Skip to main content

Skønne grønne Færøerne

Historier, sagn og myter har altid været en vigtig del af den færøske kultur og er det stadig. For selvom det også er moderne tider på Færøerne, så leverer de vidtstrakte landskaber, den uigennemtrængelige tåge og det brusende og oprørte hav, fortsat stof til fantasi og mystik, og gør Færøerne til det perfekte sted at høre en god historie.
I selskab med dygtige Birthe Nedergaard oplever vi det ægte Færøerne. Fly direkte fra Billund

Fritekstsøgning

Dagsprogram

 • Det er ikke længe siden, at Færøerne var et land for opdagelsesrejsende, vanskeligt at komme
  til og næsten umuligt at rejse i. Sådan er det heldigvis ikke mere. Uden at være decideret
  globetrotter kan man få stor glæde af de 18 storslåede og grønne øer i det Nordatlantiske Hav.
  Læserklubben kan igen i år tilbyde afgang på denne populære sommerrejse spækket med oplevelser i
  selskab med den dygtige rejseleder fra Euro-Tema Specialrejser. Terminen 29/6-5/7 er ideel med lyse
  nætter og masser af fugle.

 • En sand Færøekspert

  Birthe Nedergaard har været rejseleder på vores Færø-rejser i hen ved 30 år. Hun har boet der og besøgt øerne et utal af gange, hvilket naturligvis åbner døre til oplevelser, som andre ikke kommer i nærheden af.
  Vi mødes i Billund Lufthavn i god tid inden afgangen, som er kl. 14.55 med ankomst i Vagar på Færøerne 15.55 (lokale tider).
  Bustransport ind til Torshavn.

 • Eventyret begynder med det samme

  Allerede på turen langs fjordene, gennem små farverige bygder, gennem dale og over fjelde fornemmes, hvilke imponerende oplevelser, der venter os i den kommende lille uge. Uanset hvor på øerne du befinder dig, er afstanden til kysten aldrig mere end fem kilometer.
  Fremme i centrum af hovedstaden Tórshavn indkvarteres vi på byens populære Hotel Hafnia, et fantastisk udgangspunkt for at udforske Færøerne.
  Efter indkvartering på hotellet (der for øvrigt lige er blevet renoveret) tilbyder rejselederen en tur gennem Tórshavns gamle kvarter Tinganes med de smalle gyder, de smukke brunmalede og sorttjærede færøhuse - en ganske speciel oplevelse. Ude på den yderste spids har verdens ældste parlament holdt samling i mere ned 1000 år. I dag er Tinganes sæde for Landstyret - den færøske regering, der residerer i de små velholdte bygninger.
  Aftensmad på hotellet. Vi er på halvpension med morgen- og aftensmad, og man spiser VIRKELIG GODT her.

 • Vi tager på bygd

  Dag 2:Langs Sundet fås et glimt af Færøernes højeste vandfald Fossa på 140 m – inden bussen starter på en lang stigning op mod passet for foden af Slættaratindur, øernes højeste fjeld på 880 meter.
  Undervejs opleves de to sagnomspundne ”drangar” Kæmpen og Kællingen, der stolte står og bryder de voldsomme kræfter i havet. Et storslået syn! Med sin unikke naturhavn vil Gjógv betage de fleste – en ganske særlig fornemmelse er det at gå ned af trappen ved siden af bådslisken til naturhavnen – det må man opleve selv.
  Elduvík er kendt for sin flotte beliggenhed og stedet, hvor mange drømme om et stille otium. Vi spiser
  en let frokost i privat hjem. Gennem århundreder har den gode færøske uld været livsvigtig. Sådan er
  det desværre ikke mere, ulden er ikke længere noget værd. Endnu findes et par steder hvor der er
  aktivitet med uld. Besøg hos en fårebonde hvor vi kigge på hans besætningen, høre uldens historie, den
  nye produktionsform og se det, der produceres af den færøske uld i en nærliggende butik. Mulighed for indkøb af bl.a. garn, uldtrøjer, uld undertøj til specialpriser.
  Kørsel gennem den nye 11,2 km lange tunnel fra Eysturoy til Tórshavn.
  Aftensmad på hotellet.

 • Vi kigger på fugle

  Dag 3: Vestmanna-fuglefjeldene er en af Færøernes helt store attraktioner – denne dag vil vi forsøge, om vejret er med os. Turen foretager vi med bus over fjeldet til den smukt beliggende og farverige bygd Vestmanna, hvor en båd ligger klar til at tage os med på turen langs Vestmanna-forbjergene. En tur, der skal opleves, da det giver et fantastisk indtryk at sejle nedenfor de flere hundrede meter høje forbjerge
  med Atlanterhavet på den anden side. På et atlas ser Færøerne ikke ud af ret meget, men når man i en båd sejler langs kysten, så vokser ”fastlandet” ganske gevaldigt!
  Varighed ca. 2 timer. Pris for sejlturen er Kr 400.- pr. person og afregnes direkte (i kontanter) på udflugten.
  BEMÆRK – turen er vejrafhængig!!! Medbring: Vind- og regntæt tøj, solidt fodtøj

 • Den Færøske billedkunst

  Rejselederen tilbyder en eftermiddagsrundvisning på det spændende kunstmuseum for de, som ønsker det (entré ikke inkluderet).
  I betragtning af Færøernes indbyggertal og landets afsides beliggenhed midt ude i Atlanten, finder man en imponerende dynamik i færøsk billedkunst. Naturen og dens kræfter betyder også her meget. Under rundvisningen vil man se flere færøske kunstnere, som tydeligvis har fundet inspiration i Danmark.
  Aftensmad på hotellet

 • I audiens hos Kongsbonden

  Dag 4: Formiddagen byder på et helt specielt besøg i Kirkjubøur - Færøernes gamle, historiske og kulturelle centrum med den maleriske kongsgård, hvor den nuværende kongsbonde er 17.generation i rækken, den ufuldendte Magnus-katedral samt den lille Olavskirke fra Middelalderen. Kongsbonden eller Fruen vil selv modtage os denne dag. Kirkjubøur er et spændende sted at besøge og utrolig smukt
  beliggende med udsyn til Hestur, Koltur og Sandoy.
  Eftermiddagen til fri disposition.

  Rejselederen tilbyder: I kort afstand fra Hotel Hafnia findes ”Steinprint” hvor kunst bliver til. Med papir, farve og den gamle manuelle trykkeform skaber besøgende kunstnere fra den ganske verden spændende litografier. Jan Andersson som startede værkstedet for 25 år siden er vores vært. Glæd dig til besøget, det er en meget inspirerende oplevelse.
  Aftensmad på hotellet.

 • Med postbåd til en anden verden

  Dag 5: Kun 20 minutters sejlads over Nólsoyfjorden og vi er i en ganske anden verden.
  På Nólsoy er der albuerum med rigelig plads for 817 får, masser af ynglende fugle og ca. 220 mennesker.
  En kongelig velkomstport af hvalkæber byder os velkommen.
  Her blev Færøernes frihedshelt født, her boede engang en skotsk prinsesse, herfra roede Ove til Danmark, her er trillebørene linet op klar til udlån for varetransport mellem båden til hjemmene.
  Tag med rejselederen på en lille vandretur ud i naturen (solde sko anbefales). Du vil opleve en betagende
  udsigt langs kyst og klipper. Netop nu byder fjeldet på utallige blomster, nysgerrige fritgående får og ynglende fugle. Retur i bygden er det tid for en kop kaffe, et kig i butikken med hjemmestrikkede ting
  eller hos den lille købmand.
  Retur til hovedstaden Torshavn midt på eftermiddagen.
  Aftensmaden på hotellet.

 • Klaksvig og lille Kunoy

  Dag 6: Dagen starter i Tórshavn med et besøg i det unikke kulturhus Nordens Hus, inden vi kører ”på bygd” og starter ved den enestående indfjord – Saksun. Gennem den 10 km lange Saksundal kommer man frem til et naturfænomen, en kedelformet indfjord med tilsandet åbning ud mod havet. Besøg ved den lille kirke der på fin måde fortæller om, hvordan kårene var på Færøerne i en ikke fjern fortid.
  Nordøerne og Færøernes næststørste by Klaksvík bliver dagens andet mål. Mon ikke mange erindrer navnet og den episode, der her fandt sted i 1955? Et spændende besøg i byen med skibe og både, fisk og fiskere, uld og aktive kvinder samt et besøg i Færøernes største kirke – Christianskirken (entre inkl.). Den lille ø Kunoy har vendt det tidligere faldende indbyggertal – se hvordan, når vi besøger øen. Mulighed for at deltage på en 45 min vandretur til ”Skoven” i Kunoy (medbring solide sko).
  Aftensmad på hotellet

 • Frokost i historiske omgivelser

  Dag 7: Sidst på formiddagen pakkes bagagen i bussen. På øen Vagar venter en dejlig frokost i historiske omgivelser hos en lokal dame. Rejsens sidste store oplevelse bliver besøg i Gásadalur, længst mod vest. Indtil for 2006 var bygden afskåret fra omverdenen bortset fra en lille fjeldsti over et brat fjeld. Posten og hans 2 hunde var bindeleddet tre gange om ugen. Nyd den flotte udsigt, gå med til et smukt beliggende vandfald og nyd den sidste rene Færø-luft inden check-in i lufthavnen.
  Forventet afgang fra Færøerne er 19.20 med ankomst i Billund 22.10

Kontakt os