Skip to main content

Det Vestlige USA

Oplev Los Angeles, Grand Canyon, Route 66, Solvang, Las Vegas for fuld skrue og meget mere. 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • USA er uden tvivl et fænomenalt rejseland. Den gode infrastruktur, den varierede og pragtfulde natur, de spændende og pulserende storbyer, den store gæstfrihed, mad til rimelige priser og et sprog, som de fleste forstår. Man bliver aldrig helt færdig med at udforske det store land, så det er bare med at komme i gang. Læserklubbens specialrejser med plads til maksimalt otte personer i gruppen har været ret eftertragtede. Muligheden for at smutte »egne veje« og ikke hele tiden at skulle vente og indordne sig under en større gruppe, passer til manges temperament. Rejselederen er med fra start til slut, og du får det fulde udbytte af dennes viden omkring rejsemålet.

 • Det »Vilde Vesten«

  Denne rejse går til et meget attraktivt område af USA, nemlig den vestlige del, der kan byde på spektakulære storbyer, ørken, enestående nationalparker, betagende kyststrækninger og meget mere. Rejsebureauet OurWorld A/S er teknisk arrangør, når vi sætter kursen mod »Guds eget land« 11.-23. oktober 2023. Afgang fra Billund onsdag 11. oktober med ankomst i Los Angeles om eftermiddagen, lokal tid. Vi afhenter vores minibus og kører til hotellet, hvor vi bor de næste to nætter.

 • Hollywood venter

  Los Angeles »Englenes By« er mere et område end en reel by. Faktisk består Los Angeles af i alt 88 byer i forskellige størrelser og er byen, hvor alt eller intet kan lade sig gøre. Mangen en drøm er blevet knust eller indfriet mangefold på dette sted. Vi begynder dagens rundtur i »El Pueblo de Los Angeles« - stedet, hvor byen fødtes for 220 år siden. Herefter besøger vi Little Tokyo, Chinatown og Hollywood med blandt andet »Walk of Fame« Vi skal også på tur i Beverly Hills - hvor stjernernes huse overgår hinanden i størrelse og arkitektur, ikke nødvendigvis i stil og elegance. Her ser vi også Rodeo Drive - de riges shoppinggade, som mange af os kender fra filmen »Pretty Woman«. Fredag efter morgenmaden forlader vi Los Angeles og kører til Palm Springs. Her nupper vi gondolliften gennem Chino-kløften og nyder den spektakulære udsigt. Vel retur kigger vi nærmere på Palm Springs, hvorefter vi fortsætter til Lake Havasu. Her interesserer vi os især for hovedattraktionen, London Bridge. I 1968 købte Robert P. McCulloch broen i London, fik den skilt ad og transporteret til Lake Havasu, hvor broen står den dag i dag.

 • Fantastiske farvespil

  Lørdag kører vi blandt andet på den legendariske Route 66 til betagende Grand Canyon. Vi bor ved selve nationalparken, så vi nemt kan komme rundt og nyde denne gigantiske og helt enestående kløft. Grand Canyon skifter ligesom farvenuancer dagen igennem, og specielt ved solopgang/-nedgang er det utroligt storslået at stå og kigge ned i det vældige dyb, hvor Coloradofloden snor sig i bunden. Hele området byder på imponerende udsigter, og vi giver os god tid til at se og opleve. Er vi rigtig heldige, får vi måske et glimt af den sjældne californiske condor.

 • I Cowboyland

  Mandag tager vi til »John Wayne land« og siger howdy cowboy! Vi befinder os i Monument Valley, der har lagt scene til mangen en cowboyfilm. De karakteristiske klippeformationer befinder sig i Navajo-stammens land. Vores egen bus må ikke køre i selve dalen, men udsigten oppefra er også formidabel.
  Tirsdag forsætter rejsen via Page, der ligger ved Glen Dam - det imponerende bygningsværk og den menneskeskabte sø, Lake Powell, der opstod da dæmningen blev bygget. Vi skal også på en gåtur til Horseshoe bend. Her ser vi, hvordan Coloradofloden ikke har kunnet trænge igennem klipperne, men taget en omvej, så der er skabt en hestesko. Dagen afsluttes i Kanab. Onsdag kommer vi på en vanskelig opgave, i dag skal vi nemlig afgøre, hvilken nationalpark, vi synes bedst om - Grand Canyon eller Zion National Park. Sidstnævnte er om muligt lige så smuk som den store canyon, og det finder vi ud af i dag. I Zion kører vi nede i kløften og kigger op, modsat Grand Canyon. Parken rummer mange sære sten med underlige formationer, og da Zion betyder helligt sted, er flere af disse religiøse navne.

 • Vanvittige Vegas

  Via mormonlandet sætter vi kursen mod verdens vildeste spilleby, Las Vegas - og hvilket skift! Fra øde natur havner vi pludselig i et inferno af lys, lyd og farver. Las Vegas er vanvittig og fascinerende. Hovedgaden »The Strip« er stedet, hvor det sker. Her finder man det ene gigantiske casino efter det andet og fantasien har fået frit spil i kampen om kunderne. Enten man er til spil eller ej, så er byen helt utrolig, især når mørket falder på. Torsdagen bruger vi dels i Las Vegas, men kærer også en tur til Hoover Dam og ser nærmere på dette imponerende bygningsværk. Fredag går turen mod Lancaster, men undervejs gør vi stop ved kunstværker, solfangeranlæg og Soda Springs.

 • Smørrebrød og HC Andersen

  I "The Danish Capital of America" - også kaldet Solvang finder vi et stykke dansk idyl. Vejnavnene i byen vidner om de danske emigranter, der i sin tid købe 3600 ha jord for at etablere et lille stykke af deres eget land på den amerikanske vestkyst. Vi går en tur rundt i de små gader og oplever´, hvordan den danske kultur er blevet fortolket af generationerne efter de første danskere. her møder vi bl.a en kopi af Den Lille Havfrue på Denmark Square, "sladderbænken" med tilførende skilderhus, Rundetårn og meget andet. Turen går til Lompoc til overnatning. Søndag kigger vi lidt nærmere på Santa Barbara, hvor vi bl.a kan opleve Santa Barbara Mission, én af de smukkeste og mest velbevarede gamle spanske missionsstationer i Californien. Herefter går turen til lufthavnen og retur mod Danmark. Mandag lander vi i Billund først på aftenen, lokal tid.

  Turen er ikke egnet for gangbesværede.

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
11/10BillundDet Vestlige USAUdsolgt, venteliste25.495,-24.995,-Book på ventelisteMere information
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning