Skip to main content

Isle of Man - En øperle

Isle of Man, der rejser sig dramatisk ud af Det Irske Hav, fortryller førstegangsbesøgende med dens klippefyldte kystlinje, hvor forte, tårne og slotte fra middelalderen ligger som perler på en snor. 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Velkommen til Isle of Man

  Efter 2 ½ times flyvning fra Sønderborg lander vi på Isle of Man – i det Irske Hav. Hovedstaden Douglas dominerer livet på Isle of Man og med dens godt 30.000 indbyggere udgør den omkring en tredjedel af hele øens befolkning. Isle of Man har et lidt mindre areal end Bornholm, men har dobbelt så mange indbyggere.
  Det er også i hovedbyen Douglas, vi finder øens eget parlament Tynwald House of Keys som efter sigende skulle være mere en 1.000 år gammelt. Vi får fornøjelsen at deltage på en spændende rundvisning på
  ankomstdagen. Ud over Isle of Mans eget ’Hvide Hus’ findes det historiske Gaiety Theatre fra 1899, samt byens blomsterpyntede rådhus som højdepunkter i byen Douglas.
  Havnekanalens marinaområde byder på restauranter som har fisk og skaldyr på menukortet.

  Douglas er og bliver knudepunktet for øens turisme og kultur. Dagligt er der fra havnen transport med skib til
  England og Irland.

  Vi skal desuden udforske Isle of Man på to spændende heldagsudflugter, samt en halvdagsudflugt på
  ankomstdagen. Douglas er udgangspunktet for vores 5-dages tur.

 • Afrejse fra Sønderborg Lufthavn

  Vi rejser fra Sønderborg Lufthavn om morgenen og cirka 2,5 time senere lander vi på Isle of Man. Vi afleverer bagagen på hotellet inden vi drager ud på eventyr i hovedbyen Douglas.

  Der er frokost på egen hånd inden vi mødes med vores lokalguide.

  Og netop vores engelsktalende lokalguide tager os med på en byvandring i hovedbyen Douglas. Turens sidste stop vil helt eksklusivt være et besøg i regeringsbygningen Tynwald House of Keys med privat rundviser.

  Byvandringen varer cirka tre timer og er med små stop og korte afstande.

  Efter byvandringen tager vi tilbage til hotellet hvor vi tjekker ind.
  Til aften er der mulighed for fællesspisning på hotellet.

 • Det sydlige Isle of Man

  Efter en god morgenbuffet på hotellet, er det tid til at pakke bussen og tage på dagens heldagsudflugt. Retningen er sat mod syd og middelalderslottet Castle Rushen. Det klassiske middelalderslot har jævnligt skiftet hænder mellem Skotland og England. I årenes løb har slottet haft mange forskellige funktioner - men i dag fungerer slottet som museum.

  Vi tager med vores guide videre, som viser os nogle af Isle of Mans fineste seværdigheder.

  Til middag er der frokost på egen regning, når vi besøger The Sound Café. Cafeen er placeret på den sydligste del af Isle of Man of har en storslået panoramaudsigt udover den lille ø - Calf of Man.

  Sidst på eftermiddagen vender vi retur til hotellet, hvor det er muligt at spise aftensmad på enten hotellet eller et sted i Douglas.

 • En dag på egen hånd

  På tredje dagen er der tid til oplevelser på egen hånd. Vi har inkluderet et Go Explore Heritage-kort som giver dig/jer gratis adgang til de lokale Isle of Man busruter/sporvogn/damplokomotiv samt seværdigheder.

  Vi kan foreslå følgende på jeres fridag:
  1) Tag den elektriske sporvogn fra Douglas til Laxey for at se det store Laxey-hjul og fortsæt derefter til øens højeste bjerg, Snaefell. Turen kan forlænges til Ramsey i den nordlige del af øen. Byen Ramsey er en malerisk victoriansk havneby med flere moler, den smukke Mooragh Park og adskillige butikker og spisesteder.

  2) Med damplokomotiv fra Douglas til den sydlige del af øen og besøge Castletown og Port Erin. En unik dag med en af de sidste dampbaner på de britiske øer.

  Mulighed for fælles middag på hotellet eller på en nærtliggende restauration i Dougals.

 • En solnedgangsby

  Efter morgenbuffeten tager vi den korte bustur til Peel. En kystby og fiskerihavn, der lokalt er kendt som solnedgangsbyen. Her kommer vi forbi de spændende steder som House of Manannan Museum, Peel Castle, Kipper Yards, havnen og promenaden. Motorcykelentusiaster kan besøge Leece Museum på Peel havn, som har en udstilling af TT & MGP-vindende racermaskiner, vintageog offroadcykler - alle anbragt i the Black Hole Prison. En fængselscelle, hvor gerningsmænd sad fængslet i gamle dage.

  Efter afgang fra Peel følger vi kystvejen til Kirk Michael, hvor vi tager den berømte TT-vej videre til Jurby, hvor vi besøger det gamle transportmuseum.

  Frokoststop i Milntown på egen hånd, men vi har dig fået en café anbefalet, som gerne skulle være et besøg værd.

  Dagens sidste stop er byen Ramsey, hvor der også bliver lidt tid på egen hånd inden turen går tilbage til Douglas efter endnu en dag fuld af oplevelser.

  Aftensmad på hotellet eller i byen Douglas.

 • Få det sidste ud af dit turpas

  Da vi først skal flyve fra Isle of Man midt på eftermiddagen er der rig mulighed for at få de sidste oplevelser med på øen som f.eks. indkøb i hovedbyen Douglas – eller måske et museumsbesøg eller en tur med de
  berømte hestevogne langs Douglas havnefront. Igen på turens sidste dag kan I benytte jer af turpasset (som er inkluderet i rejsen) til endnu flere oplevelser.

  Sidst på eftermiddagen flyver vi mod Danmark igen hvor vi ankommer til Sønderborg Lufthavn først på aftenen.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 100,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 1.650,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
25/7Sønderborg LufthavnIsle of Man - En øperleUdsolgt, venteliste7.250,-Ring og forhørMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning