Skip to main content

Anderledes oplevelser i København

Storhed står for fald, som nogle ynder at spå, hvis det går visse personer lidt for godt. Skal man spinde et tema over denne todags Københavnertur kunne det være noget omkring "faldet fra de økonomiske tinder". Vi skal nemlig, som noget helt særligt besøge og have en rundvisning på Børsen - og dagen efter ryger vi til Vridsløselille.

Fritekstsøgning

Dagsprogram

  • I tv-programmet Matadorerne har vi fået glimt af den smukke og historiske bygning Børsen indefra og mange af os er med garanti meget nysgerrige efter selv at se, hvordan der ud på det sted, som vi alle kender, men ikke mange af os har set. Bygningen stod færdig i 1625 og er dermed en af Københavns ældste bygninger. I 1855 blev den udtjente bygning købt af Grosserersocietetet og indrettet til aktiebørs. I den forbindelse blev den også forsynet med røde mursten, for det mente man hørte sig til på en Christian IV bygning. Man kan bl.a. se finansfyrsten CF Tietgens gamle kontor. En af byens første telegrafer blev også installeret her.

    Havde du været for smart på Børsen kunne det måske ende med et besøg i Vridsløselille fængsel, der blev bygget på en øde mark i 1800-tallet og det 15.000 kvadratmeter såkaldte Forbedringshus på Vridsløselille Mark var klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadig omkranser fængslets 30.000 kvadratmeter store areal den dag i dag. Glæd dig til et udsædvanligt og meget spændende program, som foregår i selskab med rejseleder Gina Banke fra Giba Travel.

  • Kirken med det usædvanlige tårn

    Vi kører fra Silkeborg, Ikast og Herning mandag 20. november mellem kl. 08 og 08.45 - undervejs en kort pause inden vi kører videre til hovedstaden. Vort første besøg er ved Vor Frelser Kirke. Det mest iøjnefaldende ved denne dirke er klart det ikoniske tårn, der rummer seks store klokker som indgår i kirkens fantastiske klokkespil med hele 48 klokker. Et klokkespil, der har en helt særlig betydning for Christianshavn.

  • Store forretninger og historiens vingesus

    Herfra kører vi til Børsen, hvor rundvisere står klar til at vise os de spændende lokaliteter, der emmer af historie. Idéen med Børsen var, at Christian IV ville sætte gang i Københavns handel, og dermed skulle bygningen kunne huse to gange 20 boder, da den åbnede. På det tidspunkt var Børsen omkranset af vand på tre sider, så skibe kunne sejle direkte op og læsse varer af. Og de fineste varer var at købe i bygningen, hvor der var adgang ad rampen mod Københavns Slot - bagved var broen til det nybyggede Christianshavn. Tårnet blev bygget af kongens fyrværkerimester, og dragerne var i stand til at spy ild under kongens store fester.

  • Hotel ved kajkanten

    Godt belæsset med historie kører vi til det komfortable Hotel Copenhagen Island til indkvartering.

    Fælles middag.

  • Et genkendeligt fængsel

    Tirsdag efter et dejligt morgenbord pakker vi bussen og kører en kort byrundtur inden vi
    rammer bydelen Albertslund, der huser det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, som lukkede i 2015. Den velkendte facade, som du garanteret kender - om ikke fra et tidligere ophold, så fra Olsen Banden-filmene, hvor de fleste af filmene starter og slutter her.
    Da skuespilleren bag seriens hovedperson Egon Olsen, Ove Sprogøe, døde i september 2004, besluttede Albertslund Kommune at omdøbe den daværende del af Fængselsvej mellem Roskildevej og fængslet til Egon Olsens Vej. Navneændringen trådte i kraft 21. december 2004.

    Fængslet stod i mere end 160 år, som et vartegn for både bydelen og for danske og
    udenlandske Olsen Banden-fans. Vi får en rundtur i fængslet, som er komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie. Efter en "fængslende" rundtur kører vi til Roskilde, hvor der er mulighed for en sen frokost. Og måske et besøg i Domkirken inden vi kører retur til vores hjembyer. Retur først på aftenen.

    OBS: Alle afgangstider er vejledende. Nøjagtige afgangstider fremsendes cirka 10 dage før afgang.

Kontakt os