Skip to main content

Krakow - en kulturperle

Med et historisk centrum, der er på verdensarvlisten, sine særegne traditioner og uvurderlige seværdigheder - er Krakow en sand kulturperle. Vi flyver fra Billund og nyder den spændende by i selskab med en dansk rejseleder. Afgang 11.-15. maj

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Velkommen på en spændende tur til Polens gamle kongelige hovedstad, hvor historien, legender og den moderne udvikling smelter sammen.
  Krakow udmærker sig ikke kun ved at være en virkelig smuk storby, men står også skarpt som en af Europas mest velbevarede middelalderbyer.
  På denne forårsrejse vil vi opleve højdepunkter som den storslåede markedsplads og den karakteristiske jødiske bydel, det gamle kongeslot og Wavel-katedralen.
  En udflugt til Auschwitz bliver vi også nødt til at tage med for at få den dybde og forståelse, som fortiden fortjener sammen med et besøg i de unikke saltminer, der også er en del af historien.
  Glæd dig til et besøg i en særlig atmosfære, hvor kultur, historie og arkitektur forenes på en måde, der efterlader minder, du kan huske.

 • Mødet med den spændende by

  Lørdag flyver vi med Ryanair direkte fra Billund kl. 08.20 med ankomst i Krakow kl. 10.05.
  Vi indleder straks med en byrundtur i bus, hvor vi vil udforske de charmerende gader.
  Efterfølgende er der indkvartering i komfortable værelser på Vienna House Easy by Wyndham - vort hotel for de næste 4 nætter.
  Middag på hotellet

 • Det jødiske kvarter

  Søndag efter morgenmaden skal vi på en guidet byvandring, der begynder i den charmerende
  jødiske bydel, Kazimierz. Oprindeligt en separat by med egne mure, men i 1800-tallet blev
  bydelen en del af Krakow. Siden 1500-tallet har bydelen været præget af jødisk kultur, og dens
  mange synagoger vidner om dens rige historie.
  Arkitekturen, især den charmerende plads på Szeroka-gaden, vil måske vække genkendelse fra
  filmen ”Schindlers Liste”

 • Imponerende fæstningsværk

  Fælles frokost på en lokal restaurant inden vi skal udforske det imponerende kompleks på Wawel bjerget, der inkluderer det gamle kongeslot og Wawel-katedralen. Fæstningsværket har været centrum for Polens historie, først som kongeslot og senere som residens for præsidenten og under Anden Verdenskrig for generalguvernøren indsat i Nazityskland.
  Byvandringen fortsætter gennem den gamle bydel, inden vi vender retur til hotellet.
  Resten af dagen og aftenen er fri til at udforske byen på egen hånd.

 • Auschwitz - et vigtigt minde

  Mandag sætter vi kursen mod byen Oswiecim, kendt som Auschwitz, under en af de mest dystre perioder i verdenshistorien. Inden Anden Verdenskrig var byen hjemsted for en kaserne, anvendt af det polske militær. Desværre omdannede den tyske besættelsesmagt disse barakker til det, der senere skulle blive kendt som koncentrationslejren Auschwitz.
  I 1942 blev lejren udvidet, og det gruopvækkende område Birkenau blev oprettet som en udryddelseslejr med sit eget jernbanespor. Tusindvis af jøder fra hele Europa blev deporteret til dette sted, der sidenhen blev symbolet på nazisternes forfærdelige handlinger.
  I dag står både Auschwitz og Birkenau som vigtige mindesmærker, der vidner om en historie,
  vi aldrig må glemme og aldrig må gentage.
  Med lokal guide fra museet fører vores rejse os først gennem de oprindelige barakbygninger i Auschwitz, hvor umenneskelige leveforhold engang prægede lejren.
  Retur til Krakow hvor resten af dagen og aftenen er fri til at udforske byen på egen hånd.

 • Verdensberømte saltminer

  Tirsdag byder programmet på en halvdagsudflugt til den verdensberømte og mere end 700 år gamle Wieliczka saltmine, som også er på Unescos liste over verdens kulturarv.
  Her træder du ind i en helt unik eventyrverdens med underjordiske gange, små søer og store kapeller med usædvanlige monumenter - alt hugget ud i saltklipper.
  Retur til Krakow, hvor eftermiddagen er fri.
  Fælles middag om aftenen.

 • Vi flyver hjem

  Onsdag er der god tid til at nyde morgenmaden og evt. en lille spadseretur inden vi kører til
  lufthavnen, hvorfra flyet afgår mod Billund kl. 13.45.

Kontakt os