Skip to main content

De fire Limfjordsfærger

Oplev Limfjorden fra vandsiden, når vi tirsdag 4. juni skal sejle fjorden rundt med hele fire forskellige fjordfærger.

Afgang fra Skive

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Dagen står høj over Limfjordens vande, bredning og sund og krinklet vig! Sallingland, Thyland og andre lande hilser hverandre med mågeskrig. Og bonden går på sin agerjord med blikket forynget af luft og fjord.
  Sangen, skrevet af forfatteren Erik Bertelsen, kender de fleste af os, men hvor godt kender du Limfjorden?
  På denne sommertirsdag skal vi nyde fjorden både til lands og til vands. Med fire forskellige færger skal vi opleve den smukke og autentiske Limfjordskyst.
  Med bussen fra Sørens Rejser kører vi fra Skive kl. 07.00. Kursen er sat mod fiskerbyen Thyborøn, hvor vi skal med den første færge, som går til Thy. På turen kan vi kigge ind mod de gamle fiskerbyer og se de fine kuttere, der gennem tiden har brødfødt mange munde med deres fangster.
  Når vi står af færgen, kører vi forbi landets største landsbykirke, Vestervig Kirke, inden vi rammer Næssund. Herfra sejler vi med Danmarks ældste bilfærgeforbindelse mod Mors.

 • Mors på vulkaner

  Når vi lander på Mors, går turen nord på til Gullerup Strand Kro, hvor vi nyder en to-retters frokostmenu med en drikkevare med udsigt over Limfjordens vande.
  Vi kører videre mod Hanklit, som er kandidat til Unesco Verdensarvlisten og Morsøs svar på Møns Klint. I den 61 meter høje molerformation er med mørke bånd af vulkansk aske, tegnet øens dramatiske geologiske historie, der går mere end 55 millioner år tilbage.

 • Fuglenes paradis

  Turen fortsætter til Feggesund, hvor vi skal sejle med færge nummer tre tilbage mod Thy. Her holder vi en pause ved Vejlerne - et cirka 6000 hektar stort lavt liggende område, der ligger hen som græsenge, rørskove og brakvandssøer. Et mislykket afvandingsprojekt har her skabt et fredet paradis for fugle og fuglekendere.
  Herfra ned over Aggersund til Løgstør, hvor vi får hjemmebag og kaffe ved Løgstør Kanal inden vi fortsætter langs Limfjorden til Hvalpsund - færge nummer fire, der bringer os til endedestinaion Salling.
  Fra Salling kører vi tilbage mod Skive med forventet hjemkomst ca. kl. 18

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 50,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 50,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
4/6SkiveLimfjordsfærgerneMere end 8825,-775,-BestilMere information
Rejsekalender
5/3Rejseinspiration - Alle tre foredrag
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning