Skip to main content

Vidunderlige Toscana

Lucca, Firenze, Cinque Terre, Volterra, San Gimignano og meget mere. Vi nyder vidunderlige Toscana i oktober måned på et godt hotel i Montecatini Terme. Dansk rejseleder under opholdet

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Snorlige og sirlige vinranker så langt øjet rækker - blidt afbrudt af slanke cypresser, olivenlunde og middelalderslotte, elegant henslængt over et bakkedrag i det fjerne.
  Temperaturen er behagelig, vinen er velsmagende, og maden enkel.
  Velkommen til Toscana!
  Et besøg i denne del af Italien er også en rejse tilbage i tiden til charmerende middelalderlandsbyer med smalle autentiske gader, men også større verdenskendte byer, der alle har indskrevet sig i historien på den ene eller anden måde. Skønhed, kunst, kultur og livsglæde er nøgleordene for Toscana. Her boede og arbejdede Michelangelo, Leonardo da Vinci og Dante, blot for at nævne nogle få.
  På vinmarkerne dyrkes sangiovese-druen, den blå drue, der stadig er den mest brugte i områdets herlige chianti-vine.

 • Afgang og livsnydelse: Dag 1 og 2

  På denne rejse, som foregår 6.-13. oktober eller 18.-25. oktober, er Panter Rejser teknisk arrangør, og vi har valgt at bo i kurbyen Montecatini Terme, der er et godt udgangspunkt for udflugter til Toscanas mange seværdigheder. Vi bor på det firestjernede Grand Hotel du Park et Regina.

  Afgang med Ryanair direkte fra Billund til Pisa søndag 6. oktober kl. 19.10/Fredag 18. oktober 11.25 (tider kan blive ændret). På afgangen 6. oktober kører vi direkte til hotellet i Montecatini Terme. På afgangen 18. oktober kører vi en tur til den charmerende middelalderby Pistoria inden vi indkvarterer os.

  Dag 2 står i livsnyderens tegn, for her bruger vi tid på at tage omgivelserne ind og udvide sanserne. Du kan bruge hotellets faciliteter, besøge det lokale marked eller snuppe en vandretur i de smukke omgivelser.
  Om eftermiddagen tager vi bjergbanen op til bydelen Alto, og nyder både udsigten og charmen.

 • Toscanas hovedstad: Dag 3 og 4

  Idag tager vi med toget til regionens hovedstad, Firenze - den vidunderlige by, der er præget af Renæssancens kunst, specielt Michelangelo og da Vincis værker. Vi går forbi byens store seværdigheder som broen Ponte Vecchio, Domkirken, Dåbskapellet med Paradisporten, det imponerende regeringspalads Palazzo Vecchio og pladsen med Neptunfontænen. Du kan eventuelt også besøge et af verdens mest berømte museer, Uffizi-galleriet (forudbestilling anbefales).
  God tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen tager toget tilbage.

  Dag 4: besøger vi en af Toscanas mest charmerende byer, Lucca - rig på såvel romersk som
  musikalsk arv og Pucinis fødeby. Vi skal på en byrundtur i den smukke by, hvor massive
  forsvarsmure fra 1500- og 1600-tallet bidrager til at holde trafikken væk fra de små gader, som snor sig frem mellem middelalderens kirker, små piazzaer og bygninger. Lucca blev grundlagt af etruskerne og blev en romersk koloni i år 180 før vor tidsregning.

 • Munke og vin

  Efter en spændende byrundtur tager vi bussen ud i de smukke toscanske landskaber, hvor vi kan nyde den vidunderlige natur og ægte toskanske traditioner. Vi skal nemlig besøge det familiedrevne agriturismo Tenute di Badia.
  Ved ankomst til den rosa stenbygning med den særprægede torn tænker man straks på vingårdens fortid som munkekloster. Vi bliver budt velkommen af et medlem af familien, der tager os med på en rundvisning på gården, hvor der primært dyrkes vin. I de fortryllende
  rammer skal vi nyde en autentisk skøn frokost med traditionelle toscanske retter. Vi slapper af, nyder de smukke omgivelser og den lækre mad.
  Inden vi begiver os retur til hotellet, bliver der et kort visit i Pisa med det imponerende dåbskapel, domkirken og det skæve tårn på »Miraklernes mark«, som området kaldes.

 • Som et maleri: Dag 5 og 6

  Dag 5 fri til nydelse, inden vi dag 6 tager på farten igen.
  I dag skal vi nemlig til Cinque Terre, gruppen af de fem spektakulært beliggende byer, som alle er optaget på Unescos verdensarvliste. Udsigterne er som byerne: ganske fortryllende.
  Pastelfarvede huse klamrer sig til de dramatiske klipper, som rejser sig fra havet. Ude på de stejle afsatser dyrkes vin og grøntsager på terrasserne.
  Vandrestier med betagende udsigt forbinder de fem antikke byer, som - indtil jernbanen blev anlagt - kun kunne nås med båd. Hver by har sin unikke charme, men et fællestræk er udsigt over havet. Vi skal opleve det hele fra både land- og vandsiden.
  Vi kører først til La Spezia, hvorfra vi tager med det lokale tog til Monterosso. Vi slentrer lidt rundt i byen og fornemmer de smukke udsigter og den afslappede stemning. Der vi undervejs være tid til at nye frokost på egen hånd og kigge på butikker i de hyggelige gader. Herefter tager vi båden langs kysten hvor vi skal opleve de fem byer fra vandsiden. Vi går i land ved nogle af dem hvor specielt Romaggiore er et populært stop. Vi når til sidst La Pezia, hvor bussen venter for at køre os retur til Montecatini Terme.

 • Velbevaret middelalderbjergby: Dag 7

  når vi etruskerbyen Volterra via en skøn og »hårnålesvingende« køretur. Byen ligger højt med en fantastisk udsigt over Toscana. På en tur gennem de snørklede gader ser vi herlige bygninger fra Middelalderen og Renæssancen.
  I byens centrum ligger Piazza dei Priori med rådhuset, det ældste af sin slags i Toscana, samt Domkirken opført i stribet sort og hvidt marmor. Der er tid til frokost, og derefter kører vi til den fantastiske bjergby San Gimignano, der har så velbevaret et middelalderpræg, at man knap tror sine egne øjne.

 • Tog og planter: Dag 8

  Idag efter morgenmaden tager vi toget til Pistoria, som er en charmerende middelalderby mellem Lucca og Firenze. Byen har en rig historie og oplevede sin storhedstid i det 14. århundrede. Kendt for sine håndværkere og kunstnere er Pistoia også et vigtigt center for togproduktion og planteproduktion.
  Den gamle bydel er fyldt med smukke gader, pladser og middelalderlige bygninger. Vi går en tur i byen og nyder den unikke atmosfære, inden vi tager retur til Montecatini Terme. (denne udflugt får man på dag 1 på afgangen 18.-25. oktober). Her skal vi med flyet tilbage fra Pisa kl. 14 med ankomst i Billund kl. 16.25)
  Efter oplevelsesrige dage forlader vi Toscana - med bus til Pisa, hvorfra vi flyver med Ryanair kl. 16.25 til Billund med forventet ankomst klokken 18.40.

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris Ikke-abonnentpris
  Pris: 200,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse 0,-
 • Enkeltværelse 1.200,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
6/10BillundVidunderlige ToscanaUdsolgt, venteliste9.095,-8.875,-Book på ventelisteMere information
18/10BillundVidunderlige ToscanaUdsolgt, venteliste9.095,-8.875,-Book på ventelisteMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning