Skip to main content

Sankthanstur til Tørning Mølle

Herlig midsommerdag med sejlads på Haderslev Dam - byvandring med lokalguide i den hyggelige bykerne og festligt sankthansarrangement ved den gamle mølle i Tørning. Foruden den smukke natur herude kan vi nyde helstegt pattegris og levende musik. Afgang 23. juni fra Skive og Herning

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Vidunderlige omgivelser

  Midsommeraften fortjener en helt særlig fejring. Det er den længste dag på året og natten, som jo så er årets korteste, har ifølge folketroen en ganske speciel kraft.
  i gentager succesen fra sidste år og hylder denne dag med en tur til et helt vidunderligt stykke af Danmark, som mange faktisk ikke kender særlig meget til. Vi skal til hyggelige Haderslev, der er en skøn blanding af gamle velholdte huse med usædvanlige historier på bagen - og ny arkitektur, der blander sig på en virkelig fin måde.
  Senere kører vi udenfor byen til den idylliske Tørning Mølle og her skal vi hygge os med musik, helstegt pattegris og bål på vandet.

 • Rigt fugleliv

  Bussen fra Skave Turistfart samler deltagere op i Skive og Herning søndag mellem klokken 09.30 og 10.30 og sætter direkte kurs mod det sønderjyske.
  Tæt på anløbsbroen i Haderslev centrum stiger vi ud, for nu skal vi på sejltur på Haderslev Dam, der er stor og usædvanlig smuk. Med den moderne eldrevne og næsten lydløse dambåd venter os skønne oplevelser på vandet, hvor der er meget fugleliv. Med lidt held er der mulighed for at se både fiskehejrer og ørne.
  Sammen med den sublime udsigt serveres der frokostsandwich.
  I dette område skal man ikke lede længe efter idylliske pletter, så i lystbådehavnen drikker vi vores medbragte eftermiddagskaffe med kage til.

 • Den forårsmorgen

  Turen går nu ind til centrum til en særlig byvandring.
  Haderslev har eksisteret siden 1100-tallet og har blandt andet været kendt for sin slagterkultur, det familieejede bryggeri Fuglesang, som nu er solgt videre og den smukke lyse domkirke. Byen har meget at vise frem og vi har allieret os med en dygtig lokal guide, der med temaet »Besættelsesdagen« leder os igennem byen med historie og anekdoter.
  En forårsmorgen i 1940 beordres en flok danske soldater ud for at hindre de tyske troppers invasion og fremmarch i landet. Det udviklede sig hurtigt og heftigt - og alt det og meget andet skal vi høre mere om.

 • Stemningsfuld aften

  Tilbage i bussen kører vi ad betagende småveje til en af Sønderjyllands største kulturperler, nemlig Tørning Mølle, der ligger ganske vidunderligt lige ned til Stevning Dam.
  Harmonikaen er stemt, pattegrisen sat over og dufter herligt - stemningen er helt i top.
  Under festlighederne er der også mulighed for at udforske stedet lidt på egen hånd.
  Cirka klokken 20.30 tændes det store bål midt ude på vandet og fuldender midsommeraftenen.
  Efter en lang og dejlig dag vender bussen hjemad med en forventet hjemkomst til Herning og Skive mellem klokken 23 og 24.

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Skive Mødested angives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
23/6Flere
Se alternativ
Sankthanstur Mere end 81.075,-BestilMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning