Skip to main content

Vietnam fra syd til nord

Fantastisk rundrejse i vidunderlige Vietnam 10.-23. november. Vi bor på ekstra gode hoteller og oplever det gæstfrie land fra Ho Chi Minh i syd til Hanoi i nord sammen med en dygtig dansk rejseleder, der er med os hele vejen. 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Oplev klassiske seværdigheder og ukendte perler i dette storslåede land, der værdsætter den rejsende og hylder gæsten.
  Vietnam strækker sig over 1600 kilometer fra nord til syd langs med den indokinesiske halvøs østkyst. Naturen er meget varieret, fordi det sydlige klima er tropisk, mens det nordlige er køligere. Tre fjerdele af landet er dækket af bjerge eller bakker, den sidste lavtliggende fjerdedel befinder sig omkring de to hovedfloder Song Hong (Røde Flod) og Mekongs frodige deltaer.
  De to floddeltaer og næsten hele kysten er fyldt med rismarker, hvor krumbøjede kvinder med store trekantede hatte passer de livsvigtige risplanter.
  Vietnam slog i 1991 dørene op for turister, og siden er landet blevet et virkeligt populært rejsemål.
  På denne rundrejse, hvor en kyndig Vietnam-rejseleder er med hele vejen fra Danmark, skal vi opleve livet i Vietnams to enorme deltaer. Vi har lagt stor vægt på at lære landets dejlige og gæstfrie folkefærd at kende samt på at få så mange facetter med som muligt samtidig med, at vi også har prioriteret gode hoteller på hele rejsen.
  Rejsen begynder i syd i Ho Chi Minh City, stadig også kendt som Saigon. Navnet Ho Chi Minh betyder »den, som oplyser«, og den tidligere revolutionære blev født som Nguyen Tat Thanh og gav sig selv det smigrende tilnavn, kort før han blev præsident.
  Her er alt fra skyskrabere med verdens dyreste mærkevareindkøbscentre til de traditionelle sprudlende markeder. Vi slutter i nord i den gamle traditionsrige Hanoi.

 • Vi flyver med Thai Airways: 10. november

  Der er inkluderet togbillet til Københavns lufthavn. Fremme i Københavns lufthavn møder du rejselederen.
  Vi flyver med Thai Airways kl.13.50 til Bangkok. Undervejs vises der film og vi vil få serveret mad og drikkevarer. Vi lander i Bangkok næste morgen kl. 06.20.
  (Tiderne kan ændre sig)

 • Introduktionsrunden: 11. november

  Efter et flyskifte i Bangkok flyver vi videre mod Ho Chi Minh, hvor vi lander ca. kl. 10 (lokal tid) – parat til en lille introduktionsrunde.
  Efter vi har fået vores bagage og er kommet igennem paskontrollen, bliver vi hentet af vores lokale guide, som byder os velkommen.
  Vi kører til en lokal frokostrestaurant, hvor vi får lejlighed til at smage på mangfoldigheden i det vietnamesiske køkken, vænne os til varmen og få rystet rejsestøvet af os.
  Efter frokosten kører vi til vores centralt beliggende 4 stjernede hotel, tjekker ind og nyder nogle timers fri.
  Vor danske rejseleder vil tilbyde en kort byvandring, så vi bliver fortrolige med byens pulserende centrum, inden vi skal ud at spise aftensmad på en lokal restaurant.
  Indkvartering: A&Em Saigon Hotel, 3 nætter

 • Ho Chi Minh over og under jorden: 12. november

  Ho Chi Minh City er en sprudlende og summende metropol og en helt anden oplevelse end hovedstaden Hanoi.
  Kendt for sine spændende markeder og flotte arkitektur er det her byen, der aldrig sover. Overalt er der et mylder af farver og liv. Vi kommer denne morgen tæt på flokke af skolebørn og flittige handlende, der skubber deres vogne læsset med friske varer.
  Vi begynder oplevelserne i de legendariske tunneller i Cu Chi, et dramatisk minde om en ikke så fjern fortid.
  Cu Chi-tunnelerne blev under Vietnam krigen brugt af Viet Cong-bevægelsen, der kunne forsvinde fra jordens overflade, når kampene over jorden blev for voldsomme.
  Tunnelområdet strækker sig over 200 kilometer, og vi får lejlighed til at se, hvordan de blev skabt.

  En film viser, hvordan landsbyboere med simple redskaber gravede tunnellerne ud i den klippehårde jord og bar jorden væk i kurve for at skjule tilstedeværelsen for amerikanerne. De lokale indsamlede også eksploderede bomber og brugte indmaden til nye.
  Efter besøget spiser vi frokost i charmerende omgivelser ved en sø, og om eftermiddagen skal vi besøge det tidligere præsidentpalads. Det hedder nu Genforeningspaladset – og vi får lejlighed til at vandre rundt og se på al den pragt, som det sydvietnamesiske styre omgav sig med indtil det dramatiske fald 30. april 1975
  Om aftenen skal vi sejle på Saigon floden og nyde vores aftensmad.


 • Mekong Delta med pagodebesøg: 13. november

  Vi har et par timers kørsel til byen My Tho i Mekongflodens delta. En helt anden verden venter her. Vi vil også besøge Vinh Trang Pagoden, et smukt udført buddhistisk tempel, som er den største pagode i provinsen. Den smukke struktur indeholder en blanding af kinesisk, vietnamesisk og Angkor (cambodjansk) arkitektoniske stilarter.
  Den mægtige Mekongflod har sit udspring i Tibet, i Himalaya bjergmassivet, og strækker sig næsten 5.000 kilometer gennem fem lande, til den munder ud og forgrener sig i deltaet. Dette unikke område kaldes Vietnams spisekammer, og her høstes ris tre gange om året.
  Deltaet er gennemskåret af talrige floder og vandløb.
  Først skal vi sejle med en lidt større båd på Mekong.
  Dernæst i mindre både, sampaner med plads til 3-4 gæster ad disse små vandveje. Dette mangrovevildnis lader sig bedst udforske på denne måde.
  Vi sejler ud til øen Thoi Son, og det er nemt at blive betaget af de smukke omgivelser.

  Her opleves de lokale ”virksomheder”, som producerer slik, kosmetik, madvarer og masser af andre ting af kokospalmernes frodighed. Efter en lille vandring over en af de små floder, når vi frem til en af de små landsbyer.
  Vi gør holdt ved den lille ”lokale”, hvor vi skal smage lokal frugt og forfriskninger samtidig med vi lader os underholde af lokale kunstnere.
  Vi skal nyde vores frokost på en lokal restaurant, og her skal vi bl.a. smage på grillet ”elefantøre-fisk”.
  Hen på eftermiddagen sejler vi ad vandvejen tilbage på Mekongfloden, derefter med bussen til Ho Chi Minh City. Aftensmaden indtages på en buffetrestaurant. Her er mange muligheder både vietnamesiske og ”kontinentale”.

 • Huler og historie: 14. november

  Efter morgenmaden forlader vi vort hotel og kører mod lufthavnen for at flyve nordøst til Da Nang. Flyveturen tager godt og vel en time.
  Vel ankommet til Da Nang skal vi opleve lidt af den pulserende millionby, derefter spiser vi frokost på en fin restaurant med udsigt udover Det Sydkinesiske Hav.

  I Da Nang området ”lever” Cham kulturen, en civilisation, der herskede over det centrale og sydlige Vietnam i århundreder.
  Hvis tiden er til det, kan vi nå at dyppe tæerne i Det Sydkinesiske Hav ved Mika Beach, -det hav som amerikanerne døbte China Beach. Her får du en fornemmelse af det stærke ocean, inden besøget ved marmorbjergene.
  Her er naturligvis masser af marmor, men også spændende huler med religiøse elementer og huler, som fortæller en barsk historie fra krigens dage.
  Du kan komme med på en travetur ind i bjergene samt en vandretur til toppen med en formidabel udsigt.

 • Hoi An

  Sidst på eftermiddagen kører vi til den charmerende gamle by Hoi An.
  Med seværdigheder som Thu Bon Floden, der er omdrejningspunktet for den gamle bydel spreder der sig en både historisk og poetisk atmosfære, som er svær at tage afstand fra. Den overdækkede japanske bro, og det fantastiske syn af oplyste silkepapirslanterner langs floden har samtidig gjort byen til et fotogent eksempel i en klasse for sig selv.
  Indkvartering: Rivertown Hoi An Resort, Grand Deluxe pool & River view, 3 nætter

 • En sanselig cykeltur: 15. november

  Her låner vi cykler, for nu skal vi se, smage og dufte Vietnam på tæt hold. Først besøger vi Hoi An´s farverige centrale marked. Her kan du få tips og gode råd hos de lokale sælgere om de ingredienser, der skal bruges til vietnamesisk madkunst senere på dagen.
  Vi cykler langs frodige rismarker og rejefarme til Tra Que, en kollektiv landsby, der udelukkende dyrker grøntsager og krydderurter.
  Vi ser deres flotte køkkenhaver, ser farmerne arbejde i marken med deres traditionelle metoder som for 100 år siden: Her er ingen elektriske maskiner i brug.

  Vi får en velkomstdrink, inden vi selv skal i gang med dagens undervisning af kokken i restauranten. Han vil vise dig de traditionelle måder, at tilberede vietnamesisk mad på.
  Gør dig umage: Efter undervisningen skal du spise det, du har lavet.

 • Japanernes indvirkning

  Efter frokost skal vi på en sightseeingtur rundt til de UNESCO beskyttede seværdigheder i Hoi An.
  Vi vil vandre over den Japanske Bro, som fortsat er et symbol på den betydelige indvirkning, japanerne havde i regionen.
  Broen blev i 1500-tallet bygget for at forbinde det japanske samfund med det kinesiske kvarter, adskilt af en lille strøm af vand, som en symbolsk gestus på fred.
  Vi kan også besøge et gammelt handelshus og en pagode til ære for søens folk. Der bliver tid til at vandre rundt i den gamle bydel med de traditionelle huse. Og masser af muligheder for at shoppe alt mellem himmel og jord.
  Der er rig mulighed for at benytte lejligheden til et besøg hos skrædderen.

 • En fridag: 16. november

  I dag står den på afslapning eller tid til egne oplevelser. Hvis du ikke er til hvid sandstrand og 26-28 grader varmt havvand vil din danske rejseleder give dig gode råd til oplevelser i nærområdet.
  Men ellers: Nyd livet på stranden ude ved det Sydkinesiske Hav på eller i poolen på hotellet i Hoi An, med Thu Bon River som nærmeste nabo.
  Om aftenen kan vi mødes, hvis der er interesse for det, kan rejselederen finde en hyggelig restaurant og spise en velsmagende middag sammen.

 • Hué og den forbudte by: 17. november

  I dag forlader vi Sydvietnam og kører nordpå til den gamle kejserby Hué. Det er en køretur på fire timer gennem dramatisk og smuk natur tæt ved kysten. Vi stopper på toppen af Hai Van-passet for at se havet og de smukke bjerge samt opleve
  besætternes fæstninger på dette centrale sted ved delingen af landet.
  Efter frokosten i Hué besøger vi det kejserlige Citadel, ”Den Forbudte By”. Her herskede 13 forskellige kejsere.
  Citadellet er både fæstning og palads.
  Hue var hovedstad i Nguyen-dynastiet i perioden fra 1805 frem til 1945.
  Om eftermiddagen besøger vi et af de kejserlige mausoleer uden for byen. Vi vælger i dag Khai Dinh's gravplads og skal bl.a. se de udsmykkede sale, dekoreret med knust kinesisk porcelæn. Det blev bygget fra 1920 til 1931.
  Om aftenen spiser vi middag på en speciel restaurant i et privat hjem, som tidligere var bolig for en af kejserens højeste embedsmænd.
  Indkvartering: White Lotus Hotel, superior værelse, 1 nat

 • I båd på Parfumefloden: 18. november

  Vi tilbringer dagen i Hué. Efter morgenmaden sejler vi med en farverig båd på Duftenes Flod, eller parfumefloden, som den også kaldes.
  Vi kommer til at sejle i en smuk natur omkranset af bjerge. Vi besøger Tien Mu Pagoden, som spillede en markant rolle i Vietnams historie – og fik verdenshistorisk betydning under krigen.
  Frokost er i Hué og om eftermiddagen besøger vi det storslåede gravmæle for kejser Tu Duc, som var konge i ikke færre end 35 år. En stor del af den tid brugte han på at forberede sin død og han satte sit markante præg på dette mausoleum, som rummer frodige planter og anlagte søer.

 • Fly til Hanoi

  Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Hanoi. Flyvetiden er godt en time.

  Vi kører til vores hotel og spiser her vores aftensmad. Derefter for de friske tilbyder vores rejseleder en kort vandring i den gamle bydel.
  Indkvartering: Conifer Grand Hotel, 2 nætter

 • Onkel Ho's bolig: 19. november

  Efter morgenmaden gør vi lige som alle andre i Vietnam: Vi besøger landsfaderen, ”onkel Ho.”
  Ho Chi Minh-mausoleet, hvor præsident Ho Chi Minh er stedt til hvile, er et sted, som alle vietnamesere skal besøge mindst én gang i deres liv.
  Herfra går vi til det gamle franske general guvernør palads, som var udset til bolig for ”onkel Ho”. Men han valgte anderledes.
  Senere på formiddagen besøger vi Vietnams største helligdom, En-søjle Pagoden, og Litteraturens Tempel, Vietnams første ”universitet”.
  I dag under beskyttelse af Unesco.
  Vi spiser vores frokost på en lokal restaurant.

 • Efter frokosten besøger vi Hoa Lo fængslet, der blev bygget af de franske koloniherrer til undertrykkelse af frihedskæmpende vietnamesere. Og da franskmændene forlod landet benyttede Nordvietnam fængslet til amerikanske krigsfanger.
  De gav det - sarkastisk nok - tilnavnet ”Hanoi Hilton”. Blandt fangerne var i over fem år den senere senator John McCain, som i 2008 kæmpede med Barack Obama om at blive USA's præsident.
  Eftermiddagen tilbringer vi i Hanois gamle bydel omkring Hoan Kiem søen og Ngoc Son templet.
  Her findes også en af Vietnams specielle kulturelle oplevelser, vanddukke teatret.
  Vi skal overvære en forestilling og imponeres af de dygtige dukkeførere, som skjult for publikum, står i vandet under dette skuespil.

 • Goooooodmorning Hanoi: 20. november

  Fra morgenstunden oplever vi Hanois livlige befolkning – som gør klar til dagens dont på deres millioner af knallerter. Vi kører derefter til Ha Long bugten, og undervejs gør vi et ophold på en produktionsskole for handicappede unge.

 • Krydstogt på Halongbugten

  Kort før middag går vi ombord på cruiseskibet. Vi har opgraderet cruiset på Au Co 5*, hvor vi bliver indkvarteret i deluxe kahytter med eget bad og udsigt til bugten – før vi sætter os til frokostbordet.
  Halong bugten er et naturmæssigt unikum, intet mindre! Som også blev erklæret særligt bevaringsværdig, en del af Verdens Naturarv,
  af UNESCO i 1994.
  Her rejser sig flere end 3.000 kalkstensbjerge i særegne udformninger op gennem den kalkgrønne havoverflade.
  Bugten indeholder over 1.600 øer, de fleste ubeboede og upåvirket af en menneskelig tilstedeværelse.
  Eftermiddagen sejler vi rundt og nyder tilværelsen, og vi får mulighed for en tur i kajak og besøger en flydende perlefarm.
  Der bliver også lejlighed til en dukkert fra en lille sandstrand på Titov Island.
  Indkvartering: Bhaya Classic Cruise, Deluxe Cabin

 • Tai Chi på dækket?: 21. november

  Efter en god nats søvn ombord på båden får vi tilbudt at være med til en gang Tai Chi på dækket,
  inden vi nyder vores brunch.
  I bugten bor familier i små landsbyer på vandet, hvorfra de fisker eller har små muslingefarme.
  Vi går i land og besøger de imponerende og farverige grotter, omgivet af grønne bjergsider.

  Sidst på formiddagen skal vi sige farvel til Halong og kører mod Hanoi.

  Om aftenen skal vi spise spændende lokal restaurant, som vores rejseleder kender ganske godt.
  Bón Appetit.
  Indkvartering: Conifer Grand Hotel, 1 nat

 • De sidste krampetrækninger: 22. november

  Efter morgenmaden tager vi med rejselederen rundt til fods og oplever Hanois travle liv, medens vi suger de sidste billeder af Vietnam til os.
  Eller du kan opleve på egen hånd - måske shopping? Hanoi har nemlig også fået shopping centre. Et af dem er 54 etager højt.
  Vi har sørget for, at vi har vores værelser indtil sidst på eftermiddagen, sådan vi kan få det fulde
  udbytte af dagen i historiske Hanoi.
  Sidst på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen i Hanoi, hvorfra vi flyver ved 20 tiden mod Bangkok,
  hvor vi skifter fly til København.

 • Atter på dansk jord: 23. november

  Forventet hjemkomst i Kastrup er kl. 06.35. Herefter tog mod hjembyerne

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 400,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 4.900,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
10/11Din hjemstationVIETNAM RUNDREJSEMere end 826.395,-25.995,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning