Skip to main content

REGAN Vest og Thingbæk Kalkminer

©Lars Horn og Nordjyske Museer©Lars Horn og Nordjyske Museer
©Lars Horn og Nordjyske Museer©Lars Horn og Nordjyske Museer
©Lars Horn og Nordjyske Museer©Lars Horn og Nordjyske Museer
©Lars Horn og Nordjyske Museer©Lars Horn og Nordjyske Museer
©Lars Horn og Nordjyske Museer©Lars Horn og Nordjyske Museer

Tag med os på tur, når vi besøger den anmelderoste, atomsikre bunker REGAN Vest. Bunkeren blev opført i al hemmelighed i 1960’erne, med det formål at huse regeringen, embedsmænd samt den siddende
regent i tilfælde af en atomkrig. Den står i dag uberørt - fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt. Herefter skal vi besøge Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, hvor fortællingen om REGAN Vest og Den Kolde Krig forsætter.

Efter endt opsamling sætter vi kursen imod Rold Skov og koldkrigsbunkeren REGAN Vest. Vi holder en pause inden ankomst, hvor vi nyder et smurt rundstykke og kaffe. Efter ankomst opdeles gruppen i hold af 10 pers., der med 15 min. mellemrum bliver sendt på rundvisning i den imponerende bunker, der ligger godt skjult 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov. Selve rundvisningen tager 90 min. Undervejs ser man blandt andet regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstue og kantine. Planen var at herfra skulle landet ledes gennem en krisesituation, og var ikke et militæranlæg. Faldt REGAN Vest, så faldt Danmark.

Derudover bliver der tid til at besøge den spændende udstilling, der fortæller om den kolde krig, det danske beredskab i krisesituationer og om bunkerens konstruktion og samtid. Ligeledes kan maskinmesterboligen besøges, som ligger foran indgangen til bunkeren. Her kan man gå på opdagelse i familiens hjem, og på skærme høre de enkelte familiemedlemmer fortælle om deres hverdag under den kolde krig.

Efter dette spændende besøg, kører vi den korte tur til Rebildcentret og Thingbæk Kalkminer, hvor vi får vores frokostsandwich. Herefter skal vi opleve Rebildcentret og Thingbæk Kalkminer, på egen hånd. Her kan man bl.a. se særudstillingen om tilblivelsen af REGAN Vest anlægget, samt en stor udstilling om Den Kolde Krig. Ligeledes kan man besøge de smukke Thingbæk Kalkminer,
der siden 1935 har været hjemsted for Anders Bundgaards originale gipsfigurer, der danner rammen for Danmarks måske mest særprægede museum. Sidst på dagen mødes vi igen og nyder kaffe og kage i receptionen, inden vi drager imod hjembyerne.

Forventet hjemkomst kl. ca. 17.30-18.30

Fritekstsøgning
Rejsekalender
29/4Hamborgs mange mulighederFra 2.495,-
8/5Egholm og Aalborg LufthavnFra 895,-
8/5Vin og blomsterFra 785,-
8/5Wien og BudapestFra 7.790,-
11/5KrakowFra 5.995,-
Kontakt os