Skip to main content

Helgoland og Friedrichstadt

Helgoland - den både historie- og naturige røde klippeø, som faktisk hørte til Danmark indtil Napolenskrigene. Vi har en overnatning på den spændende ø, som er delt i to. 
Forinden har vi besøgt og sejlet rundt i Friedrichstadt og studeret Ejderdæmingen nærmere. Afgang 27.-29. august fra Skive og Herning

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Den imponerende Ejderdæmning, som ligger ved mundingen af Ejderen er vores første besøg.
  Herefter går turen til hollænderbyen Friedrichstadt, der med sine karakteristiske trappegavlhuse og små kanaler, charmerer de fleste.
  Turen går nu til byen Heide til fælles middag og overnatning.
  Den følgende morgen sejler vi fra Büsum til Tysklands eneste »rigtige« ø, Helgoland. Fri for told og fri for biler, men til gengæld rig på både natur, historie og dramatik. For at få denne helt specielle ø rigtig ind under huden skal man være her mere end de traditionelle fire timer, så vi skal overnatte, så vi både får den smukke aften og morgen med.

 • Vand i store mængder

  Rejsebureauet Giba Travel er teknisk arrangør på denne sensommertur, der løber 27.-29. august.
  Bussen samler deltagere op fra morgenen af i Skive og Herning og kører sydpå mod grænsen og den
  store Ejderdæmning. Morgenkaffe og rundstykker undervejs.
  Det imponerende bygningsværk fra 1967-73 blev bygget som konsekvens af de voldsomme oversvømmelser, der havde ramt området i 1962. Det er det største tyske kystsikringsbyggeri og et vildt skue.

 • Religiøs tolerence

  Rejsebureauet Giba Travel er teknisk arrangør på denne sensommertur, der løber 27.-29. august.
  Bussen samler deltagere op fra morgenen af i Skive og Herning og kører sydpå mod grænsen og den store Ejderdæmning. Morgenkaffe og rundstykker undervejs.
  Det imponerende bygningsværk fra 1967-73 blev bygget som konsekvens af de voldsomme oversvømmelser, der havde ramt området i 1962. Det er det største tyske kystsikringsbyggeri og et vildt skue.

 • Sejler på kanalerne

  Måden, som byen er anlagt på, karakteriseres af de helt lige gader, der skærer hinanden i rette vinkler, og af kanalerne, som hollænderne har bygget og som minder om Amsterdam. De høje slanke huse med trappegavle henleder tankerne på hollandsk renæssance og en slentretur gennem byen giver mange historiske referencer. Vi får os indledningsvist en kanalrundfart og bevæger os ind i byens historie.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til Heidi og indkvarterer os.
  Her fælles middag.

 • Sagnomspundne Atlantis?

  Onsdag morgen kører vi tidligt mod Büsum, hvorfra vi skal sejle to og en halv time i den tyske bugt.
  Det første syn, man møder, når båden nærmer sig Helgoland, er »Lange Anna« - en fritstående , rød og knejsende klippe, der byder velkommen til friserøen Helgoland. Sandstensklippen er cirka 60 meter høj og har en dramatisk pirat- og krigshistorie, som fortælles under turen.
  Nogle mener sågar, at Helgoland er resterne af det sagnomspundne Atlantis, som er sunket i havet - andre, at det »bare« er en ret så anderledes ø med en mægtig spændende historie.

 • Skabt af bombekratere

  Engang i tidernes morgen var der tale om ét sammenhængende landområde, men siden sank en del i havet, og nu er det et stræde mellem klippeøen Helgoland og sand- og klitøen, der kaldes »Dynen«.
  Hovedøen består af to dele: »Unterland« og »Oberland«, der er forbundet af både cirka 200 trappetrin og en elevator. Dermed ligger byområdet i to etager.

  Der findes ikke andre biler på Helgoland end en ambulance, en brandbil og en renovationsvogn. Alle
  gader er beregnet til at gå i, og de er udsmykket med mange blomster og bænke.
  Øens meget specielle landskab er til dels skabt af bombekratere, der er resultatet af de seriøse prygl, Helgoland fik under Anden Verdenskrig. Husene er for længst genopbygget efter englændernes bombardementer og efterfølgende brug af øen som træningsplads for bombninger, da krigen var slut.
  Ved ankomsten til øen, stiger vi over i små både, og sejler til øen. Efter indkvartering på hotellet, og frokost på egen hånd, bruges dagen på oplevelser på øen. Vi skal bl.a. opleve fuglefjeldet, hvor der næsten altid er mange fugle, som suler og lomvier. Fra landgangen på ’Unterland’ er der 181 trin (elevator mod betaling) til øens flade top og området ’Oberland’. Herfra er der en smuk udsigt over øerne, og her kan vi i nogle perioder se de talrige lomvier, der holder til på fuglefjeldet. Middag på egen hånd

 • Den rene luft

  Øen har cirka 1600 indbyggere. Uden biler er luften ren, frisk og næsten pollenfri. Golfstrømmen har derudover begunstiget øen med et dejligt mildt klima.
  Dagene byder på fantastiske naturoplevelser, og et fint indblik i de omtumlede forhold, øen har oplevet som henholdsvis engelsk, dansk og tysk område.
  Ved ankomsten går vi langs de farvestrålende hummerskure, der nu rummer små gallerier, butikker og restauranter. Vores bagage bliver hentet af det hotel, vi skal bo på. Indkvarteringen foregår på tre hoteller, for alle øens hoteller er temmelig små og kan ikke klare større grupper.

 • Dynen og den lille flyveplads

  Efter morgenmaden torsdag tager vi til naboøen, Düne (Dynen). Den flade og ubeboede ø bliver anvendt som badeø og huser også Helgolands lille flyveplads. På Düne holder områdets mange sæler til, og man kan faktisk komme ret tæt på dem. Vi sejler retur fra Helgoland sidst på eftermiddagen, og der serveres kaffe og kage om bord.
  Senere i bussen serveres sandwich og vi ankommer til hjembyerne godt hen på aftenen efter nogle spændende dage i vort naboland mod syd.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Skive Mødested angives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 100,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 150,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 495,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
27/8Flere
Se alternativ
Helgoland med mereMere end 83.745,-3.595,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning