Skip to main content

Skønne tyske Sylt

Et skønt sommerbesøg til en af Vadehavets perler, nemlig den tyske ø, Sylt (Sild). Vi skal med både bus, færge og tog, mens vi nyder den smukke natur, der karakteriserer den velholdte og mondæne ø. 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • 12 små og skønne landsbyer fordeler sig over Sild, og tilsammen rummer de alt, hvad hjertet begærer. Nogle forelsker sig i de blomstrede og frodige, grønne områder, mens andre er mere til de charmerende stråtækte huse eller shopping og strandpromenader. Selvom Sild ikke er en stor ø, er der her alt, hvad hjertet kan begære.
  På denne dagstur kører vi fra hjembyerne mellem klokken 07.30 og 08.30 og sætter kursen mod Rømø. Undervejs finder vi et passende sted til en kop kaffe og et rundstykke.

 • Fra Danmark til Tyskland

  Fra Rømø sejler vi til naboøen Sild. Sejladsen tager cirka 40 minutter, og ombord skal vi have en god gammeldags schnitzel med brasede kartofler. Med en dansktalende guide skal vi nu opleve Sild. Den tyske ø har en omkreds på 107 km, hvoraf mere end 40 kilometer er sandstrand. Øen består faktisk af 33 procent klitter, mens det resterende landskab er sammensat af marsk og hede. Naturen er en kæmpe del af oplevelsen på øen.

 • Forbundet til fastlandet

  Selvom Sild først blev en ø cirka 8000 år før vores tidsregning, så blev den endnu engang forbundet med fastlandet 1. juni 1927, da togbanedæmningen Hindenburgdamm blev indviet.
  Og netop Hindenburgdamm får vi fornøjelsen af når vi, I Westerland, kører vi ombord på toget ”SyltShuttle”, der kører over den 11 km lange Hindenburg dæmning. Vi ser det enestående naturområde ved Vadehavet fra pladserne højt oppe i bussen og er fremme ved Niebüll cirka 40 minutter senere. Ombord får vi en let aftensmad bestående af tre håndmadder inklusive en øl/vand.

 • Stop ved grænsebutikken

  Inden vi vender snuden mod nord, gør vi holdt ved Süderlügum, hvor vi kan handle lidt i grænsebutikken.
  Godt fyldte med indtryk kan du læne dig tilbage i bussen og nyde en kop buskaffe, mens bussen fortsætter mod vores hjembyer hvor vi forventeligt ankommer mellem 22.00-23.00.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Skive Mødested angives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 50,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 50,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
2/7SilkeborgSildMere end 81.045,-995,-BestilMere information
16/7Flere
Se alternativ
Skønne tyske SildUdsolgt, venteliste1.045,-995,-Book på ventelisteMere information
4/9Flere
Se alternativ
SildMere end 81.045,-995,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning