens skiftende magthavere. I 1743 opgav den danske konge endeligt Hammershus og bornholmerne begyndte at hente sten på stedet indtil 1822, hvor ruinen blev fredet.

  Turen fortsætter ad den østbornholmske kyststrækning med bølgende landskaber og hyggelige fiskerbyer. Byen Gudhjem er anlagt direkte på det stejle grundfjeld. En gåtur vidner om en nænsom restaurering og bevaring af det oprindelige miljø, som har et helt eksotisk præg. De klimatiske forhold og specielt de mange solskinstimer giver morbær-, valnødde- og figentræer fine vækstbetingelser. Bornholm har fire rundkirker. Den største af disse er Østerlars Rundkirke. På midterpillen kan man se de ny-restaurerede kalkmalerier. Fra kirkerummet kan man komme helt op i toppen af kirken, hvorfra der er en flot udsigt over store dele af Bornholm.

  Bornholms sydspids hedder Dueodde, hvor man finder en af Danmarks bedste badestrande. Sandet skal
  efter historien være så fint, at Napoleon anvendte det i sit timeglas! Svaneke er Danmarks østligste købstad. Byen er utrolig velbevaret med bindingsværkshuse og gamle købmandsgårde. Havnen og byen er ”bundet sammen” af de mange små butikker og arbejdende kunsthåndværkere. Besøg den gamle købmandsbutik, hvor der blandt andet sælges bornholmske specialiteter. ”Den søde tand” har gode tider i byen, der kan byde på værksteder, hvor der fremstilles lakrids, is, bolsjer, chokolade og karameller.

  Undervejs på turen gør vi holdt og får en frokost sammen.

  Efter vores sidste stop i Svaneke vender vi tilbage til hotellet i Sandkås efter en lang dag med masser af oplevelser.

 • Dag 3

  I dag er der tid til at udforske Bornholm på egen hånd. Måske du har brug for at bearbejde de første dages indtryk med en "slap-af-dag" ved hotellet eller måske vil du rundt og undersøge nærområdet.

  Til aften er der aftenbuffet og drikkevarer ad libitum.

 • Dag 4

  På denne dag er der mulighed for at vælge om du mest har lyst til at opleve Bornholm på egen hånd eller om du ønsker at deltage i en planlagt udflugt til Bisonskoven, Ekkodalen og Hestevognstur i Almindingen. Under udflugten holder vi pause og får serveret en "Genlydstartelet".

  Vær opmærksom på at udflugten på denne dag er et tilkøb, som skal bestilles hjemmefra.

  Middag på hotellet med drikkevarer ad libitum.

 • Dag 5

  På rejsens sidste dag er det muligt at tilkøbe endnu en udflugt, så du får det allermeste ud af Bornholm. Udflugten går mod Det Storslåede Vang Granitbrud. Vi har en lokalguide med, som fortæller lystigt om den imponerende natur.

  Over middag tager vi mod lufthavnen og flyver hjem til Jylland efter nogle spændende dage på Bornholm.

  OBS: Denne dags udflugt er et tilkøb og skal bestilles hjemmefra.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Det storslåede Vang granitbrud
  Det storslåede Vang granitbrud Det storslåede Vang granitbrud med imponerende naturoplevelser i verdensklasse og lokalguide. Man forbinder Bornholm med granit og sten, og derfor har vi igen denne velbesøgte formiddagsudflugt med i vores oplevelsesprogram. Stenbruddet i Vang var aktivt i 100 år og lukkede ned i 1996. I dag er det fantastiske landskab iscenesat til spændende oplevelser som vandreture gennem det dramatiske og helt unikke landskab. Området bruges i dag også til klatring, fugleobservation, cykling og overnatning i shelter(s).

  Vi starter vores fantastiske tur ved Ringebakkebruddet, og sammen med vores lokale rejseleder går vi ned gennem stenbruddet. Vi følger den fine grusvej ned ad bakken mod Vang Havn. På turen gør vi stop ved ” Himalaya” og ”Nevada”, ser granitvægge, kløfter, overnatningssteder, udsigtsbro, udskibningshavnen og ser eksempler på gammelt granithåndværk på den hyggelige lille havn i Vang. På havnen i Vang venter vores udflugtsbus, der kører os tilbage til hotellet.

  Pris: 290,-
 • Heldagstur Almindingen
  Heldagstur Almindingen Efter morgenmaden kører vi mod Almindingen, Danmarks 5. største skovområde. Vi kører ind i Bisonområdet og ser om vi kan ”spotte” en eller flere af de store bisonokser. I Ekkodalen, som er Bornholms største sprækkedal, forsøger vi os med ”Hvad drikker Møller”. Vi går en lille tur i det fantastiske smukke område inden vi skal på besøg i Ekkodalshuset, hvor vi skal spise frokost og nyde en ”Genlydstartelet” på 16,5 cm. En helt unik oplevelse.

  Efter frokosten står hestevognene klar til at tage os med rundt i Almindingen. Fra sprækkedalen Ekkodalen går turen rundt i den smukke skov Almindingen inde midt på øen. Tempoet kommer ned – man hører kun hestenes hove – måske står der et rådyr og ser interesseret på i skovbrynet? Rundturen er på ca. 12,5 km. Undervejs passeres Rømers minde – Rokkestenen og Bornholms højeste punkt – Rytterknægten. Fra udkigstårnet er der en glimrende udsigt over næsten hele Bornholm. Inden turen går tilbage til udgangsstedet, nyder vi vores medbragte kaffe og hjemmebag.

  Gennemføres med minimum 20 personer.

  OBS ! Udflugten bestilles sammen med rejsen

  Pris: 595,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 1.520,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
25/8BillundBornholm med fly - afg. 25. aug. Udsolgt, venteliste6.550,-Book på ventelisteMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning