Skip to main content

Gøtakanalen og skærgården

Svensk sommeridyl med sejltur på den imponerende Gøtakanal og besøg i de små byer, der emmer af skærgårdsstemning.
Læserklubben tager til Sverige 5.-8. august og bussen kører fra Silkeborg og Herning

 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • For nogle hundrede år siden var det en stor, men temmelig uopnåelig drøm at kunne sejle på tværs af Sverige. Det blev den danske Øresundstold, der på et tidspunkt gav svenskerne ideen til at grave og sprænge sig gennem landet - og indlede et af de største byggerier på svensk jord nogensinde. Det tog 58.000 arbejdsmænd 22 år at grave den 190 kilometer lange kanal ud - med håndkraft, og i 1832 blev drømmen en realitet. Selvom kanalen har mistet sin økonomiske betydning, kan vi i dag glæde os over den fantastiske og meget smukke sejltur ad den smalle kanals enestående vandvej. Vi nyder de smukke forbipasserende landskaber, mens vi hygger os med frokosten om bord og sender en venlig tanke til de mange hårdtarbejdende arbejdsmænd.
  Vores tur gennem Sverige byder på storslået natur og den idylliske skærgård, når vi drager mod Sverige 5.-8. august.

 • Afgang mod færgen: Mandag 5. august

  Giba Travel er teknisk arrangør, når bussen mandag 5. august kører fra Herning og Silkeborg
  meget tidlig morgen. Kursen er sat mod Frederikshavn, hvorfra vi sejler med hurtigfærgen til Gøteborg. Vi har reserveret plads i restauranten til en god morgenbuffet.
  Efter ankomsten til Gøteborg vil vi opleve den fine svenske skærgård med fiskerlejer, hyggelige træhuse og idyllisk natur inden vi når byen Skövde, hvor vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel.
  Her i hyggelige omgivelser er vi på halvpension.
  Indkvartering og tid til at slappe lidt af inden vi spiser fælles middag.

 • Slot med udsigt: Tirsdag 6. august

  Efter morgenmaden kører vi til halvøen, der går ud til Vänern. Her på spidsen af øen ligger Läckö Slot, som er en af Sveriges mest besøgte attraktioner.
  Slottet har sine rødder helt tilbage til omkring år 1300, hvor biskoppen af Skara – med følge – kunne trække sig tilbage i ufredstider.
  Efter et besøg på slottet, som har en fantastisk udsigt over Vänern, kører vi gennem de flotte landskaber i Arns rige, også kendt fra Jan Guillous romaner om tempelridderne. Hvis tiden tillader det, besøger blandt andet Varnhem Klosterkirke, som er omgivet af klosterruiner. Det siges, at det netop var her , Arn voksede op hos cistercienser-munkene.
  Efter dagens oplevelser kører vi retur til vores værtsby og her er der mulighed for at gå en tur på egen hånd i det hyggeligt centrum med gamle træhuse og besøge byens kirke.

 • Rejsens højdepunkt: Onsdag 7. august

  Götakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vätttern og er en ingeniørbedrift i særklasse.
  Vi kører vil Töreboda, hvor vi går ombord på båden og sejler til Sjötorp. Denne sejltur er klart rejsens højdepunkt for de fleste og en oplevelse, som man ikke glemmer foreløbig. Stille glider båden gennem tyste skove og så smalle kanaler, at man næsten kan klappe hestene på den nærliggende eng. Vi sejler over åbent vand og gennem 16 sluser med en samlet niveauforskel på ca. 40 meter.
  Undervejs på denne fantastiske oplevelse spiser vi en let frokost om bord, og vi er fremme ved Sjötorp midt på eftermiddagen, hvor bussen venter på os og kører os til tilbage til Skövde til vores hotel.

 • Sluserne ved Troldhättan: Torsdag 8. august

  Efter tidlig morgenmad forlader vi vores hotel og kører til Gøteborg. Undervejs stopper vi ved kraftværket og de imponerende sluser ved Trollhättan. Her ser vi det store vandfald og sluseanlægget, hvor skibene hæves eller sænkes i fire sluser i alt 32 meter på vejen gennem elven.
  Efter oplevelser tæt ved Trollhättan, kører vi til færgen ved til Göteborg, hvorfra vi sejler retur til Frederikshavn. Undervejs nyder vi dagens middag om bord.
  Ankomst omkring midnat til vores hjembyer.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Silkeborg Ansvej 114, p-pladsen ved Jysk Arena

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 100,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris Ikke-abonnentpris
  Pris: 200,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 995,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
5/8Flere
Se alternativ
Gøtakanalen og skærgårdenMere end 85.395,-5.195,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning