Skip to main content

Femern og Sydsjælland

@Museum SydØstDanmark@Museum SydØstDanmark

Oplev det opsigtsvækkende byggeri ved Femern Bælt på tætteste hold  og sejl på Karrebæk Fjord. Vi skal også have en rundvisning på Herlufsholm og Holmegård Værk. Det bliver to skønne dage 19. og 20/8

Fritekstsøgning

Dagsprogram

  • Vi får travlt på den gode måde, når vi drager mod øst med et spændende og yderst varieret program foran os. Så gælder bare bare om at nyde og suge til sig.

  • Afgang fra Jylland: Mandag 19. august

    Bussen kører fra Skive og Herning mellem klokken 06.45 og 07.45. Med morgenkaffe/rundstykke og frokostsandwich undervejs går turen ud i sommerlandet via Langeland til Lolland.

  • Femern Bælt-tunnelen

    Vort første besøg vedrører Danmarks største infrastrukturprojekt og verdens længste sænketunnel, nemlig opførelsen af Femern Bælt-tunnelen. Vi skal have en grønnere transportkorridor i Europa, som styrker transport af varer og gods med elektriske tog.
    Besøgscentret her i Rødby giver et godt indblik i alle facetter af arbejdet og vi får en rundvisning i udstillingen. Efterfølgende kører vi ud til udsigtsplatformen og kommer helt tæt på selve byggeriet.

  • I landlige omgivelser

    Undervejs mod vores indkvartering gør vi holdt et passende sted for at kaffe og kage.
    Kursen er sat mod Vilcon Hotel og Konferencegaard, der er skønt placeret i landlige omgivelser med udsigt til mark og skov.
    Indkvartering og tid til et lille hvil inden vi atter mødes - og nu skal vi på sejltur.

  • Stemningen på vandet

    På Karrebæk Fjord indleder vi en smuk sejlads med MS Friheden, der blandt andet glider forbi det gamle rokokkoslot Gavnø og den idylliske fiskerby Karrebæksminde.
    Om bord serveres aftensmaden bestående af stegt flæsk ad libitum.
    Sejlturen varer ca. halvanden time og der bliver også tid til et lille ophold i Karrebæksminde.
    Tilbage til hotellet

  • Fra munke til skoledrenge: Tirsdag 20. august

    Tirsdag efter morgenmadsbuffetten indleder vi dagens program med besøg og rundvisning på den noget omdiskuterede Herlufsholm Kostskole og gods. Vi får en gennemgang af Herlufsholms historie og indblik i hverdagen som elev på det moderne Herlufsholm og de mange traditioner, der kendetegner skolens miljø. På rundvisningen besøger vi Herlufsholm Kirke og Klosterbygningen, der trods ombygninger stadig vidner om klosterlivet i den tidlige middelalder og samtidig er ramme om elevernes hverdag.

    Lidt historie: Fundamentet på skolens ældste bygning kan dateres helt tilbage til 1100-tallet, hvor en flok benediktermunke slog sig ned her. Senere under reformationen inddrog kongen kirkens jorde og solgte i 1560 klosterbygningen til Herluf Trolle. Skolen blev stiftet 23. maj 1565 som en skole for adelige og ærlige mænds børn. Således skulle skolen rette sig til både børn af adelen, men også til de børn, der havde lyst og evner til lærdom og dannelse. Herluf Trolle nåede dog aldrig at se sin drøm realiseret. I sommeren 1565 blev han endnu en gang kaldt i krig, som flådens øverste admiral under Den Nordiske Syvårskrig. Her satte han sejl mod den svenske flåde ved Femern. Under slaget 4. juni blev han dødeligt såret, og senere samme måned gik han bort.
    I sin mands fravær blev Birgitte Gøye skolens første forstander. For at sikre skolen mod arvekrav fra slægtninge blev en stiftelse oprettet, og gods og jorde afstået til denne. I dag er Herlufsholm en anerkendt international uddannelsesinstitution med både folkeskole og gymnasium.

  • Det gamle glasværk

    Turen går videre til Holmegård Værk, hvor vi indleder med at få sulten stillet.
    Vi har bestilt en smørrebrødsplatte, der venter os inden vi kan kaste os ud i Holmegårds fantastiske univers.
    Vi får udleveret audio guides, der på bedste vis leder os igennem det spændende hus. Her skal vi opleve glaspustere, 42.000 stykker glas, 6.000 stykker Kählerkeramik, glaskunst i verdensklasse og internationale særudstillinger.
    En kop eftermiddagskaffe med lidt sødt ved bussen inden vi atter vender snuden mod Jylland.
    Undervejs holder vi en aftensmadspause, hvor der vil være mulighed for at købe noget spiseligt, hvis sulten atter skulle have meldt sig.
    Forventet hjemkomst mellem klokken 20.30-21.30

    Bemærk* - der er en del trapper og gåen på både Herlufsholm og Holmegaard - så turen er ikke egnet til gangbesværede

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Skive Mødested angives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Sædereservation
    Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
    Pris: 75,-
  • Ikke-abonnentpris
    Ikke-abonnentpris
    Pris: 150,-
  • Forsendelsesgebyr
    Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
    Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

  • Dobbeltværelse 0,-
  • Enkeltværelse 450,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
19/8Flere
Se alternativ
Femern og SydsjællandMere end 82.645,-2.495,-BestilMere information
Rejsekalender
8/5Wien og BudapestFra 7.790,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning