Skip to main content

Skøn rundrejse på Sicilien

Rundrejse med erfaren dansk rejseleder og fly fra Billund.
Sicilien er synonymt med skønne naturoplevelser, et dejligt klima og en fascinerende historie. Vi prøver det verdensberømte sicilianske køkken, drikker skønne vine, besøger gamle byer og antikke ruiner, mens vi fordyber os i øens mangfoldighed.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Sicilien har en fascinerende historie og en rig, kulørt kulturarv, da både grækere, kartager, romere og barbarer har “hærget” øen af flere omgange. Dette har resulteret i en helt særlig blanding af alt fra sprog, skikke og madkultur til kunst og arkitektur.
  Da denne italienske ø også er fantastisk smuk er den klart op til flere besøg værd.
  På denne rejse, som ligger 1.-8. september skal vi nyde en dejlig uge i “Middelhavets smeltedigel”.

 • Med fly til Catania: Søndag 1. september

  Vi flyver fra Billund via Amsterdam til Catania, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen.
  I privat bus kører vi nordpå ca. 35 km til kystbyen Acrireale til indkvartering for de næste tre nætter og fælles middag.

 • På vulkaner: Mandag 2. september

  En rigtig spændende dag venter os.
  Vi begiver os til en af øens hovedseværdigheder, nemlig vulkanen Etna. Romerne troede, at vulkanen var en smedje, tilhørende ildens Gud Vulcan. Vi drager op i 2000 meters højde, og ser på nært hold nogle af de ’uddøde’ kratere, som minder os om naturens store kræfter. Det sparsomt bevoksede og øde landskab skabt af lavastrømme, både fascinerer og fortryller.
  Vores færd går videre mod Taormina, der troner stolt på en klippeodde over det Joniske hav.
  Frodige haver og blomstrende citron- og appelsintræer forgylder denne smukke by, som siden århundredeskiftet har været de italienske jetsetteres foretrukne paradis. Vi spadserer langs paradegaden Corso Umberto 1, og besøger det berømte græskromerske teater. I sin storhedstid, rummede teateret op mod 5000 tilskuere. Udsigten, der venter os over Etna og
  Naxosbugten er spektakulær!
  En god middag på hotellet er den perfekte afslutning på dagen.

 • Det storgræske rige: Tirsdag 3. september

  sætter vi kursen mod syd og byen Siracusa, der var en af Magna Graecias (Storgrækenlands) mest betydningsfulde byer ud over Athen. Ikke bare Archimedes fandt, hvad han søgte her! Bygninger og gader fortæller en lang historie, fra de forhistoriske
  bebyggelser, korinternes indflydelse og frem til barokkens æra.
  Vi besøger Parco Archeologico, som bl.a. rummer både et græsk og et romersk teater, og vi udforsker byens kærne, øen Ortygia, hvor de første grækere gik i land.
  Om eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel.

 • Store kulturskatte: Onsdag 4. september

  I dag kører vi gennem Siciliens indland, hvor naturen veksler mellem et kuperet jordbrugslandskab med bløde bakker og utilgængelige bjerge. Turen går forbi øens stenrige hjerte, hvor man i århundreder har udvundet svovl og sten, og vi nærmer os Piazza Armerina.
  Her skal vi opleve en af øens mest fascinerende monumenter, den berømte romerske villa - Villa del Casale. Villaens udsøgte mosaikker blev bevaret for eftertiden takket være en oversvømmelse i 1100-tallet, der begravede de smukke mosaikker i ler, og som nu giver os et indblik i det senromerske hverdagsliv.
  Vi fortsætter derefter ned mod sydkysten og Agrigento området, hvor vi skal overnatte. Men forinden er vi nok blevet tryllebundet af den fantastiske Tempeldal – Valle dei Templi, som er en af verdens mest betydningsfulde arkæologiske steder. Templer tilegnet de olympiske Guder Zeus, Herakles, Concordia og Hera, deriblandt det bedst bevarede doriske tempel i verden, Concordiatemplet, besegler det helt unikke ved denne dal.
  Middag på hotellet

 • Verdens største vindistrikt: Torsdag 5. september

  Vi checker ud fra vores hotel, og begiver os langs med kysten i retning mod Marsala. I hjertet af “dessertvinenes by” prøver vi nogle af øens forskellige rosévine akkompagneret af en frokost bestående af typiske italienske retter.
  Faktum er, at Sicilien er verdens største vindistrikt, både hvad angår areal og produktion. Turen går videre, og akkompagneres af vidtstrakte saltsletter, hvor man før anvendte gamle vindmøller til at udvinde salt fra havvandet. Snart skimter vi i horisonten den gamle by Erice, der hviler på toppen af Monte San Giuliano. Vi rammes af historiens vingeslag, når vi vandrer i byens stenlagte gader, mens vi omgives af de smukke middelalderbygninger. Her og der finder vi små torve og pittoreske baggårde, hvor de tilhørende bagerier lokker med den velduftende mandelkage, der er helt typisk for denne by. En
  oplevelsesrig dag lakker mod enden, og vi sætter kurs mod Palermo området, hvor vi skal bo 2 nætter.
  Vi afslutter dagen med en fælles middag.

 • En særlig storby: Fredag 6. september

  Vi er nu klar til at indtage Palermo!
  Byen er placeret i et naturligt amfiteater for enden af Monte Pellegrino, og med sin påvirkning fra orientalske og europæiske stilarter har byen en arkitektur, hvis lige ikke ses andre steder på øen.
  En guidet busrundtur tager os rundt til de vigtigste seværdigheder. Vi besøger bl.a. basilikaen Cappella Palatina, hvor de normandiske konger ligger begravet. Katedralen er udsmykket med de smukkeste mosaikker, og eksteriøret viser indslag fra alle Siciliens arkitektoniske epoker. Forføreriske dufte lokker os til byens farverige madmarkeder, hvor labyrinten af smalle gader og stræder i de gamle arabiske kvarterer indbyder til en hyggelig spadseretur.
  Middag på hotellet.

 • Fiskerby med sandstrand: Lørdag 7. september

  Vi følger kysten mod øst til pittoreske Cefalù.
  Cefalù domineres af den store klippe La Rocca, og en elegant normandisk katedral, der var udset til at
  blive det vigtigste religiøse hovedsæde på Sicilien. Efter et besøg i katedralen, udforsker vi byen til fods.
  Vi drages tilbage i tiden når vi bevæger os gennem gaderne, og charmeres af Fiskerkvarteret med sine gamle huse langs havnen, hvor de små fiskerbåde ligger for anker. Hvis I har set den prisbelønnede film ”Cinema Paradiso” kan I måske genkende området? Inden vi forlader Cefalù, har man også mulighed for en forfriskende svømmetur. Byen omgives af lange strande med det fineste sand.
  I Acireale, hvor rejsen begyndte, afslutter vi vores ’Sicilienekspedition’. Efter indchekning får vi serveret middag på hotellet.

 • Tilbage til Jylland

  Formiddagen til fri disposition inden vi kører til lufthavnen i Catania og tager flyet hjem.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 100,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris Ikke-abonnentpris
  Pris: 200,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 2.550,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
1/9BillundSicilien rundrejseUdsolgt, venteliste11.395,-11.195,-Book på ventelisteMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning