Skip to main content

Mortensaften i Nordjylland

Traditioner er som oftest værd at følge og i Læserklubben har vi en traditon for at spise
mortensand et hyggeligt sted i landet kombineret med en udflugt.
I år tager vi hele dagen i brug og kører ad smukke efterårsveje til Nordjylland.

Arkitektur og akustik
Efter en pause med frokostsandwich kører vi til Aaborgs smukke vartegn, Musikkens Hus.
Her er alle detaljer nøje gennemtænkt og æstetikken virkelig høj. Vi vil, med hjælp fra en engageret rundviser, opleve hvordan huset ser ud »backstage« og høre om de spændende fortællinger, der opstår her. Efterfølgende kaffe og kage ved bussen og så skal vi udforske Aalborgs havnefront, som igennem de sidste år har gennemgået en imponerende forvandling fra travl og grå industri, til et smukt byrum med arkitektur i verdensklasse og pulserende storbysstemning omgivet af vand. Et perfekt sted at nyde det smukke efterår. Her kan man desuden betages af Utzon Center — endnu en arkitektonisk perle og Jørn Utzons sidste værk inden han døde.

Martin blev til Morten
Martin var romer - en god og empatisk ung mand, der levede i 300-tallet i det nuværende Ungarn. Som 15-årig meldte han sig til hære og drog i krig i Gallien. Da man der mente, at Martin kunne helbrede sygdom, betragtede man ham som hellig, og i den franske by, Tours ville man udnævne ham til biskop. Det havde Martin bestemt ikke lyst til, så da udnævnelsen skulle finde sted, gemte sig sig i en gåsesti. Men gæssene skræppede op og afslørede ham, hvorefter han blev tvunget til at påtage sig embedet. Martin straffede efterfølgende gæssene ved hvert år at beordre alle til at slagte og spise en gås. Men i Danmark har vi lempet lidt på reglen, da en gås er et ret stort måltid, så vi spiserand i stedet. Og da Morten er en gammel fordanskning af navnet Martin, er martinsgås blevet til mortensand.

Så er der and
Og således beriget med forhistorien kører vi til den hyggelige og atmosfærefyldte Vodskov Kro, der skal danne rammen om den traditionelle mortensaftenmiddag. Vi skal nyde en herlig to-retters menu bestående af lækker andesteg med hjemmelavet tilbehør og til dessert gammeldags æblekage og kaffe. Godt mætte vender vi bussnuden tilbage til Midtjylland, hvor vi forventer at være mellem klokken 21.30 og 22.15.

Afg. fra Herning, Ikast og Silkeborg mellem kl. 10.40 og 11.20

Bemærk at afgangstider er vejledende. Nøjagtige afgangstider bliver fremsendt op til afgang

 

Fritekstsøgning
Rejsekalender
29/4Hamborgs mange mulighederFra 2.495,-
8/5Egholm og Aalborg LufthavnFra 895,-
8/5Vin og blomsterFra 785,-
8/5Wien og BudapestFra 7.790,-
11/5KrakowFra 5.995,-
Kontakt os