Skip to main content

Japan Rundrejse

Harmoni, enighed og konsensus er betydelige egenskaber i den japanske kultur. Det japanske folkefærd opfatter sig selv som et homogent folk, hvor især høfligheden og arbejdsmoralen er legendarisk. Med et buk, et lille nik og et smil kommer man langt - også i Japan.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Og langt og vidt omkring skal vi på denne spændende rejse til et anderledes og dragende land. Vi skal besøge Kyoto, Hiroshima, Tokyo og Mount Fiji, og hvad dermed følger af fantastiske oplevelser.

  Det kontrastfyldte ørige byder på pulserende storbyer, storslået natur og interessant kultur. Japan er bygget på gamle traditioner, men er i dag et velfungerende, demokratisk samfund med en hurtigt voksende økonomi, hvor især højteknologi og industri er i fokus. Trods det effektive vækstsamfund finder du stadig kejserpaladser, blomstrende haver, farverige klædedragter, særlige traditionsrige kunstarter og en del religiøse begivenheder. Der bliver værnet om traditioner og overbevisninger, som på fineste vis går i tråd med moderne teknologi.

 • Japanernes takt

  Rejsebureauet Our World A/S er teknisk arrangør på rundrejsen, der varer fra 22. april-3. maj. For at få det ypperste ud af turen vil gruppestørrelsen være på maksimalt 15 personer plus rejselederen, der er med hele vejen hjemmefra. Vi bevæger os i samme takt som japanerne selv ved at benytte de velfungerende lokale transportmuligheder, som tog, metro, taxa og det verdensberømte hurtigtog, Shinkansen. Vi møder Japan i øjenhøjde - også på spændende gåture. Mandag 22. april mødes vi i Kastrup Lufthavn kl. 13.00, hvorfra vi via Amsterdam flyver til Osaka. (Togbillet er inkluderet fra din hjemby til Kastrup)

 • Kulturens vugge

  Tirsdag morgen, efter ankomsten til lufthavnen, kører vi den fem kvarter lange tur til Kyoto. Den gamle kejserby er på mange måder den japanske kulturs vugge, og området er særdeles rigt på kulturskatte fra Japans historie. Vi tager direkte til hotellet og får opbevaret bagagen, mens vi tager det første kig på byen. Kyoto er et kulturelt centrum i Japan, af samme grund var byen fredet af amerikanerne under 2.verdenskrig. I perioden 794 til 1868 var det Japans hovedstad.

 • De rensende porte

  Onsdag efter morgenmaden mødes vi for at opleve Fushimi Inari Taisha helligdommen. Det er et af de smukkeste og mest berømte Shinto helligdomme, hvilket ikke siger så lidt. Shinto religionen er den ældste religion i Japan, alene i Kyoto er der 400 Shinto helligdomme. Fremme ved Fushimi Inari Taisha er der cirka 10.000 Torii (porte som renser sjælen). Anderledes men smuk oplevelse at gå igennem dem. Herefter skal vi se Kejser paladset. Selvom hovedstaden blev flyttet til Tokyo i 1868, så bruges paladset stadig af kejser familien, primært i forbindelse med ceremonier eller besøg fra udlandet. Vi kan ikke komme ind i selve paladset, men går en tur rundt om bygningerne.

 • De herskende shoguns

  I en længere periode var shogunen den virkelige hersker over Japan, hvilket skyldtes, at han var leder af samuraierne og dermed havde den vigtige militære magt. Han var en general, der langsomt udkonkurrerede kejserens magt indtil 1868, hvor revolutionen kendt som Meijirestaurationen fandt sted og ændrede magtfordelingen i landet. Vi føres 400 år tilbage i tiden, da borgen blev bygget af den mægtige Shogun, der netop havde besejret alle sine fjender i et afgørende slag, og nu stod som Japans uindskrænkede militære leder. Efter sejren valgte han at flytte sit militære hovedkvarter til det nuværende Tokyo, men byggede denne borg for at have et sikkert opholdssted, når han besøgte Kyoto, hvor kejseren fortsat residerede.

  Intet besøg i Japan uden et stop ved et lokalt marked, vi skal opleve Nishiki markedet. Den første mad bod blev etableret år 1310, i området er der hundredvis af boder og små restauranter. Der er god tid til at se nærmere på butikkerne og finde et frokoststed.

 • De knejsende Geishaer

  Når vi er sammen igen, skal vi opleve bydelen Gion, bydelen er kendt for de smukke Geishaer, der tripper knejsende gennem gaderne. I bydelen er der en anderledes og meget hyggelig stemning. Der er mulighed for at blive i området og spise aftensmad eller følge rejselederen tilbage til hotellet.

  Torsdag besøger vi Den Gyldne Pavillon. Da Shogun Yoshimitsu overdrog hvervet til sønnen, flyttede han væk fra paladset og blev munk. Derfor er der bygget en Zen buddistisk tempel kendt som den gyldne pavillon på grunden. Vi skal se bygningerne udefra og nyde den smukke have.
  Vi fortsætter herefter til den hyggelige bydel, Arashiyama, der er tid til at spise frokost og nyde de mange hyggelige butikker, før vi mødes igen. Når vi er samlet går vi en tur gennem den særlige skov af bambus. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet

 • Den altødelæggende bombe

  Fredag: Tanken ledes automatisk hen på atombomben, når man nævner Hiroshima. Denne skrækkelig bombning under Anden Verdenskrig prægede og formerede byen - og egentlig hele
  verden - i rigtig mange år frem. Vi oplever blandt andet slottet, der som en meget stor del af byen blev ødelagt under krigen, men som blev genopbygget i 1958 og i dag er museum for Hiroshimas historie. Stort set hele byen er blevet genopbygget, men enkelte områder er bevaret som påmindelser. Vi skal da også kigge på Peace Memorial Park med de mange bevægende mindesmærker, men også byens smukke have, Shukkei-en og øen Miya-jima.

 • Den gamle tv-serie

  Midt på formiddagen søndag tager vi igen det hurtige tog og denne gang er final destination
  Tokyo. Men efter ca. en times kørsel står vi dog lige i Himeji og går til Hemeji Castle, også kendt som den hvide borg. Her ser vi en af de mest imponerende borge i Japan. Hele komplekset består af 84 bygninger. Hvis du har set ”shogun” serien med Richard Chamberlain, så har du allerede set borgen på TV. Efter at have oplevet Himeji fortsætter vi med Shinkansen til Tokyo. På rejsen kan vi være heldige at se Mount Fuji på venstre side.

 • Tokyo og bjergene

  Verdens måske vildeste vejkryds finder vi i Shibuay-kvarteret, der er en sand smeltedigel af liv, larm og butikker. Når man lige har vænnet sig til forholdene, så er oplevelsen af at være her af den type, man aldrig glemmer.
  Mandag: Muligvis så du Mount Fuji fra toget i går, men er vejret med os, skal vi tættere på i dag. Fremme ved landets højeste bjerg tager vi op på femte station i 2200 meters højde.
  Tirsdag: Skyskrabere, biler, parker og masser af mennesker. Tokyo er cirka 25 gange større end København og at opleve denne by sætter naturligt nogle begrænsninger. Vores fokus vil være på stemningen i byen, den kejserlige have, den imponerende konferencebygning fra 1996 Tokyo International Forum, shoppinggaden Ginza og flere andre steder.

  Onsdag er fridag - og dog.
  Vi mødes efter morgenmaden og tager en snak om de mange muligheder. Hvis du har svært ved at overskue byen, så går rejselederen i spidsen for en tur rundt i byen. Eventuelle udgifter til entre og transport vil være for egen regning.

 • Sumobrydere og buddhaer

  Efter morgenmaden skal vi opleve området, hvor Sumobryderne træner. Vi vil stå udenfor og
  kigge ind gennem nogle store vinduer - ofte kommer en eller flere brydere ud efter træningen, og hvis det sker, så stiller de som regel gerne op til fotografering.

  Efter en lille gåtur i den nærliggende park, fortsætter vi til bydelen Asakusa, et hyggeligt område med mange butikker og boder. Før vi kigger nærmere på dem skal vi opleve Sensoji templet, byens ældste tempel, grundlagt år 645. Efter at man, ifølge legenden, fandt en Buddha-statue i Sumida floden år 628 valgte man at tilbede denne i området, hvor templet så senere blev opført. Sensoji er dedikeret til Buddhagudinden for barmhjertighed(kaldet Guanyin), og er et af de mest besøgte hellige steder i hele verden. Desværre blev det oprindelige tempel ødelagt under et amerikansk bombardement, hvorfor det nuværende er en rekonstruktion.

  Herefter er der tid på egen hånd.

  Kl. 18.00 mødes vi ved hotellet. Vi kører til lufthavnen for at starte hjemrejsen.

  Fredag: Efter et flyskifte ankommer vi til København kl.13.15, herfra er der tog til Jylland

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 400,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 3.700,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
22/4Tog fra din hjemstationJapan Rundrejse223.495,-BestilMere information
Rejsekalender
12/12Jul på FynFra 945,-
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning