New Zealand rundrejse

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • En rejse til New Zealand bringer dig så langt væk fra Danmark, som du overhovedet kan komme. Landet ligger præcist modsat vores på globussen og er af mange rejsende blevet kaldt for verdens smukkeste.
  New Zealand byder på alt, hvad hjertet måtte begære. Foruden regnskov, gletchere, varme vulkansøer, kiwier og de fineste sandstrande, hvor sælerne dovner og delfinerne boltrer sig i det azurblå hav, findes her fantastiske internationale byer som Auckland og Wellington med store kulturelle skatte og aktiviteter.
  Landets historie rummer drabelige begivenheder og fortællinger om søfareren Kupe, som grundlagte folket Maoierne samt den engelske kaptajn og opdagelsesrejsende James Cook, som kortlagde New Zealands kystlinje.
  På denne rejse, hvor rejsebureauet Our Wold er teknisk arrangør, skal vi opleve både Nordøen og Sydøen og vores danske rejseleder er med gruppen hele vejen hjemmefra.

  Gruppen inviteres til et formøde cirka halvanden måneds tid før afgang. Foruden at drøfte lidt praktik vil vi også sammen ordne indrejsetilladelsen.

 • Afgang med tog: 5. marts

  Du har på forhånd valgt en passende togafgang fra Jylland til København.
  Gruppen mødes med rejselederen i lufthavnen.
  Afgangen fra Københavns lufthavn er kl. 14.20 - og vi flyver med Emirates til Dubai.
  Undervejs vises der film og der serveres mad og drikke. Forplejningen på flyet er inklusiv.

 • Overnatning i Dubai: 6. marts

  Vi lander i Dubai omkring midnat, hvorefter vi overnatter på et hotel ved terminalen, inden vi flyver videre.
  Vi flyver fra Dubai kl. 10.05 videre mod New Zealand

 • Mødet med dynamiske Auckland: 7. marts (M)

  Ankomst i Auckland kl. 11.05 lokal tid. Efter en kort køretur er vi ved vores hotel.
  Auckland er New Zealands største og mest dynamiske by. Byen har virkelig meget at tilbyde. Her findes kultur, udslukte vulkaner og et aktivt forretningsliv.
  Vi skal bo meget centralt i byen, hvorfra det meste kan nås til fods.
  Overnatning: Sudima Auckland City, 2 nætter

 • Det pulserende liv: 8. marts (M+A)

  Formiddagen er afsat til en guidet sightseeing i Auckland. Vi skal op på Mount Eden, hvor udsigten over havnen og byen er formidabel. Antallet af udslugte vulkankratere, der er synlige fra Mt. Eden er tankevækkende.
  Vi fortsætter til Auckland Domain, der er en meget smuk park. Her besøger vi Auckland Museum, som er et museum med den største samling af Polynesisk håndarbejde i verden. Derudover rummer museet også genstande fra New Zealands deltagelse under anden verdenskrig.
  Turen går videre ned gennem byen til det pulserende havneområde.
  Eftermiddagen er til fri disposition.
  Vi spiser middag sammen i Sky Tower, en unik restaurant med panoramavinduer, hvor man får en fabelagtig udsigt over både by og vand. Restauranten roterer 360 grader hver time, hvilket er en enestående oplevelse.

 • Mauiernes hovedstad: 9. marts (M)

  Efter morgenmaden forlader vi Auckland og kører mod Rotorua.
  Vi stopper i Waitomo undervejs, hvor vi skal besøge Waitomo Glowworm Caves, her skal vi i en underjordisk grotte, hvor man kan se disse selvlysende insekter – en meget interessant og fascinerende oplevelse.
  Turen går videre mod Rotorua, med sightseeing undervejs. Rotorua er kendt som Mauiernes
  hovedstad. Her er meget af deres kunst og kultur samlet. Det første indtryk, man får af byen, er dog en markant lugt. Lugten kommer fra de mange termiske kilder i området - og er ikke umiddelbart lugten af kunst og kultur
  Overnatning: Sudima Hotel Lake Rotorua, 2 nætter

 • Kiwier og kunst: 10. marts (M+A)

  Dagen indledes med et besøg på National Kiwi Hatchery, hvor vi kommer helt tæt på New Zealands national fugl, kiwien.
  Herefter gør vi besøg ved Agrodome sheep show og får et indblik i, hvorledes fårehundene arbejder sammen med landmanden.
  Vi finder et sted at spise frokost i byen, og herefter skal vi opleve Te Puia og Maui Crafts Institute, hvor der er mulighed for at se træhåndværk af høj kvalitet blive fremstillet.
  Først på aftenen begiver vi os til en kombineret middag og koncert. Vi spiser traditionel Maui middag, mens der er Maui underholdning. Bl.a. omkring deres historie.

 • Vandring blandt vulkaner: 11. marts (M+A)

  Vi forlader Rotorua, - på vejen har vi flere stop bl.a. ved Huka Falls. Herefter kører vi til Tongariro National Park og tilbringer noget tid her. Der vil være mulighed for en dejlig vandretur i området, som er kendt for sine aktive vulkaner.
  Vi ankommer til vores hotel sidst på eftermiddagen, og når vi har fået vores værelser, mødes vi til en middag i hotellets restaurant.
  Overnatning: The Park Hotel Ruapehu, 1 nat

 • Hovedstaden Wellington: 12. marts (M)

  Vi kører med kystvejen mod New Zealands hovedstad. På køreturen er der mulighed for på - den ene side - at nyde kyststrækningen og - på den anden side - nyde synet af Mt. Taranaki.
  Fremme i Wellington er resten af dagen til fri disposition.
  Overnatning: Rydges Hotel, 2 nætter

 • 13. marts (M)

  Dagen starter med en sightseeingtur til alle Wellingtons smukke steder, bl.a. med et besøg på landets imponerende museum Te Papa, hvor vi bliver klogere på dette enestående lands kultur, historie og natur. Herudover ser vi parlamentet, havneområdet og endelig Mt. Victoria.
  Resten af dagen er på egen hånd.

 • Vi sejler til Sydøen: 14. marts (M+F)

  Vi tager afsked med Nordøen og sejler til Picton på Sydøen. Overfarten varer ca. tre timer. Den sidste time sejler vi mellem skovklædte skråninger og små øer.
  Efter ankomsten til Sydøen, skal vi besøge en lokal vinbonde, hvor vi nyder en frokost, og vi skal naturligvis også have vinsmagning på stedet, før vi fortsætter mod Kaikoura.
  Overnatning: Lobster Inn, 2 nætter

 • De mange han-hvaler: 15. marts (M)

  Kaikoura er en mindre by, som indtil for få år siden var ukendt for de fleste – også New Zealænderne. Dette ændrede sig da man opdagede muligheden for at arrangere hvaludflugter. I området er der en bestand af han-hvaler, hvilket ikke blev opfattet som noget særligt af de lokale, da de jo ”altid” har været der.
  For nogle år tilbage startede man hvaludflugter i området – med stor succes. Vi bruger formiddagen til søs, hvor vi vil spotte de store hvaler og nyde synet, når de gigantiske dyr dykker. Husk varmt tøj.
  Resten af dagen er til fri disposition. Vi kan varmt anbefale en vandretur langs stranden, hvor der er mulighed for at se delfiner og sæler.

 • Regn og tørke: 16. marts (M)

  Vi forlader østkysten og kører tværs over Sydøen til Punakaiki på vestkysten. Dagen byder på en stor forandring i naturen. Denne forandring skyldes bjergkæden – De sydlige alper – bjergkæden der går fra nord til syd gør, at man på vestkysten får mellem 5-13 meter regn om året, hvorimod man steder på østsiden af bjergkæden kan vente 12-18 måneder på en regnbyge. Dette giver en fantastisk fauna på vestsiden af bjergkæden.
  Punakaiki er kendt som ”Pancake Rocks” – pandekageklipperne. Navnet skyldes, at klipperne er formet som en masse pandekager liggende ovenpå hinanden. Vi går en tur på de afmærkede stier og nyder synet.
  Overnatning: Copthorne Greymouth, 1 nat

 • Franz Josef gletcheren: 17. marts M+A)

  Turen langs kysten til Franz Josef og Fox Glacier byder på smukke kyststrækninger og et stop i Hokitika.
  Byen er centrum for bearbejdelse af New Zealandsk jade. Der er mulighed for at se nærmere på butikkerne, eller benytte muligheden til at nyde en kop kaffe på en af byens cafeer.
  Vi kører videre til Franz Josef, hvor eftermiddagen bruges på egen hånd. Der er god lejlighed for at opleve Franz Josef gletcheren. Gletchere forbindes med kulde og sne, men denne gletcher skærer sig nærmest gennem regnskoven. I aften spiser vi en hyggelig middag sammen på hotellet.
  Overnatning: Heartland Hotel Fox Glacier, 2 nætter

 • Fox og gletchesøen: 18. marts (M)

  Dagen bruges på egen hånd til at udforske området.
  Vi bliver hentet ved hotellet og bussen kører os tæt på Fox-gletcheren. I området er der mange muligheder for at benytte afmærkede stier, så man kan opleve gletcheren på nærmeste hold.
  Gletsjersøen Lake Mapourika ligger tæt på, og er et godt udflugtsmål med henblik på sejlture, fisketure og vandreture. Hvis man har lyst til en "scenic flight" - en flyvetur i helikopter eller fly hen over gletsjer-området så er det også muligt.
  Vores rejseleder står naturligvis til rådighed med gode råd og ideer.

 • Verdens vovehalse: 19. marts (M)

  Vi forlader vestkysten og krydser bjergkæden gennem Haast pass. På køreturen kommer vi gennem Wanaka, kendt for sin smukke placering ved søen.
  Vi ankommer midt på eftermiddagen til Queenstown. Byen blev først kendt for ”Bungy Jump” og tiltrækker da også vovehalse fra hele verden, der skal prøve dette. Har man ikke den interesse, kan en gåtur i byen eller langs søbredden anbefales.
  Overnatning: Novotel Queenstown Lakeside, 3 nætter

 • Smukkeste "Doubtfull Sound": 20. marts (M+F)

  Vi kører til Pearl Harbour – ikke at forveksle med havnen på Hawaii – herfra sejler vi over Lake Manapouri til “West Arm”. Er elektricitetværket åben for besøgende, får vi en rundtur før vi fortsætter over land til fjorden ”Doubtful Sound”.
  Vi kører over Wilmot Pass, før vi fortsætter på en 3 timers krydstogt til det Tasmanske Hav. Undervejs får vi serveret en picnic frokost. Er vi heldige er der mulighed for at se pingviner, spækhuggere og delfiner. Som afslutning på turen slukkes motorerne på skibet og man kan nyde stilheden i området.

 • Afslapning i Queenstown: 21. marts (M)

  En afslappende dag til at nyde Queenstown, evt. sammen med rejselederen.

 • Mod Dunedin: 22. marts (M+A)

  Denne morgen forlader vi Queenstown og kører mod Dunedin. Undervejs kører vi igennem den smukke park, Catlins Forest Park, hvor vi gør et stop, så vi kan strække ben i den betagende natur.
  Fremme i Dunedin er der tid til at se byen på egen hånd. Vi spiser middag sammen på hotellet.
  Overnatning: Scenic Hotel Southern Cross, 2 nætter

 • Albatrosser og pingviner: 23. marts (M+F)

  I dag besøger vi Otago halvøen, et spændende område med kuperede bakker, men hovedformålet med dagens tur er, at se Albatrosser og guløjede pingviner. Vi besøger Royal Albatros Centre, hvor vi sidst på eftermiddagen får mulighed for at opleve pingvinerne komme ind fra havet efter en lang dags fiskeri. Vi kan betragte dem komme op af vandet og ind til deres reder.
  I New Zealand har flere landmænd fravalgt at dyrke visse områder af deres marker, for at give pingvinerne optimale ruge betingelser.
  Vi skal også besøge Lanarch Castle, et slot med en lang, interessant om end tragisk historie bag sig. Vi spiser frokost ved slottet, og får mulighed for at nyde den tilhørende have.

 • Enorme sten på stranden: 24. marts (M+A)

  Efter morgenmaden kører vi mod Christchurch med flere stop undervejs, bl.a. for at se Moeraki Boulders, som er store kugleformede kampesten spredt ud over en strand. Hver kampesten vejer flere tons og de kan være op til to meter høje. Forskere forklarer stenblokkene som calcitkonkreter dannet for omkring 65 millioner år siden.
  Vi besøger også byen Oamaru, som er kendt for sine smukke arkitektoniske bygninger.
  Stop i den idylliske landlige by Geraldine, hvor der er hyggelige små butikker og caféer. Vi ankommer til Christchurch sidst på eftermiddagen, herefter er der mulighed for at blive frisket lidt op på sit værelse, før vi mødes til en afskedsmiddag i hotellets restaurant.
  Overnatning: Distinction Hotel Christchurch, 1 nat

 • Christchurch: 25. marts (M)

  Formiddagen er til fri disposition. Når vi mødes, skal vi have de sidste oplevelser med, inden vi forlader dette eventyrlige land.
  Vi pakker bussen med vores bagage og tager på sightseeing i Christchurch. Vi gør stop undervejs, hvor vi skal på en lille sejltur på floden Avon, før vi bliver kørt til lufthavnen, hvor vores hjemrejse indledes kl. 18.20.
  Forplejning ombord

 • Hjemme igen: 26. marts

  Vi lander i Københavns lufthavn kl. 12.30. Herfra tog til Jylland.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Ikke-abonnetpris
  Ikke-abonnetpris
  Pris: 2.000,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 12.716,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
5/3Din hjemstationNew Zealand rundrejseMere end 861.995,-59.995,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning