Skip to main content

Fantastiske Fanø

Fanø - en perle ved Vesterhavet, som vi skal opleve fra nord til syd i selskab med en lokal guide - se den farverige Dragefestival på stranden og have en rundvisning blandt de smukke Fanø-dragter. Afgang fra Skive og Herning torsdag 20. juni og fredag 21. juni

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Sandøen i Vesterhavet

  Afgang fra Skive og Herning mellem klokken 06.50-07.50 sydpå mod Esbjerg. Vi holder en kaffepause med et smurt rundstykke inden vi skal med færgen til Fanø. Overfarten varer blot 12 minutter, men mere kræves der ikke for at få indtryk af, at Fanø er et helt specielt sted. Øen er en 56 kvadratkilometer stor, langstrakt sandø i Vadehavet, og har igennem historien været præget af søfart, men i dag ernærer øens beboer sig hovedsageligt af turisme. Set ud fra øens størrelse, har Fanø for alvor etableret sig som et lille kulturcentrum, med et stort hjerterum og forkærlighed for det lidt skæve.

 • Danmarks smukkeste landsby

  Velankommet til Nordby , som er øens største by, mødes vi med lokalguiden der står på bussen og tager os på en guidet rundtur på øen. Indledningsvist kører vi til Fanø Bad og får historien om Danmarks første kursted.
  Videre går turen til Fanø plantage, som er et vigtig rekreativt skovområde midt på øen. Dette område er markant anderledes end øens ellers meget åbne natur, med udbredte klitter og strande.
  Idylliske Sønderho er også på programmet. Byen er øens sydligste, og er tidligere blevet kåret til Danmarks smukkeste landsby. Det forstår man virkelig godt, når man vandrer rundt i denne lille skønne by med omkring 300 velbevarede og fredede gamle stråtækte skipperhuse. Et besøg i Hanne Hus, som er et beskedent, men ikke fattigt Sønderhohjem, viser os sejlskibenes storhedstid i slutningen af 1800-tallet.

 • Så er der serveret

  På Kellers Badehotel og Spisehus nyder vi frokosten bestående af langtidsstegt svinenakke med kartofler og sommergrønt i de stemningsfulde lokaler.

 • Farverige drager

  Vi fortsætter vores tur på farvestrålende manerer til Rindby strand - og sikke et syn, der møder os!!. Hvert år i juni, besøger mere end 5000 drager og deres fører den flyvende fest på Fanø og maler himlen i alle jordens farver. Vi kører bussen helt ned på den brede strand og oplever festivalen på tætteste hold, imens vi nyder vores medbragte kaffe og kage.
  Forventet hjemkomst kl. 18.30-19.30

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Skive Mødested angives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 50,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 50,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
20/6Flere
Se alternativ
Fantastiske FanøUdsolgt, venteliste945,-895,-Ring og forhørMere information
21/6Flere
Se alternativ
Fantastiske FanøUdsolgt, venteliste945,-895,-Book på ventelisteMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning