Skip to main content

Flodkrydstogt på Donau

Midt på sommeren 24. juli-2. august glider vi rundt på flodernes dronning, nemlig Donau. Med MS Beethoven skal vi nyde høj komfort, god mad og store kulturelle oplevelser. Vi anløber både Melk, Dürnstein, Bratislava, Budapest, Esztergom og Wien, hvor vores danske rejseleder tager os med på udflugter

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Elegant og måske med musikalske undertoner glider MS Beethoven gennem Donaus smulte vande. Det er sommer og på dækket kan vi sidde og nyde de maleriske scenerier, som vi langsomt passerer. Luften er varm, vinen er kølig og komforten er høj.
  Velkommen til et skønt flodkrydstogt på Europas ubestridte »dronningeflod«, Donau. Her kan du nyde driverlivet med herlig komfort og forkælelse samtidig med at du også får gode kulturelle indtryk, når vi anløber Wien, Bratislava og Budapest - tre spændende hovedstæder.
  Desuden oplever vi Wachau-dalens billedskønne natur, den ungarske puszta, pittoreske Dürnstein samt Linz og Esztergom.

 • Overnatning i Tyskland: Onsdag og torsdag 24. og 25. juli

  Giba Travel er teknisk arrangør når vi onsdag 24. juli tidlig morgen kører med bussen fra Silkeborg og Aarhus med kurs mod Tyskland. Her fælles middag og overnatning inden vi kører videre til Østrig smukke hovedstad Wien, hvor skibet ligger klar ved kajkanten.
  Indkvartering og velkomstmiddag om bord. Allerede om aftenen forlader vi Wien og sejler mod Melk

 • Klosterlivet i Melk: Fredag 26. juli

  Fredag morgen er vi nået frem til Melk og efter et velassorteret morgenbord går dagens udflugt til det verdensberømte benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest spektakulære bygninger og med en majestætisk beliggenhed. Vi ser det spændende middelalderbibliotek, marmorsalen og kirken - og måske får vi også tid til at gå en tur i den hyggelige klosterhave.
  Vi kører retur til skibet og nyder vores frokost ombord, mens vi sejler til den lille østrigske
  landsby Dürnstein. Byen har gennem historien spillet en stor rolle, idet Richard Løvehjerte blandt andet blev holdt fanget her. En spadseretur rundt i den charmerende middelalderby, inden vi fortsætter sejlturen mod Bratislava.

 • Kommunisme, pragt og velstand: Lørdag 27. juli

  Om morgenen ankomst til Slovakiets hovedstad.
  Broer af forskellig materiale og beskaffenhed forbinder det gamle Bratislava med det nye. På den ene side af floden tårner betonsiloerne sig op som et minde om kommunismen og dens æstetik, til den anden side funkler rokokopalæerne og vidner om centraleuropæisk pragt og velstand. På vores byrundtur til fods ser vi byens største seværdigheder, som blandt andet omfatter Parlamentet, St. Martin-katedralen og en tur ad de hyggelige brostensbelagte gader. Og vi ser forskellige statuer fra minder om fortiden og måske statuen af H. C. Andersen, der besøgte byen på sin færd langs Donau-floden.
  Retur til skibet til frokost og om eftermiddagen fortsætter skibet mod Kalocsa.
  Vi nyder eftermiddagen og det smukke landskab om bord på skibet og der er tid til afslapning og måske en cocktail på soldækket.

 • De sidste cowboys: Søndag 28. juli

  Idag gælder det indledningsvist et besøg på den ungarske puszta hos Europas »sidste« cowboys, der driver kvæg på de enorme græssletter.
  Vi skal opleve et imponerende hesteshow, hvor de lokale cowboys, kaldet csilkós, demonstrerer deres evner på hesteryg og med bue og pil.
  Retur til skibet til frokost.
  Om eftermiddagen sejler skibet videre mod Budapest

 • En to-delt by: Mandag 29. juli

  Donau skærer sig gennem Ungarns hovedstad og deler byen i bydelene Buda og Pest. Engang var det to byer, men i dag er Budapest én fantastisk by med stor diversitet.
  Vi tager på byrundtur til Gellért-højen, hvorfra vi nyder udsigten udover Budapest. Herefter
  gælder det Pest-siden med den store markedshal, gågaden med de mondæne butikker samt pladsen Vörösmartytér med det berømte konditori Gertbeaud.
  Frokost på skibet og resten af eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd i den fortryllende
  by.
  Om aftenen nyder vi middagen om bord og skibet sejler omkring midnat mod Esztergom, et af landets ældste byer, beliggende på grænsen til Slovakiet.

 • Den gamle hovedstad: Tirsdag 30. juli

  Vi går en tur i den gamle hovedstad, og ser den imponerende katedral – Ungarns største romersk-katolske kirke. På vores tur oplever vi mange flotte bygninger, som den 500 meter lange bro Mária Valéria, der blev indviet i 1895. Efter flere ødelæggelser blev broen
  først i 2001 genopbygget med tilskud fra EU.
  Om eftermiddagen fortsætter vores skib gennem Ungarn mod Østrig og Wien.
  I aften venter der en gallamiddag om bord på vores skib med feststemning og hygge.
  Vores bus holder klar ved ankomsten til Wien

 • Musikalske Wien: Onsdag 31. juli

  Vi starter med byrundtur forbi Operaen, Rådhuset, Parlamentet, Hofburg og Wiener Staatsoper. Og selvfølgelig Maria Theresias pragtfulde slot, Schönbrunn, hvor Mozart gav sin første koncert.
  Retur til skibet, hvor frokosten serveres. Resten af dagen er der mulighed for at nyde Wien på egen hånd og måske en kop kaffe med et velsmagende stykke Sachertorte.
  **Det er oplagt at se en ægte wienerkoncert, når man er i Wien. Programmet byder på forskellige klassisk musik af komponister som Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. Om man er til klassisk musik eller ej, vil denne musikalske oplevelse imponere enhver (Beregn cirka 90 Euro).

 • Atter på fast grund: Torsdag og fredag 1. og 2. . august

  Krydstogtet nærmer sig sin afslutning og nogle vidunderlige og begivenhedsrige dage på Donau er omme.
  Vi tager afsked med skibet og begynder hjemturen.
  Overnatning i Tyskland og herefter mod hjembyerne, hvor vi »lander« fredag 2. august

 • Kahytskategorier: B kahyt (inkluderet)

  På underdækket (stadig over vandoverfladen) med et lille vindue (kan ikke åbnes), 2 separate senge eller en dobbeltseng, dusch/toilet, hårtørrer, tv og værdiboks

 • M kahyt (tillæg kr. 998,- pp)

  På hoveddækket med et stort vindue, 2 separate senge eller en dobbeltseng, dusch/toilet, tv og værdiboks

 • A kahyt (tillæg kr. 1595,- pp)

  øverste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller en dobbeltseng, dusche/toilet, hårtørrer, tv, og værdiboks.


  Alle kahytter er ca. 13. kvm. med 2 separate senge (TWIN), bad, toilet, håndklæder, hårtørrer, tv, gratis wi-fi, og pengeskab. Bemærk at alle kahytter er dobbeltkahytter. Hvis du bestiller en enkeltkahyt, er det samme størrelse, indretning m.m.
  Sengene står helt tæt sammen med en lille kant imellem sig.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Aarhus Mødested angives senere
Silkeborg Ansvej 114 ved Jysk Park

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 100,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltkahyt nedre dæk 0,-
 • Dobbeltkahyt mellemdæk 998,-
 • Enkeltværelse 1.000,-
 • Dobbeltkahyt øvre dæk 1.595,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
24/7Flere
Se alternativ
Flodkrydstogt på DonauMere end 814.998,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning