Skip to main content

Seoul og Japan afg. 24. oktober

Grandiøse paladser, æstetisk havekunst, geishaer, grænseoptegning og kig til Nordkorea, højhastighedstog, pulserende storbyer, samurai, farvestrålende kimonoer og meget mere.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • På denne fantastiske rejse skal vi opleve Asiens to kulturelle spydspidser, nemlig Sydkoreas Seoul, en af verdens allerstørste metropoler- og Japan med både Tokyo, Hiroshima, Mount Fuji og Kyoto. Et besøg ved den demilitariserede zone ved grænsen til Nordkorea føjer et ekstra perspektiv til oplevelsen.

 • Det traditionsrige Japan

  Harmoni, enighed og konsensus er betydelige egenskaber i den japanske kultur. Det japanske folkefærd opfatter sig selv som et homogent folk, hvor især høfligheden og arbejdsmoralen er legendarisk. Med et buk, et lille nik og et smil kommer man langt - også i Japan. Det kontrastfyldte ørige byder på pulserende storbyer, storslået natur og interessant kultur. Japan er bygget på gamle traditioner, men er i dag et velfungerende, demokratisk samfund med en hurtigt voksende økonomi, hvor især højteknologi og industri er i fokus. Trods det effektive vækstsamfund finder du stadig kejserpaladser, blomstrende haver, farverige klædedragter, særlige traditionsrige kunstarter og en del religiøse begivenheder. Der bliver værnet om traditioner og overbevisninger, som på fineste vis går i tråd med moderne teknologi.

 • I takt med de lokale

  Rejsebureauet Our World A/S er teknisk arrangør på rundrejsen, der varer fra 24. oktober til 5. november. For at få det ypperste ud af turen vil gruppestørrelsen være på maksimalt 15 personer plus rejselederen. Vi bevæger os i samme takt som de lokale selv ved at benytte de velfungerende lokale transportmuligheder, som tog, metro, taxa og det verdensberømte hurtigtog, Shinkansen. Vi møder Asien i øjenhøjde - også på spændende gåture.

 • Seoul fra en svunden tid

  Torsdag 24. okt.: Vi mødes med rejselederen i Billund Lufthavn sidst på eftermiddagen og med et flyskifte undervejs når vi frem til Seoul fredag eftermiddagen (lokal tid).
  Direkte transfer til hotellet.
  Der er tid til at blive frisket op, før vi mødes til en gåtur i hotellets nærområde.

  Overnatning: Holiday Inn Seoul Hongdae

  Lørdag: Efter morgenmaden mødes vi i lobbyen, dagen er afsat til at se nærmere på denne imponerende storby med mere end 10 millioner indbyggere.
  På første del af dagen rejser vi tilbage til Seouls storslåede historie og indleder med at opleve Gyeongbokgung Palads, der er det største af byens mange store paladser. Herfra besøger vi kvarteret Bukchon Hanok Village, der er en labyrint af gamle smalle gader med indtryk af Seoul fra en svunden tid.


 • Paladser og byporte

  Vi fortsætter med at besøge byens to UNESCO-steder, paladset Changdeokgung og den konfucianske Jongmyo-helligdom. Undervejs indtages frokosten på restaurant eller på nogle af Seouls gadekøkkener, og herefter tager vi frem i tiden til det futuristiske Dongdaemun Design Plaza med fantastiske byrum indbygget i arkitekturen. Den oplevelsesfyldte dag i den koreanske hovedstad fortsætter med at se to af byens største og mest imponerende byporte, Heunginjimun og Sungnyemun, og herfra går vi gennem Namdaemun-markedet, hvor der igen er rig mulighed for at smage på lidt lækkerier fra gadekøkkener, før turen går tilbage mod hotellet. Aftenen kan med fordel bruges på en gang koreansk BBQ.

 • Grænsen mellem nord og syd

  Søndag: Lidt nord for Seoul finder vi den koreanske demilitariserede zone, eller DMZ, der er en zone, som løber på tværs af Koreahalvøen og repræsenterer både en bufferzone og en grænse mellem Nordkorea og Sydkorea. Zonen følger den forreste frontlinje under Koreakrigen, da våbenhvileaftalen blev underskrevet. Efter morgenmaden kører vi op til området hvor vi skal se og høre mere om stederne. Der er mulighed for at se over grænsen til Nordkorea. Desuden skal vi ned i en tunnel der er udgravet af Nordkoreanerne, vel at mærke under grænsen til Sydkorea. Når vi er tilbage i Seoul, ser vi mere af byen.

 • Mødet med Shinkansen

  Mandag 28. okt.: Vi forlader Seoul denne formiddag, og efter ankomsten til Osaka Lufthavn skal vi hente vores togpas, som vi skal bruge på rejsen i Japan. Togpasset er personligt og kan bruges på de fleste Japan Rail-linjer. Når alle har deres dokumenter, forlader vi Osaka lufthavn og kører til Kyoto. Turen tager cirka 5 kvarter. Fremme i Kyoto tager vi direkte til hotellet, det er beliggende tæt på stationen. Hvis værelserne ikke er klar, får vi opbevaret bagagen og tager på opdagelse i Kyoto. Den gamle kejserby Kyoto er på mange måder den japanske kulturs vugge, og området er særdeles rigt på kulturskatte fra Japans historie.

  Efter morgenmaden tirsdag mødes vi for at opleve Fushimi Inari Taisha helligdommen. Det er en af de smukkeste og mest berømte Shinto-helligdomme. Shinto religionen er den ældste religion i Japan, alene i Kyoto er der 400 Shinto helligdomme. Fremme ved Fushimi Inari Taisha er der cirka 10.000 Torii (porte som renser sjælen) og dem skal vi da igennem. En anderledes smuk oplevelse.

 • Shogunens vilde palads

  Herefter skal vi opleve Shogunens palads. I en længere periode var shogunen den virkelige hersker over Japan, hvilket skyldtes, at han var leder af samuraierne og dermed havde den vigtige militære magt. Han var en general, der langsomt udkonkurrerede kejserens magt indtil 1868, hvor revolutionen kendt som Meiji-restaurationen fandt sted og ændrede magtfordelingen i landet.
  Vi føres 400 år tilbage i tiden, da borgen blev bygget af den mægtige Shogun, der netop havde besejret alle sine fjender i et afgørende slag, og nu stod som Japans uindskrænkede militære leder. Efter sejren valgte han at flytte sit militære hovedkvarter til det nuværende Tokyo, men byggede denne borg for at have et sikkert opholdssted, når han besøgte Kyoto, hvor kejseren fortsat residerede. Paladset består af fem bygninger og 33 rum, som blev brugt til forskellige formål.
  De forskellige bygninger er forbundet med overdækkede korridorer, som er berømte for deres »nattergalegulve«, der »synger«, når man bevæger sig hen over dem. Formålet var at sikre sig mod indtrængende, for eksempel en ninja, sendt ud for at gøre det af med shogunen. Også den imponerende og toptrimmede have var med til at udstråle magt og bevidne, at her boede en mægtig herre.

  Herefter går turen til Nishiki Market, hvor den første madbod blev etableret år 1310, og i området er der i dag hundredvis af boder og små restauranter. Der er tid til at se nærmere på butikkerne og finde et frokoststed.
  Når vi er sammen igen, skal vi opleve bydelen Gion, der er kendt for de smukke Geishaer, der tripper af sted med knejsende hoved, hvidsminket ansigt og farvestrålende kimonoer. De pittoreske gader i Gion byder også på fine tehuse og små butikker med kunsthåndværk. Der er mulighed for at blive i området og spise aftensmad eller følge rejselederen tilbage til hotellet.

 • Bambusskov og aber

  Onsdag skal vi først opleve Den Gyldne Pavillon.
  Da Shogun Yoshimitsu overdrog hvervet til sønnen, flyttede han væk fra paladset og blev munk. Derfor er der bygget et Zen buddistisk tempel, kendt som Den Gyldne Pavillon på grunden. Vi skal se bygningerne udefra og nyde den smukke have.
  Vi fortsætter herefter til den hyggelige bydel, Arashiyama, hvor vi starter med en tur gennem den hyggelige og berømte skov af bambus, der stammer fra gamle adelsvillaer.
  Herefter krydser vi den historiske bro – Togetsukyo bridge over floden Katsura. På den anden side skal vi opleve et bjerg med aber. Vi går en tur i området og nyder skoven og aberne.
  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

 • Hiroshimas fortælling

  Torsdag kører vi med Shinkansen mod Hiroshima. At køre med dette helt specielle højhastighedstog er en stor oplevelse i sig selv. Tophastigheden når over 300 km/t.
  Tanken ledes automatisk hen på atombomben, når man nævner Hiroshima. Denne skrækkelig bombning under Anden Verdenskrig prægede og formerede byen - og egentlig hele verden - i rigtig mange år frem.
  Vi tager til hotellet og afleverer bagagen, hvorefter vi skal opleve den smukke have, Shukkeien. Haven er beliggende ved Enko floden og blev oprindeligt anlagt i 1620.
  Vi giver os god tid, før vi tager tilbage til hotellet og får udleveret værelserne.
  Når alle er blevet indkvarteret, er der mulighed for at følge rejselederen til en af byens shopping gader, hvor der også er lokale såvel som internationale restauranter.

 • Hiroshima fortid og nutid

  Vi indleder dagen i Hiroshima Peace Memorial Park. hvor den første bygning vi møder er "Atomic Bomb Dome". Denne bygning var en af de få murstensbygninger i byen, og grundet byggemåden også en af de få bygninger, der stod tilbage efter atombomben.
  Herefter går vi over den lille bro og er nu i selve parken, hvor vi går forbi de forskellige mindesmærker, før vi giver os god tid til at opleve Hiroshima Peace Memorial museum.

 • Ø-tur

  Lidt syd for Hiroshima finder vi øen Miya-jima med et af Japan’s mest berømte hellig-domme, nemlig Itsukushima Shrine.
  Vi er fremme på øen efter en togtur og en 10 minutters sejltur med færgen.
  Vi følges på en lille vandretur på øen, herefter er der tid på egen hånd før vi
  tager tilbage til hotellet.

 • Den hvide borg

  Lørdag 2. nov.: sætter vi kurs mod Tokyo.
  Vi laver dog lige et svinkeærinde undervejs idet vi står af i Himeji, hvor Den Hvide Borg ligger. Dette er nok den mest imponerende borg i hele Japan og komplekset består af hele 84 bygninger. Hvis du har set tv-serien "Shogun" med Richard Chamberlain i hovedrollen, så har du allerede set borgen, i hvert fald på tv.
  Videre med Shinkansen til Tokyo - og hold nu op, her møder du en storby af dimensioner.

 • Tokyo og bjergene

  Verdens måske vildeste vejkryds finder vi i Shibuay-kvarteret, der er en sand smeltedigel af liv, larm og butikker. Når man lige har vænnet sig til forholdene, så er oplevelsen af at være her af den type, man aldrig glemmer.
  Søndag: Muligvis så du Mount Fuji fra toget i går, men er vejret med os, skal vi tættere på i dag. Fremme ved landets højeste bjerg på 3776 meter, nyder vi synet fra foden af bjerget. Hvis vejret tillader det, skal vi op til ”femte station” i 2200 meters højde. Efter frokosten fortsætter vi med at udforske området, der vil være flere stop med mulighed for at nyde synet af Mount Fuji, før vi returnerer til Tokyo.

 • Den vildeste by

  Tokyo er cirka 25 gange større end København og at opleve denne by sætter naturligt nogle begrænsninger. Vores fokus vil være på stemningen i byen, den kejserlige have, den imponerende konferencebygning fra 1996 Tokyo International Forum, shoppinggaden Ginza og flere andre steder.
  Vi får også tid til egne oplevelser, men vil du hellere gå sammen med rejselederen er du også velkommen til det. Rejselederen er der kun for gruppen.

  Tirsdag 5. november: Flyet afgår kl. 12.20.
  Vi forlader hotellet og kører til lufthavnen.
  Hjemkomst i Billund kl. 22.45.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dele dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 6.810,-
 • Afbestillingsforsikring fra 2.391,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
24/10BillundSeoul og Japan129.885,-BestilMere information
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning