Skip to main content

Grønne og skønne Samsø

Lørdagstur til smukke grønne Samsø når foråret er på sit højeste. I selskab med en lokalguide kommer vi rundt på både nord- og sydøen. 
På Restaurant Dokken i Ballen Havn får en omgang herlig stegt flæsk med persillesovs inden vi fortsætter sightseeingen.
Afgang fra Skive og Silkeborg 25. maj.

 

 

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Lørdag 25. maj

  AT Samsø er en dejlig ø med mange tilbud og fortrinligheder, ved mange af os allerede i forvejen, men at der på denne forholdsvis lille ø bor folk af hele 45 nationaliteter, overrasker nok de fleste. Godt 3700 personer kan kalde sig samsinger på fuld tid, men langt flere kommer her som turister eller for at nyde deres fritidsboliger. Samsø har utrolig meget at byde på, såvel naturmæssigt som kulturelt, og er langt mere end »blot« den ø, der er først med grøntsagerne.
  Øen er dog et eldorado, hvad grøntsager angår. Det skyldes Samsøs milde klima, den fine landbrugsjord samt avlernes høje kvalitetskrav. Udover kartofler avles der en del andre grøntsager og ikke mindst bær (primært jordbær og solbær). Faktisk har Samsø fået sit eget prædikat som Danmarks køkkenhave.
  Lørdag 25. maj aflægger Læserklubben Samsø et herligt besøg, hvor vi benytter os af en lokalguide, der kan vise os de bedste seværdigheder. Vi kører med bussen fra Skave Turistfart fra Skive kl. 06. 30 og Silkeborg kl. 07.45
  Morgenkaffe og brød nydes undervejs, inden vi når til Hov, hvorfra vi sejler.

 • Naturen på Samsø

  Lokalguiden står klar til at tage imod os i Sælvig en time senere, og ørundturen kan begynde.
  Naturmæssigt er Samsø et stykke Danmark i miniformat: kyststrækninger med stejle skrænter, et bakkelandskab med dybe dale og smeltevandskløfter, hede landskab og frugtbare landbrugsområder. Det nordligste punkt har en miniatureudgave af Skagens ”Grenen”. Midt på øen er smukke, bakkede områder med adgang til stenstrand og i syd har de Brattingsborg Skov

 • Perler på en snor: Sydøen

  Ganske som New Zealand har Samsø også en sydø og en nordø. Lokalguiden bringer os først på en rundtur på Sydøen forbi grøntsagslandbrug, Brattingsborg og små landsbyer, der ligger som perler på en snor.
  Der gøres holdt ved Svanegården i Permelille. Foruden historien om, hvordan en gammel gård får nyt liv, kan man her gå på opdagelse i den 500 kvadratmeter store butik med dens landskendte udvalg af blandt andet unikke varer i eget design og af egen fabrikation. Vi får også lov at smage på nogle af stedets lækkerier.

 • Frokost i skibsværftet

  Klokken 12.15 har vi bestilt middag bestående af stegt flæsk med kartofler og persillesauce og citronfromage med flødeskum til dessert på Restaurant Dokken, som ligger i Ballen Havn i et gammelt skibsværft. Den sidste fiskekutter ligger stadig på bedding inde i restauranten og sørger for, at charmen er helt i top.

 • De fine udsigter: Nordøen

  Kursen går nu mod nord over Langemark, Besser og Alstrup med æbleplantager og vinmarker - videre ud til Sælvig-bugten. Med en afstikker over Stavns får man den fineste udsigt over Sælvigbugten mod vest og Stavns Fjord mod øst. De fredede og meget betagende Nordby Bakker kommer vi også igennem, inden vi gør stop i selve Nordby med det berømte gadekær og klokketårnet. Vi fortsætter turen, indtil vi skal med færgen fra Sælvig sidst på eftermiddagen. Om bord får vi serveret kage og kaffe/the. Herefter går turen imod hjembyerne, efter en skøn dag, på en af Danmarks dejligste øer.
  Hjemkomst ml. 18 og 19

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Silkeborg Ansvej 114 ved JYSK park
Skive Mødested angives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 50,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 50,-
 • Forsendelsesgebyr
  Forsendelsesgebyr Forsendelsesgebyret dækker manuel håndtering af print og forsendelse af afrejsepapirer.
  Pris: 25,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
25/5Flere
Se alternativ
Grønne SamsøMere end 8845,-795,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning