Skip to main content

Japan rundrejse - afg. 5. november

Fantastisk rundrejse til Osaka, Kyoto, Hiroshima, Mount Fuji og Tokyo. Dansk rejseleder under hele turen.
Japan er både den mest moderne teknologi indenfor alt, men også gamle traditioner, der holdes i hævd. Overalt møder du de store kontraster mellem landets gamle kultur og de topmoderne storbyer.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Med et buk, et lille nik og et smil kommer man langt - også i Japan. Og langt og vidt omkring skal vi på denne spændende rejse til et anderledes og dragende land. Vi skal besøge Kyoto, Hiroshima, Tokyo og Mount Fiji, og hvad dermed følger af fantastiske oplevelser.
  Det kontrastfyldte ørige byder på pulserende storbyer, storslået natur og interessant kultur. Japan er bygget på gamle traditioner, men er i dag et velfungerende, demokratisk samfund med en hurtigt voksende økonomi, hvor især højteknologi og industri er i fokus. Trods det effektive vækstsamfund finder du stadig kejserpaladser, blomstrende haver, farverige klædedragter, særlige traditionsrige kunstarter og en del religiøse begivenheder. Der bliver værnet om traditioner og overbevisninger, som på fineste vis går i tråd med moderne teknologi.

 • Kulturen vugge

  Tirsdag 5. november mødes vi i Billund Lufthavn, hvorfra vi med et flyskifte undervejs, flyver til Osaka.
  Onsdag morgen, efter ankomsten til lufthavnen, kører vi den fem kvarter lange tur til Kyoto. Den gamle kejserby er på mange måder den japanske kulturs vugge, og området er særdeles rigt på kulturskatte fra Japans historie.
  Vi tager direkte til hotellet og får opbevaret bagagen, mens vi tager det første kig på byen. Indtil 1868 var Kyoto Japans hovedstad, så hvad er mere naturligt end at indlede besøget ved kejserpaladset. Selvom hovedstaden efterfølgende blev flyttet til Tokyo, så bruges paladset stadig af kejserfamilien - primært i forbindelse med ceremonier eller besøg fra udlandet. Tilbage på hotellet indkvarteres vi, og det er tid til at slappe lidt af.

 • De imponerende paladser

  Søndag morgen mødes vi tidligt for at opleve Fushimi Inari-taisha, der er en af de absolut smukkeste og mest berømte Shinto-helligdomme. De cirka ti tusinde porte renser sjælen, når man går igennem dem, og hvem kan ikke have behov for det?
  Næste stop er ved Kejserpaladset, der stadig benyttes af familien , primært i forbindelse med ceremonier eller besøg fra udlandet. Vi kan ikke komme ind i selve paladset, men går en tur rundt om bygningerne.
  Fra kejserens imponerende palads til shogunens ditto. I en længere periode var shogunen den virkelige hersker over Japan, hvilket skyldtes, at han var leder af samuraierne og dermed havde den vigtige militære magt. Han var en general, der langsomt udkonkurrerede kejserens magt indtil 1868, hvor revolutionen kendt som Meiji-restaurationen fandt sted og ændrede magtfordelingen i landet. Vi føres 400 år tilbage i tiden, da borgen blev bygget af den mægtige Shogun, der netop havde besejret alle sine fjender i et afgørende slag, og nu stod som Japans uindskrænkede militære leder. Efter sejren valgte han at flytte sit militære hovedkvarter til det nuværende Tokyo, men byggede denne borg for at have et sikkert opholdssted, når han besøgte Kyoto, hvor kejseren fortsat residerede. Syngende gulve Paladset består af fem bygninger og 33 rum, som blev brugt til forskellige formål. De forskellige bygninger er forbundet med overdækkede korridorer, som er berømte for deres »nattergalegulve«, der »synger«, når man bevæger sig hen over dem. Formålet var at sikre sig mod indtrængende, for eksempel en ninja, sendt ud for at gøre det af med shogunen. Også den imponerende og toptrimmede have var med til at udstråle magt og bevidne, at her boede en mægtig herre.

 • Kulørte kimonoer og trippende skridt

  Intet besøg i Japan uden et stop ved et lokalt marked. Vi frekventerer det ældgamle Nishiki marked, hvor den første bod blev etableret i år 1310. I området er der hundredvis af boder og små restauranter.
  Når vi er samlet igen skal vi opleve bydelen Gion, der blandt andet er kendt for de smukke geishaer, der tripper af sted med knejsende hoved, hvidsminket ansigt og farvestrålende kimonoer. De pittoreske gader i Gion byder også på fine tehuse og små butikker med kunsthåndværk.
  Fredag bliver vi i Kyoto og koncentrerer os først om Den Gyldne Pavillon, der er et zenbuddhistisk tempel opført til Shogun Yoshimitsu efter han overdrog hvervet til sin søn og selv blev munk.
  Tid til frokost i bydelen Arashiyama, hvorefter vi går en tur gennem den eventyrlige skov af bambus.

 • Hiroshima - fortid og nutid

  Lørdag (og søndag) forlader vi Kyoto og kører med Shinkansen mod Hiroshima. At køre med dette helt specielle højhastighedstog er en stor oplevelse i sig selv. Tophastigheden når over 300 km/t.

  Tanken ledes automatisk hen på atombomben, når man nævner Hiroshima. Denne skrækkelig bombning under Anden Verdenskrig prægede og formerede byen - og egentlig hele verden - i rigtig mange år frem.
  Vi oplever blandt andet slottet, der som en meget stor del af byen blev ødelagt under krigen, men som blev genopbygget i 1958 og i dag er museum for Hiroshimas historie. Stort set hele byen er blevet genopbygget, men enkelte områder er bevaret som påmindelser. Vi skal da også kigge på Peace Memorial Park med de mange bevægende mindesmærker, men også byens smukke have, Shukkei-en og øen Miya-jima.
  Midt på formiddagen mandag tager vi igen det hurtige tog og denne gang med kurs mod Tokyo.

 • Den Hvide Borg

  Vi laver dog lige et svinkeærinde undervejs idet vi står af i Himeji, hvor Den Hvide Borg ligger. Dette er nok den mest imponerende borg i hele Japan og komplekset består af hele 84 bygninger. Hvis du har set tv-serien "Shogun" med Richard Chamberlain i hovedrollen, så har du allerede set borgen, i hvert fald på tv.
  Videre med Shinkansen til Tokyo - og hold nu op, her møder du en storby af dimensioner.

 • Tokyo og bjergene

  Verdens måske vildeste vejkryds finder vi i Shibuay-kvarteret, der er en sand smeltedigel af liv, larm og butikker. Når man lige har vænnet sig til forholdene, så er oplevelsen af at være her af den type, man aldrig glemmer.
  Tirsdag: Muligvis så du Mount Fuji fra toget i går, men er vejret med os, skal vi tættere på i dag. Fremme ved landets højeste bjerg på 3776 meter, nyder vi synet fra foden af bjerget. Hvis vejret tillader det, skal vi op til ”femte station” i 2200 meters højde. Efter frokosten fortsætter vi med at udforske området, der vil være flere stop med mulighed for at nyde synet af Mount Fuji, før vi returnerer til Tokyo.

 • Den vildeste by

  Tokyo er cirka 25 gange større end København og at opleve denne by sætter naturligt nogle begrænsninger. Vores fokus vil være på stemningen i byen, den kejserlige have, den imponerende konferencebygning fra 1996 Tokyo International Forum, shoppinggaden Ginza og flere andre steder.
  Vi får også tid til egne oplevelser, men vil du hellere gå sammen med rejselederen er du også velkommen til det. Rejselederen er der kun for gruppen.
  Fredag forlader vi hotellet og kører mod lufthavnen, hvorfra der er afgang kl. 12.20.
  Ankomst i Billund kl. 22.45 efter nogle pragtfulde dage i et meget anderledes land.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 3.800,-
 • Afbestillingsforsikring fra 1.750,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
5/11BillundRundrejse i Japan424.995,-BestilMere information
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning