Skip to main content

Gløgg og Gospel

Vi indleder dagen med et besøg på Gammel Estrup Slot, hvor vi skal opleve det hyggeligste julemarked og den ægte herregårdsjul, som den så ud for 100 år siden. Herefter fortsætter julehyggen med gløgg og æbleskiver samt jule-gospelkoncert på Sostrup Kloster.

Opsamling i Herning, Ikast og Silkeborg
Efter endt opsamling går turen imod Djursland. Undervejs nyder vi et smurt rundstykke og kaffe. Vi ankommer til dagens første stop, julemarked på Det Grønne Museum på Gl. Estrup. Her venter bl.a. et hav af hyggelige boder, juledufte fra bager og slagter og julemusik, der sætter den perfekte lydramme.

Boder med alskens tilbud
Her skal vi på egen hånd, opleve mere end 50 boder med kunsthåndværk, uldvarer, keramik, trædrejning samt meget mere. Derudover viser stedets frivillige de gamle håndværk frem, mens vi nyder julemusikken, bagerens julebag, haveholdets juledekorationer, de søde sager og en masse gaveinspiration

Julehygge fra en svunden tid
Ligeledes er det muligt at opleve særudstillingen “Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918”, i herregårdens sale og gemakker. Se pyntede juletræer og dækkede borde, som de så ud for både herskab og tjenestefolk. I Herregårdskøkkenet er der fuld gang i juleforberedelserne og klargøring til det store rykind af gæster, som tilbragte juletiden på Gammel Estrup. I Spisestuen er der dækket op til herskabets fornemme julemiddag, og i Folkestuen kan man se, hvordan tjenestefolkene spiste til jul. I Riddersalen stråler juletræet, og i stuerne kan man opleve, hvor grevefamilien drak sin kaffe efter middagen før juletræet blev tændt, hvor børnene efter juletræsdansen nød deres gaver, og familien samledes om flygelet og sang julesange.

Smuk adventskoncert
Efter et dejligt besøg og frokost på egen hånd, går turen videre til Sostrup Kloster. Det smukke gamle slot og kloster, danner ramme om eftermiddagen. Her skal vi opleve stedets traditionsrige adventskoncert. Vi starter i Pyramidesalen med gløgg og æbleskiver, inden vi skal opleve den fantastiske julegospelkoncert i Maria Hjerte Kirke. Koncerten udføres af Lydia Wairimu og Meraki Choir, der sørger for at vi alle kommer i den helt rette julestemning. Efter en begivenhedsrig dag med julen som omdrejningspunkt, vender vi snuden imod hjembyerne.

På hjemturen får vi serveret en god sandwich.

Fritekstsøgning

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Ikast Buslommen ved Føtex
Silkeborg Ansvej 114, ved jysk park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

  • Ikke-abonnetpris
    Pris: 55,-
  • Sædereservation
    Sædereservation Skriv i kommentarfeltet hvilken plads du ønsker. Er den ønskede plads ikke ledig bliver du placeret på pladsen tættest på dit ønske.
    Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
3/12Flere
Se alternativ
Gløgg og Gospel 5950,-895,-BestilMere information
Rejsekalender
1/10Smukke musikalske WienFra 6.750,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning