Skip to main content

Sommertur til Sørlandet i Norge

Vi snupper en bid af Norges storladne natur 16.-19. juli, hvor målet er Setesdalen i Sørlandet. Med base på det velbeliggende Hotel Revsnes lige ved Byglandsfjorden skal vi nyde smukke dage med udflugter og Norges betagende natur. Afgang fra Skive og Herning

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Velkommen til Setesdal - et meget smukt og grønt område i Sørlandet, der lykkes med at bevare den norske folkesjæl, kulturarven og miljøet.
  Setesdals folklore er faktisk en del af Unescos kulturarv og de lokale gør da også, hvad de kan for at holde i gamle folketraditioner i hævd. Deres karakteristiske folkedragt, Setesdalbunaden, bruges ind i mellem til hverdag og ganske ofte i dalen spilles der op til dans og sang med hardangerfele og mundharpe.
  Vi skal bo på Hotel Revsnes ved Byglandsfjorden - en naturperle blot en times kørsel fra Kristiansand.
  Hotellet ligger skønt ved bredden af fjorden og omgivet af smukke scenerier med bjerge, dale og det blanke vand

 • Mødet med Byglandsfjorden: Tirsdag:

  Bussen fra Sørens Rejser kører fra Herning og Skive tirsdag 16. juli fra morgenen af.
  Vi skal nå færgen fra Hirtshals (Fjordline) kl. 10.15 (Mulighed for at købe frokost ombord).
  Vi ankommer til Norge over middag og kører op igennem landet langs Kilefjorden, fortsætter til Byglandsfjorden og Revsnes Hotel, et traditionsrigt hotel holdt i klassisk stil med billedkunst, der skildrer Setesdalens historie.
  Efter indkvartering kan du tage en forfriskende dukkert i fjorden, udfordre dine rejsekammerater i minigolf eller blot nyde den vidunderlige natur sammen med en kop kaffe på terrassen.
  Aftensmaden serveres i hotellets restaurant ”Birgits Storstue” - opkaldt efter hotellets grundlægger.

 • Betagende udsigter: Onsdag:

  Forbered dig på en virkelig smuk dag med spektakulære panoramaudsigter!
  Suleskarvegen er den højest beliggende vejforbindelse i hele Sørhøjlandet og kun åben i
  sommerhalvåret.
  Turen fra Bygland til Lysebotn bringer os gennem fantastiske bjergpas, over fjeldtoppe, langs fjorde og fosser. Vi ender i vest ved Lysebotn, en lille landsby inderst i Lysefjorden.
  Fotos af den stejle klippe Preikestolen er et uvurderligt blikfang i markedsføringen for området, mens Kjerag, som med sine 1.084 meter over havet, er det højeste fjeld ved Lysefjorden, er knap så kendt. Der er indsejling til Lysefjorden fra Stavanger ved den norske vestkyst.
  Retur til hotellet, hvor vi også skal spise aftensmad.

 • Sejltur med den gamle damper: Torsdag:

  Endnu en smuk og interessant dag er i vente.
  I dag skal vi på sejltur med den gamle damper “Bjoren” fra 1867. Frem til 1957 sejlede den i fast rute på Byglandsfjorden. Det er altid noget andet at se naturscener fra vandet, så den store fornøjelse får vi nu - og bare tag for dig!!

 • Skovens konge

  Dagen byder også på et spændende møde med skovens konge, nemlig elgen. Vi skal til Landeskogen til besøgscenter Elgtun, der har tamme elge, som er født her og vant til mennesker. Det er en ret stor oplevelse at komme på tæt på det enorme dyr.
  Her får vi også frokost.
  Hen på eftermiddagen er vi tilbage til vort hotel, hvor der bliver tid til hvad du måtte ønske inden aftensmaden.

 • Retur med Fjordline: Fredag:

  Fredag efter morgenmaden pakker vi bussen og kører sydpå til Kristiansand, hvorfra vi skal med Fjordline kl. 13.30. Vi sejler tilbage til Hirtshals med ankomst kl. 15.55 - og videre med bussen til Skive og Herning med forventet ankomst allerførst på aftenen.

Kontakt os