Skip to main content

Seoul og Japan afg. 5. april

Grandiøse paladser, æstetisk havekunst, geishaer, grænseoptegning og kig til Nordkorea, højhastighedstog, pulserende storbyer, samurai, farvestrålende kimonoer og meget mere. 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • På denne fantastiske rejse skal vi opleve Asiens to kulturelle spydspidser, nemlig Sydkoreas Seoul, en af verdens allerstørste metropoler- og Japan med både Tokyo, Hiroshima, Mount Fuji og Kyoto. Et besøg ved den demilitariserede zone ved grænsen til Nordkorea føjer et ekstra perspektiv til oplevelsen.

 • Det traditionsrige Japan

  Harmoni, enighed og konsensus er betydelige egenskaber i den japanske kultur. Det japanske folkefærd opfatter sig selv som et homogent folk, hvor især høfligheden og arbejdsmoralen er legendarisk. Med et buk, et lille nik og et smil kommer man langt - også i Japan. Det kontrastfyldte ørige byder på pulserende storbyer, storslået natur og interessant kultur. Japan er bygget på gamle traditioner, men er i dag et velfungerende, demokratisk samfund med en hurtigt voksende økonomi, hvor især højteknologi og industri er i fokus. Trods det effektive vækstsamfund finder du stadig kejserpaladser, blomstrende haver, farverige klædedragter, særlige traditionsrige kunstarter og en del religiøse begivenheder. Der bliver værnet om traditioner og overbevisninger, som på fineste vis går i tråd med moderne teknologi.

 • I takt med de lokale

  Rejsebureauet Our World A/S er teknisk arrangør på rundrejsen, der varer fra 5.-18. april. For at få det ypperste ud af turen vil gruppestørrelsen være på maksimalt 15 personer plus rejselederen. Vi bevæger os i samme takt som de lokale selv ved at benytte de velfungerende lokale transportmuligheder, som tog, metro, taxa og det verdensberømte hurtigtog, Shinkansen. Vi møder Asien i øjenhøjde - også på spændende gåture.

  Fredag 5. april mødes vi i Københavns Lufthavn kl. 13, hvorfra vi med flyskifte flyver til Seoul. Der er en togbillet inkluderet til Kastrup.

  Lørdag 6. april: Efter ankomsten til Seoul tager vi direkte til hotellet, vi skal bo i bydelen
  ”Gangnam-gu”. Det er midt i et af Seouls mest attraktive kvarterer. Her finder vi imponerende skyskrabere, gode restauranter og eksklusive butikker. Hvis navnet vækker genklang, kan det skyldes sangen ”Gangnam-style”, der var en landeplage for få år siden.

  Overnatning: Ibis Styles Ambassador Seoul Gangnam

 • Seoul fra en svunden tid

  Søndag 7. april: Efter morgenmaden mødes vi i lobbyen, dagen er afsat til at se nærmere på denne imponerende storby med mere end 10 millioner indbyggere.
  På første del af dagen rejser vi tilbage til Seouls storslåede historie og indleder med at opleve Gyeongbokgung Palads, der er det største af byens mange store paladser. Herfra besøger vi kvarteret Bukchon Hanok Village, der er en labyrint af gamle smalle gader med indtryk af Seoul fra en svunden tid.

 • Paladser og byporte

  Vi fortsætter med at besøge byens to UNESCO-steder, paladset Changdeokgung og den konfucianske Jongmyo-helligdom. Undervejs indtages frokosten på restaurant eller på nogle af Seouls gadekøkkener, og herefter tager vi frem i tiden til det futuristiske Dongdaemun Design Plaza med fantastiske byrum indbygget i arkitekturen. Den oplevelsesfyldte dag i den koreanske hovedstad fortsætter med at se to af byens største og mest imponerende byporte, Heunginjimun og Sungnyemun, og herfra går vi gennem Namdaemun-markedet, hvor der igen er rig mulighed for at smage på lidt lækkerier fra gadekøkkener, før turen går tilbage mod hotellet. Aftenen kan med fordel bruges på en gang koreansk BBQ.

 • Grænsen mellem Nord- og Sydkorea

  Mandag 8. april: Lidt nord for Seoul finder vi den koreanske demilitariserede zone, eller DMZ, der er en zone, som løber på tværs af Koreahalvøen og repræsenterer både en bufferzone og en grænse mellem Nordkorea og Sydkorea. Zonen følger den forreste frontlinje under Koreakrigen, da våbenhvileaftalen blev underskrevet. Efter morgenmaden kører vi op til området hvor vi skal se og høre mere om stederne. Der er mulighed for at se over grænsen til Nordkorea. Desuden skal vi ned i en tunnel der er udgravet af Nordkoreanerne, vel at mærke under grænsen til Sydkorea. Når vi er tilbage i Seoul, ser vi mere af byen.

 • Mødet med shinkansen

  Tirsdag 9. april: Vi forlader Seoul denne formiddag, og efter ankomsten til Osaka Lufthavn skal vi hente vores togpas, som vi skal bruge på rejsen i Japan. Togpasset er personligt og kan bruges på de fleste Japan Rail-linjer. Når alle har deres dokumenter, forlader vi Osaka lufthavn og kører til Kyoto. Turen tager cirka 5 kvarter. Fremme i Kyoto tager vi direkte til hotellet, det er beliggende tæt på stationen. Hvis værelserne ikke er klar, får vi opbevaret bagagen og tager på opdagelse i Kyoto. Den gamle kejserby Kyoto er på mange måder den japanske kulturs vugge, og området er særdeles rigt på kulturskatte fra Japans historie.

  Overnatning: Sotetsu Fresa Inn Kyoto Hachijoguchi

  Onsdag 10. april: Efter morgenmaden mødes vi for at opleve Fushimi Inari Taisha helligdommen. Det er en af de smukkeste og mest berømte Shinto-helligdomme. Shinto religionen er den ældste religion i Japan, alene i Kyoto er der 400 Shinto helligdomme. Fremme ved Fushimi Inari Taisha er der cirka 10.000 Torii (porte som renser sjælen) og dem skal vi da igennem. En anderledes smuk oplevelse.

 • Shogunens vilde palads

  Herefter skal vi opleve Shogunens palads. I en længere periode var shogunen den virkelige hersker over Japan, hvilket skyldtes, at han var leder af samuraierne og dermed havde den vigtige militære magt. Han var en general, der langsomt udkonkurrerede kejserens magt indtil 1868, hvor revolutionen kendt som Meiji-restaurationen fandt sted og ændrede magtfordelingen i landet. Vi føres 400 år tilbage i tiden, da borgen blev bygget af den mægtige Shogun, der netop havde besejret alle sine fjender i et afgørende slag, og nu stod som Japans uindskrænkede militære leder. Efter sejren valgte han at flytte sit militære hovedkvarter til det nuværende Tokyo, men byggede denne borg for at have et sikkert opholdssted, når han besøgte Kyoto, hvor kejseren fortsat residerede. Paladset består af fem bygninger og 33 rum, som blev brugt til forskellige formål. De forskellige bygninger er forbundet med overdækkede korridorer, som er berømte for deres »nattergalegulve«, der »synger«, når man bevæger sig hen over dem. Formålet var at sikre sig mod indtrængende, for eksempel en ninja, sendt ud for at gøre det af med shogunen. Også den imponerende og toptrimmede have var med til at udstråle magt og bevidne, at her boede en mægtig herre.

  Herefter går turen til Nishiki Market, hvor den første madbod blev etableret år 1310, og i området er der i dag hundredvis af boder og små restauranter. Der er tid til at se nærmere på butikkerne og finde et frokoststed. Når vi er sammen igen, skal vi opleve bydelen Gion, der er kendt for de smukke Geishaer, der tripper af sted med knejsende hoved, hvidsminket ansigt og farvestrålende kimonoer. De pittoreske gader i Gion byder også på fine tehuse og små butikker med kunsthåndværk. Der er mulighed for at blive i området og spise aftensmad eller følge rejselederen tilbage til hotellet.

 • Hiroshima nutid og fortid

  Fredag 12. april forlader vi Kyoto og kører med Shinkansen mod Hiroshima. At køre med dette helt specielle højhastighedstog er en stor oplevelse i sig selv. Tophastigheden når over 300 km/t. Tanken ledes automatisk hen på atombomben, når man nævner Hiroshima. Denne skrækkelig bombning under Anden Verdenskrig prægede og formerede byen - og egentlig hele verden - i
  rigtig mange år frem. Vi starter dagen præcis det sted, hvor atombomben detonerede i 1945, og herfra oplever vi alle de vigtigste huse og steder fra atomkatastrofen den 6. august 1945. Vi skal naturligvis besøge Hiroshima Peace Memorial Park og vartegnet ”Atomic Bomb Dome”. Denne bygning var en af de få murstensbygninger i byen og grundet bygge måden også et af de få bygninger der stod tilbage efter atombomben. Vi går en dejlig tur og oplever budskabet om fred i verden, før vi giver os god tid til at opleve Hiroshima Peace Memorial Museum. Vi tager herefter tilbage til hotellet, og når alle er blevet indkvarteret, er der mulighed for at
  følge rejselederen til Hondori, der er Hiroshimas overdækkede strøggade med masser af butikker, restauranter og japanske specialiteter. Vi holder også øje med byens gamle sporvogne, der kørte igen kun 3 dage efter atombomben i 1945. Overnatning: Sotetsu Fresa Inn Hiroshima

  Et smut ud på øen
  Lørdag 13. april: Lidt syd for Hiroshima finder vi øen Miya-jima med et af Japan’s mest berømte helligdomme – Itsukushima Shrine.
  Vi er fremme på øen efter en togtur og en 10 minutters sejltur med færgen. Vi følges på en lille vandretur på øen, herefter er der tid på egen hånd før vi tager tilbage til Hiroshima. Vi skal opleve Hiroshima slottet, den blev som en meget stor del af byen ødelagt, da atombomben ramte den 6. august 1945, men blev genopbygget i 1958. I dag er den museum for Hiroshimas historie før anden verdenskrig. På vej tilbage mod hotellet skal vi opleve den smukke have, Shukkei-en. Haven er beliggende ved Enko floden og blev oprindeligt anlagt i 1620.

 • Den hvide borg

  Søndag 14. april: Efter morgenmaden forlader vi Hiroshima.
  Efter cirka en times kørsel står vi af i Himeji. Når vi har låst bagagen inde, går vi til Himeji Castle, også kendt som den hvide borg. Det er et af de mest imponerende borge i Japan, hele komplekset består af 84 bygninger. Hvis du har set ”shogun” serien med Richard Chamberlain, så har du allerede set borgen på TV. Efter at have oplevet Himeji fortsætter vi med Shinkansen til Tokyo. På rejsen kan vi være heldige at se Mount Fuji på venstre side, hvis vejret er klart. Fremme i Tokyo kører vi over til hotellet og får udleveret værelserne. Når vi mødes lidt senere, er det bl.a. tid til at opleve Shibuya kvarteret, her finder vi verdens - måske - vildeste kryds. Området er en smeltedigel af liv, larm og butikker. Men når man har vænnet sig til det, så er det en oplevelse meget få glemmer.

  Overnatning: Vessel Inn Asajusa Tsukuba

  Det karakteristiske bjerg, Mount Fuji
  Mandag 15. april: Muligvis så du Mount Fuji fra toget i går, men er vejret med os, skal vi tættere på i dag. Fremme ved landets højeste bjerg på 3776 meter, nyder vi synet fra foden af bjerget. Hvis vejret tillader det, skal vi op til ”femte station” i 2200 meters højde. Efter frokosten fortsætter vi med at udforske området, der vil være flere stop med mulighed for at nyde synet af Mount Fuji, før vi returnerer til Tokyo.

  Tirsdag 16. april: Efter morgenmaden skal vi opleve området hvor Sumo bryderne træner, vi vil stå udenfor at kigge ind gennem nogle store vinduer, ofte kommer en eller flere brydere ud efter træningen, hvis det sker, så stiller de gerne op til fotografering. Efter en lille gåtur i den nærliggende park, returnerer vi til bydelen Asakusa hvor vi bor. Det er et hyggeligt område, her er mange butikker og boder, men før vi kigger nærmere på dem, skal vi opleve Sensoji templet. Det er byens ældste tempel, der blev grundlagt år 645, efter man ifølge legenden fandt en Buddha-statue i Sumida floden år 628, og valgte at tilbede denne i området, hvor templet senere blev opført. Sensoji er dedikeret til Buddha-gudinden for barmhjertighed, Guanyin, og er et af de mest besøgte hellige steder i hele verden. Desværre blev det oprindelige tempel ødelagt under et amerikansk bombardement, hvorfor det nuværende er en rekonstruktion. Herefter er der tid på egen hånd.

 • Tokyo, en vaskeægte storby

  Onsdag 17. april: Da flyet afgår ved midnat, har vi valgt at beholde værelserne helt indtil afrejsen
  fra hotellet, så er der mulighed for at blive frisket op, før vi kører mod lufthavnen ved 20.00
  tiden.

  Vi skal opleve Tokyo i dag, eller rettere, vi skal opleve lidt af Tokyo. Byen er 25 gange større end København, hvilket sætter nogle begrænsninger. Vi kommer naturligvis til at opleve en imponerende storby, hvor der er skyskrabere, biler og masser af mennesker. Vores fokus vil bl.a. være på den kejserlige have, hvor vi ser området. Bagefter går vi en tur gennem det berømte Ginza kvarteret til det gamle fiskemarked, hvor det er muligt at nyde en god frokost, før oplevelserne fortsætter om eftermiddagen med bl.a. et kig på Tokyo Tower, der er den japanske hovedstads Eiffeltårn, og Kenzo Tanges karakteristiske Mariakatedral. Herefter er der tid på egen hånd, før vi mødes på hotellet.

  Torsdag 18. april: Efter et flyskifte ankommer vi til København kl.13.15. Herfra med tog tilbage til afrejsestationerne

Kontakt os