Skip to main content

New York og Washington

Spændende dage i den vestlige verdens centrum 29. oktober-5. november.
Rejsen giver et rigtig godt indblik i de to meget forskellige byers seværdigheder, historie og daglige liv. Dansk rejseleder er med under hele rejsen fra Billund
 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Washington D.C bugner af overvældende historie, monumenter, parker og spændende museer - og så mærker man også tydeligt, at byen er magtens centrum.
  New York er i den grad byen, der aldrig sover. Den har puls og er på alle måder vildt fascinerende.

  På denne rejse er din danske rejseleder med dig hele vejen fra Billund og gruppestørrelsen vil være på maks. 20 personer.
  Vi bevæger os til fods, med subway og taxi. Forvent at gå ca. 10 km i løbet af en dag.

 • En verden for sig

  Tirsdag 29. oktober flyver vi fra Billund via Amsterdam til New York med ankomst lokal tid kl. 15.35.

  Allerede på vejen ind til byen mærker vi, at New York faktisk er en hel verden for sig - en gigantisk by med utallige muligheder og et fascinerende kludetæppe af kulturer.
  New York består af fem forskelligartede bydele med Manhattan som sjælen. Her bor kunstnere, forretningsfolk, kinesere og afroamerikanere, jøder og katolikker, over- og underklasse. En stor og blandet landhandel er repræsenteret her - og det på et stykke jord på størrelse med Bornholm.

  Vi bor på et centraltbeliggende hotel på Manhattan og efter vi er blevet indkvarteret, går vi en tur til Times Square og indsnuser dette ikoniske sted, kendt fra adskillige film og de store reklameskilte.

 • Stemning på Manhattan

  Onsdag 30.oktober:
  New York City udviklede sig fra syd mod nord.
  Vi indleder vores "Tour de Manhattan" ved World Trade Center, hvor de store tårne engang stod. Der hersker stadig en helt særlig stemning på dette sted. Vi går en tur i 9/11 Memorial mindeparken og ser det 1776 fod høje Freedom Tower samt den helt nye subwaystation.

  Turen fortsætter til fods til Wall Street, det finansielle centrum hvor vi bl.a. ser New York Stock Exchange udefra.
  Herfra en lille gåtur til Staten Island Ferry terminal, hvorfra vi sejler over til Staten Island og tilbage igen. På sejlturen kommer vi forbi Frihedsgudinden, og kan nyde synet af New Yorks skyline fra vandet.
  Tilbage på Manhattan går vi langs East river til færgelejet ved Pier 11. Efter en kort sejltur er vi i Brooklyn - går efterfølgende over Brooklyn bridge tilbage til Manhattan. Det er en fantastisk oplevelse at gå på gangbroen, over vejen, hvor bilerne kører.
  Vi er nu tæt på China Town og Little Italy, hvor vi giver os god tid til at opleve disse anderledes bydele.

  I aften er der mulighed for at komme op i ”Top of the Rock” (egenbetaling). Det er byens bedste udsigtstårn, herfra kan vi se skylinen med lys. Der er 2 platforme, én mod nord, hvor der er udsigt til Central Park og den sydlige hvor vi bl.a. kan se Empire State Building.

 • John Lennon og FN

  Torsdag 31. oktober:
  Efter morgenmaden tager vi til Central Park - til Dakota bygningen på 72. gade – stedet hvor John Lennon blev skudt i 1980 – vi skal også se Imagine, mindestedet for tidligere Beatles-stjerne. Turen går gennem Central park og ender ved den berømte gade 5th Avenue.
  Herfra fortsætter vi til Grand Central station, der hver dag besøges af ca. 750.000 mennesker.
  Så er vi tæt på FN-bygningen, som er vores næste destination. Vi skal på en guidet tur, bemærk venligst at guiden er engelsk talende.

  Via 42. Gade fortsætter vi forbi New York Public Library og Bryant Park til Times Square, og derfra til hotellet.
  Herefter er der tid på egen hånd, eller følg rejselederen på en gåtur på ”The Highline”. Det er en nedlagt højbane, hvor vi et par steder kan se togsporene, siden 2009 er det ombygget til en vandresti, som bruges flittigt af de lokale.

 • En helt anden levemåde

  Fredag 1. november:
  Efter morgenmaden kører vi mod Washington.
  Vi tager en spændende omvej via Pennsylvania, fordi vi får mulighed for at opleve Amish folket, der lever så ganske anderledes end os og uden moderne bekvemmeligheder.
  Her får vi både en frokost, fortællinger og en guidet rundtur.
  Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel i Washington DC

 • En historisk tur gennem Washington

  Lørdag 2. november:
  Washington er visuelt meget anderledes end New York. Her er boulevarderne brede og afstandene mellem seværdighederne større.
  Dagen begynder med et besøg på Arlington Cemetery, hvor vi bl.a. ser John F. Kennedy´s grav og oplever vagtafløsningen ved den ukendte soldats grav. En helt særlig oplevelse, som man skal have, når man kommer til Washington.
  Herefter går turen til Lincoln Memorial og Vietnam Veterans Memorial. Vi går langs Lincoln Memorial reflecting pool til World War II Memorial.

  Vores næste stop er ved den store obelisk. Dette 169 meter høje monument er rejst til ære fra George Washington, USA's første præsident.
  Herefter fortsætter vi til ”The White House”.
  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel.
  Følg evt. rejselederen på en aftentur til den hyggelige bydel Georgetown, som er meget anderledes end det Washington, vi indtil nu har besøgt.

 • Gennem magtens korridorer

  Søndag 3.november:
  Efter morgenmaden skal vi på en guidet rundtur i US Capitol med en engelsk talende guide.
  Du har ganske givet set bygningen udefra adskillige gange fra nyhedsudsendelser og film gennem tiden. Noget helt andet er at komme indenfor, det er en rigtig fin oplevelse.
  Vi får hele historien om bygningen, og der er tid til at gå en tur på museet i bygningens kælder.

  Midt på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen, hvor vores fly mod Europa afgår kl. 18.45.


  Mandag 4. november:
  Efter et flyskifte i Amstedam, ankommer vi i Billund kl. 14.40

Tilvalg og tillægspriser

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 4.900,-
 • Afbestillingsforsikring fra 1.440,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
29/10BillundNew York og Washington317.995,-BestilMere information
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning