Skip to main content

Korsika - skønhedens ø

Midt i det smukke azurblå Middelhav ligger Korsika. Franskmændene selv kalder den for "Skønhedens ø" -og det er faktisk ingen overdrivelse. Med dansk rejseleder hele vejen hjemmefra flyver vi fra Billund 28. september og tager retur igen 5. oktober. Glæd dig til fantastiske oplevelser!

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Med sin vilde natur, bjerge med evig sne på toppen, maleriske landsbyer, hvor livet går sin stille og afslappede gang, lækker gastronomi og den ældgamle, særprægede kultur, - er Korsika en fryd for øjet – og for smagsløgene.
  Vi kommer godt rundt på øen på denne rundrejse i selskab med den danske rejseleder.

 • Afgang fra Billund: Lørdag 28. september

  Med afrejse omkring frokost fra Billund og med mellemlanding lander vi i Bastia først på aftenen.
  Ved ankomsten kører vi direkte til Calvi.
  Her indkvarteres vi på vores hotel, hvorefter vi går til restauranten til fælles middag.

 • Frankrigs smukkeste landsby: Søndag 29. september

  Formiddagens udflugt foregår i vores værtsby Calvi, hvor vi tager på en rundtur. Vi besøger bl.a. Citadellet, som beskyttede byen mod fjenderne og vi ser, hvor Christoffer Columbus blev født.
  Midt på eftermiddagen kører vi ud til bjergene bag Ile Rousse - til en af områdets vingårde, hvor vi smager på herlighederne inden vi kører til Sant Antonino, som er den ældste landsby på øen - og stadig beboet. Byen ligger i 900 meters højde og herfra er der en fantastisk udsigt over området. Landsbyen er for tredje år i træk kåret som Frankrigs smukkeste landsby - og det siger ikke for lidt.
  Retur sidst på dagen til vores hotel – middag på egen hånd

 • Månelandskab: Mandag 30. september

  Efter morgenmaden kører vi sydpå ad kysten på vestsiden og passerer små, smukke havnebyer, der er præget af turister og lystsejlere. Først kører vi forbi Cargèse, og Les Calanche, som er rutens flotteste stykke med de bemærkelsesværdige rødlige klippeformationer, der udgør et nærmest måneagtigt landskab, hvis lige næppe findes andetsteds i Europa.
  Til frokost gør vi stop ved Porto, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel tæt på Korsikas hovedstad, Ajaccio. Efter indkvartering vil der blive tid til at se sig omkring inden fælles middag.

 • Kejser Napoleon: Tirsdag 1. oktober

  Vi skal i dag se nærmere på Ajaccio. Byen er præget af sine mange minder om kejser Napoleon og vi skal naturligvis se Bonapartes hus, hvor han siges at være født, men ingen er helt sikre.
  Der vil blive tid til at se sig omkring - frokost på egen hånd.
  Først på eftermiddagen mødes vi igen til en rundtur med bus, hvor vi bl.a. ser Napoleon-grotten og kører langs kysten ud til Ponte de la Parata med det smukt beliggende tårn bygget i 1608. Herfra er der en panoramisk udsigt bl.a. til de nærliggende "Blodrøde Øer", som ligger i den nordlige del af Ajaccio-bugten.

 • Flydende solskin: Onsdag 2. oktober

  Dagens udflugt går ind i landet, hvor vi for eksempel skal se Prunelli-kløften, den kunstige sø Tolla samt Zipitoli-skoven. Undervejs skal vi spise en typisk korsikansk frokost med nogle af øens mange specialiteter - eksempelvis deres berømte skinke og ikke at forglemme vinen, øens flydende solskin - en del af øens identitet og fra gammel tid dens vigtigste enkeltprodukt

 • Indbegrebet af Korsika: Torsdag 3. oktober

  Vi kører til den sydlige del af Korsika.
  Først til byen Propriano, som ligger ganske vidunderligt ved en bugt i et naturskønt område med vidtstrakte strande.
  Turen fortsætter til byen Bonifacio, som næsten er indbegrebet af Korsika. Den er synes de fleste - øens smukkeste by. Vi tager det lille turisttog op til byen og her er der mulighed for at frokost på egen hånd på en af de af de små italienskinspirerede restauranter på havnen.
  Retur til vores hotel sidst på dagen – fælles middag.

 • Høje bjerge og dybe dale: Fredag 4. oktober

  Efter morgenmaden forlader vi hotellet for at køre til Bastia. Undervejs kører vi tværs over øen og via bjergene, den frodige natur med høje bjerge og dybe dale, ankommer vi til Korsikas gamle hovedstad Corté, en af øens få byer, som ikke ligger ved en havn.
  Vi tager det lille turisttog op til den gamle bydel, som siges at være øens sjæl. På egen hånd er der mulighed for at besøge byens eget Citadel med en fantastisk panoramaudsigt og en tur i de små gader.
  Først på eftermiddagen forlader vi byen for at køre til Bastia, hvor vi indkvarteres - fælles middag

 • På egen hånd: Lørdag 5. oktober

  Efter morgenmaden er dagen til oplevelser på egen hånd i Bastia.
  Byens centrum er kompakt og kan nemt udforskes til fods. Anbefaling: En tur på Place St.-Nicolas, en stor plads omgivet af træer, der ligger ud til byens færgehavn.
  Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver sidst på dagen.
  Ankomst til Billund omkring midnat.


 • GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer

Tilvalg og tillægspriser

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 2.395,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
28/9BillundKorsika - skønhedens øMere end 813.595,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning