Skip to main content

Fredericia og Fjordenhus

@Anders Sune Berg@Anders Sune Berg
@Anders Sune Berg@Anders Sune Berg
@Anders Sune Berg@Anders Sune Berg
@Visit Fredericia@Visit Fredericia

Nyd en smuk og lærerig torsdag 30. maj, når Læserklubben byder på historisk byvandring i gamle Fredericia samt rundvisning i det ikoniske Fjordenhus, der ligger så magisk i Vejle fjord

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Har du hørt om den heltemodige general Rye eller om status som religiøs fristad?
  Det og meget mere kommer du med garanti til, når vi denne torsdag sidst i maj indledningsvist sætter kursen mod Fredericia.
  Bussen fra Skave Turistfart samler deltagere op i Skive og Herning mellem klokken 08 og 09.
  Morgenkaffe og rundstykker et passende sted undervejs, inden vi ankommer til den gamle fæstningsby. I selskab med en lokalguide skal vi rundt i den spændende, historiske bydel, hvor vi hører om byens grundlæggelse og de berømte generaler, der gik forrest i kampen for Danmark. Vi får også beretningen om Fredericias helt enestående status som religiøs fristad, hvorledes den blev opnået og om de rettigheder, det gav til mange forfulgte trossamfund.

 • Stjerneskud i "Ly"

  Formentlig en hel del klogere bliver vi i det historiske element og kører til den gamle Kryb i Ly Kro, der hylder det gode klassiske køkken og har stor fokus på råvarerne. Her får vi serveret et klassisk stjerneskud med håndpillede koldtvandsrejer, koldrøget færøsk laks, dampet fisk, hjemmepaneret smørstegt fiskefilet, rød dressing, brændt citron, dild mayo, rogn og urter.
  Om kroens navn fortælles der, at det var kong Chritian VI, der i 1737 drog forbi Søholme Kro og råbte til en flok høstfolk, der var blevet overrasket af regnvejret, at de skulle krybe i ly på kroen. Fra den dag skiftede kroen navn til Kryb i Ly Kro og var således kongelig navngivet.
  Fra gamle mesterværker til et nyt: Turen går nu til Vejle og til den nyere ikoniske bygning på havnen.

 • Samspil med fjorden

  Fjordenhus er den første bygning tegnet af kunstneren Olafur Eliasson og arkitekterne på Studio Olafur Eliasson. Bygningen fungerer som hovedsæde for Kirk Kapital A/S, der er projektets bygherre.
  Den dansk-islandske kunstner er med rette stolt af sin bygning, hvor der er eksperimenteret med et organisk udtryk, der spiller sammen med tidevandet og fjordens skiftende overflade. Bygningens stueetage strækker sig i dobbelt højde og er viet til samspillet mellem bygningen og den omkringliggende fjord, hvor vejr og vind reflekterer det specialglaserede murværk i grønne og blå
  nuancer.
  På rundvisningen oplever vi, hvor smukt kunst og funktion er smeltet sammen. Vi hører om ideerne bag udformningen af både bygning og kunstværker.
  Vi slutter af med en kop kaffe med sødt og udsigt ind over et andet af Vejles ikoniske bygningsværker, nemlig »Bølgen« og Vejlefjordbroen, inden vi vender hjemad.
  Turen er ikke egnet, hvis du er meget gangbesværet.
  Forventet hjemkomst mellem klokken 17 og 18

Afgange- og ankomsttider

Plads På- og afstigning
Herning Markedspladsen ved Møllegade
Skive Mødested angives senere

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Sædereservation
  Sædereservation Kontakt Læserklubben for nøjagtig sædereservation.
  Pris: 50,-
 • Ikke-abonnentpris
  Ikke-abonnentpris
  Pris: 50,-

Afgange og priser

DatoAfrejsestedDestinationLedige pladserPrisSærpris for
abonnenter
30/5Flere
Se alternativ
Fredericia og FjordenhusMere end 8945,-895,-Ring og forhørMere information
Rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Østergade 21
7400 Herning